Τα δύο πρόσωπα του Κυρίου Αχμέτ – Σελίδα 2 – The Analyst
Χωρίς κατηγορία

Τα δύο πρόσωπα του Κυρίου Αχμέτ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πληροφορεί όλο τον κόσμο (15 Νοεμβρίου 2014)  πως την Αμερική δεν την ανακάλυψε ο Χριστόφορος Κολόμβος, όπως νομίζουμε όλοι, αλλά (αορίστως) οι μουσουλμάνοι το έτος 1178 και δύο βδομάδες αργότερα (27/11/2014) μιλώντας σε Ισλαμικό Οικονομικό  φόρουμ διαβεβαίωνε τους πάντες πως «Οι ξένοι αγαπούν το πετρέλαιο, το χρυσό, τα διαμάντια και τη φθηνή εργατική δύναμη που προσφέρει ο ισλαμικός κόσμος. Τους αρέσουν οι συγκρούσεις, οι μάχες και οι φιλονικίες της Μέσης Ανατολής. Η Δύση θέλει να δει εκείνη την περιοχή του πλανήτη να πεθαίνει μαζί με τα παιδιά μας». Φυσικά, ο ίδιος δεν αγαπάει καθόλου το χρυσάφι αλλά χτίζει διαρκώς πανάκριβα παλάτια και προσωπικά αεροπλάνα απολαμβάνοντας την προκλητική χλιδή ενός σουλτάνου ή ενός φαραώ, ενώ οι γιοί του γίνονται ξαφνικά μεγαλοεφοπλιστές από το πουθενά, με πολλά καράβια και μπόλικα… διαμάντια!

Την ίδια στιγμή που ο Κύριος Αχμέτ έδειχνε, τον Δεκέμβριο του 2014,  το αγγελικό του πρόσωπο στην Ελληνική Κυβέρνηση «δέχτηκε», στο περιθώριο της ενασχόλησης του με το Ελληνοτουρκικό Συμβούλιο Συνεργασίας (παρέα με τον Τούρκο Υπουργό Υγείας και τον Θρακιώτη βουλευτή Προύσας του ΑΚΠ Χακάν Τσαβούσογλου), την αφρόκρεμα των εκφραστών του νέο-οθωμανικού επεκτατισμού στην Ελλάδα:  Τον Μπουσταφά Αλή Τσαβούς, επίσημο όργανο της Τουρκικής ΜΙΤ με το κατευθυνόμενο από την Άγκυρα κόμμα του DEB που έχει τον παραπλανητικό τίτλο «Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας» (το ίδιο σχεδόν σύνθημα είχαν χρησιμοποιήσει οι νεότουρκοι το 1908 για να αρπάξουν την εξουσία), τον Γενικό Διευθυντή του (δήθεν) «Ερευνητικού Κέντρου Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτισμού» Χαλίτ Ερέν, τους νυν και πρώην πρόξενους της Τουρκίας στην Κομοτηνή (Αλή Ακιντζή και Ιλχάν Σενέρ) και τους δύο ψευτο-μουφτήδες Αχμέτ Μετέ και Ιμπραήλ Σερίφ που υποστηρίζει ξεδιάντροπα η Άγκυρα για να «υπηρετήσουν την απρόσκοπτη έκφραση της θρησκευτικής ελευθερίας», δηλαδή για να παγιδέψουν τους Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνους το θρήσκευμα, στα επεκτατικά νέο-οθωμανικά σχέδια της Άγκυρας!

Στις 19 Οκτωβρίου 2014 ο Ιρανός Πρέσβης στην Άγκυρα Αλί Ρεζά Μπιγκντελί, δήλωσε πως «Αντί η Τουρκία να κατηγορεί το Ιράν ότι ενίσχυσε την τρομοκρατία επειδή στήριξε το καθεστώς Άσαντ, θα έπρεπε να αισθάνεται ντροπή για την ανθρωπιστική καταστροφή που επιτρέπει να λαμβάνει χώρα στο Κομπάνι». Ταυτόχρονα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Εμίρ Αμπτουλαχιάν κατηγόρησε την Τουρκία για «νεοθωμανισμό», ενώ ο Ιρανός Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Χασάν Φιρουζαμπαντί, κατηγόρησε την Τουρκία για το γεγονός ότι δεν επιτρέπει την ενίσχυση των μαχόμενων στο Κομπάνι Κούρδων. Η Τουρκική αντίδραση; «Η Τουρκία δεν ζητά την άδεια κανενός για να υπερασπίσει τα συμφέροντά της»!

Στις 22 Οκτωβρίου 2014 ο Κύριος Αχμέτ, αδιαφορώντας για τις διεθνείς αντιδράσεις από την εισβολή Τουρκικού σκάφους στην Κυπριακή ΑΟΖ για «σεισμικές έρευνες στη Μεσόγειο» δήλωσε με απόλυτη, μειλίχια φυσικότητα τα εξής: «Το Barbaros θα πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες, βάσει των συμφωνιών που έχουν γίνει μεταξύ της Τουρκίας και της «τουρκικής δημοκρατίας της βόρειας κύπρου». Έχουμε το δικαίωμα να πραγματοποιούμε σεισμικές έρευνες στην περιοχή και θα ασκούμε πάντα το δικαίωμά μας». Λίγες μόλις μέρες μετά, η εκπρόσωπος Τύπου του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Ταντζού Μπιγκλίτς δήλωσε πως «Η ελληνική λογική είναι λανθασμένη και η Ελλάδα υπονομεύει την ειρηνευτική διαδικασία στην Κύπρο, ευρισκόμενη σε σύγχυση!». Δηλαδή σε απλή, μη διπλωματική γλώσσα, εισβάλλουμε εκ του ασφαλούς με τις πλάτες των άλλων (Βρετανών, Αμερικανών, Εβραίων) στην Κυπριακή Δημοκρατία, εγκαθιστούμε μαριονέτες που παριστάνουν τους «πρωθυπουργούς»  και τους «Υπουργούς», υπογράφουμε συμφωνίες «μαζί τους», δηλαδή με τον εαυτό μας, εισβάλλουμε στην ΑΟΖ της Κυριακής Δημοκρατίας και κατηγορούμε Ελλάδα και Κυπριακή Δημοκρατία ότι βρίσκονται σε σύγχυση! Τώρα αν η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ρωσία, η Κίνα και η Αμερική θεωρούν πως οι ενέργειες μας προσβάλλουν και πάλι το διεθνές δίκαιο, είναι πρόβλημα τους! Εμείς πάντως Κύριε Αχμέτ καταλάβαμε:  «τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου»! Μόνο που αυτοί οι θεοπάλαβοι Έλληνες, Κύπριοι και λοιποί Ευρωπαίοι, Αμερικανοί, Ρώσοι και Κινέζοι επιμένουν να μην βλέπουν το νέο-οθωμανικό μεγαλείο που βλέπετε μόνο εσείς, ο μεγάλος σουλτάνος και το επιτελείο σας!

Στις 10 Νοεμβρίου 2014 στα πλαίσια της συνάντησης του Τούρκου  Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Ουκρανό Πάβλο Κλίμκιν, έγιναν πολύ σοβαρές δηλώσεις: «Η Τουρκία σε αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι στο πλευρό της Ουκρανίας και υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μαζί με την Κριμαία  –  η Τουρκία δεν αποδέχθηκε και δεν θα αποδεχθεί την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας». Ο Τούρκος Υπουργός, σαν γνήσιος νέο-οθωμανός, δεν παρέλειψε να «ενδιαφερθεί» και να δει από κοντά την κατάσταση των Τατάρων της Κριμαίας. Στα πλαίσια της επίσκεψης του στο Κίεβο συναντήθηκε (μάλιστα «κεκλεισμένων των θυρών») με εκπροσώπους της φυλής Αχίσκα και με Τατάρους της Κριμαίας. Λίγες εβδομάδες αργότερα, με την ευκαιρία της επίσκεψης του Βλαδιμίρ Πούτιν στην Τουρκία, την απάντηση έδωσε ο Σεμιόν Μπαγντασάροφ, μέλος της Ρωσικής Δούμας και ειδικός για την Κεντρική Ασία και τη Μέση Ανατολή στο Ρωσικό «Κέντρο Αναλυτικών Ερευνών»: «Αυτά που λέει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου συνιστούν πρόβλημα για την Τουρκία. Τι σημαίνει να κάνεις επιθεώρηση στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας για να δεις πως ζει μια από τις εθνότητες. Πρόκειται για ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας». Βλέπεις Κύριε Αχμέτ πόσο διαφορετικά αντιλαμβάνονται το νέο-οθωμανικό «ενδιαφέρον» οι Έλληνες και οι Ρώσοι; Όσο για την «παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας», η παράνομη προσάρτηση των εδαφών του Βόρειου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας με την μέθοδο της στρατιωτικής εισβολής και της εγκατάστασης ανδρεικέλων, είναι διαφορετικό πράγμα, έτσι Κύριε Αχμέτ;

Στις 28 Νοεμβρίου 2014 ένας ακόμα κρίκος προστέθηκε στον κατάλογο των συνομωσιών που επιμελείται ο Κύριος Αχμέτ, ο έμπιστος αρχηγός της ΜΙΤ Φιντάν Χακάν και η παρέα τους: Το Ισραήλ κατήγγειλε την Τουρκία ότι μια ομάδα 30 Παλαιστινίων, Σύρων και Ιορδανών (όλοι τους μεταξύ 23-30 ετών), η οποία εξουδετερώθηκε από την ισραηλινή υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας και η οποία προετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση στο μεγαλύτερο γήπεδο της Ιερουσαλήμ, στρατολογήθηκαν από το Τουρκικό παράρτημα της Χαμάς και κατευθύνονταν επιχειρησιακά από την Τουρκία!

Στις 13 Δεκεμβρίου 2014 το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε τις αμερικανικές αρχές για «παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα βασανιστήρια στα οποία υπέβαλε η CIA συλληφθέντες για τρομοκρατία, μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου 2001». Είναι απολαυστικό να παρακολουθεί κανείς τους Τούρκους που έχουν εξασφαλίσει τους περισσότερους διδακτορικούς τίτλους στην ανθρώπινη ιστορία των βασανιστηρίων και των πιο απάνθρωπων μεθόδων (παιδομάζωμα, βίαιος εξισλαμισμός, εισβολές, εθνοκάθαρση κ.ο.κ.ε.) να κατηγορούν τους «νεοφερμένους στο άθλημα» Αμερικανούς – ίσως επειδή απειλούν να ξεπεράσουν τους δασκάλους τους!

Στις 14 Δεκεμβρίου 2014 ο Κύριος Αχμέτ με τους λοιπούς νέο-οθωμανούς αποφάσισαν να φιμώσουν όσους τολμούσαν να αμφισβητήσουν το μεγαλείο τους μέσα στην Τουρκία. Έτσι, ο Γενικός Εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης (η Δικαιοσύνη είχε «εκκαθαριστεί» νωρίτερα με άλλο πογκρόμ) ανακοίνωσε την έκδοση 31 ενταλμάτων σύλληψης με τις κατηγορίες «σύστασης ένοπλης τρομοκρατικής ομάδας», «πλαστογραφίας» και «συκοφαντίας». Μεταξύ τους, πρώην Διοικητές της αστυνομίας, ο Τουφάν Εργκιουντέρ, πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Κωνσταντινούπολης, ο διευθυντής της (αντιπολιτευόμενης) εφημερίδας Zaman Εκρέμ Ντουμανλί ο οποίος δήλωσε «Αφήστε εκείνους που έχουν διαπράξει εγκλήματα να φοβούνται. Εμείς δεν φοβόμαστε» καθώς και  ο Πρόεδρος του τηλεοπτικού ομίλου Samanyolu  Χινταγέτ Καρατζά ο οποίος δήλωσε «Είναι εικόνα ντροπής αυτή για την Τουρκία. Δυστυχώς, στην Τουρκία του 21ου αιώνα αυτή είναι η αντιμετώπιση που έχει ένας όμιλος ΜΜΕ με δεκάδες τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και περιοδικά». Η Τουρκία, σύμφωνα με τους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα βρίσκεται στην 154η θέση μεταξύ 180 χωρών σε ό,τι αφορά την ελευθερία του Τύπου. Εκατοντάδες διαδηλωτές σε συγκέντρωση συμπαράστασης στον Διευθυντή της εφημερίδας Ζαμάν κρατούσαν πανό με συνθήματα «Ο ελεύθερος Τύπος δεν μπορεί να φιμωθεί» και «Η Τουρκία είναι υπερήφανη για σένα».

Στις 16 Δεκεμβρίου 2014 η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Takvim» κατηγόρησε τους δημοφιλείς συγγραφείς Ορχάν Παμούκ (Νόμπελ λογοτεχνίας 2006) και Ελίφ Σαφάκ ότι «ελέγχονται από ένα «διεθνές λογοτεχνικό λόμπι» που έχει βάλει την τουρκική κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο στόχαστρό του». Ο μεν πρώτος είχε καταγγείλει πρόσφατα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hurriyet, την ατμόσφαιρα φόβου που επικρατεί στην πατρίδα του και τις πιέσεις που ασκεί η ισλαμική κυβέρνηση στην ελευθερία του Τύπου, η δε δεύτερη δήλωσε: «Μια κατηγορία ήταν ότι έχουμε στρατολογηθεί από δυτικές δυνάμεις προκειμένου να επικρίνουμε την Τουρκία. Αυτό συμβαίνει κάθε φορά που λέμε κάτι επικριτικό για την κυβέρνηση ή για την ιστορία της Τουρκίας. Αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που ακούω για ένα διεθνές λογοτεχνικό λόμπι». Οι διεθνείς αντιδράσεις που ακολούθησαν ήταν άμεσες: Η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι από κοινού με τον επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν κάλεσαν την Τουρκία να σεβαστεί την αρχή του κράτους δικαίου και την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Οι ΗΠΑ, δια της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι, κάλεσαν την Τουρκία να μη διαταράσσει την ελευθερία του Τύπου και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Η απάντηση όμως του Ρ.Τ.Ερντογάν ήταν «αποστομωτική»: «Να ασχοληθούν με τα δικά τους προβλήματα!» και «Λένε ότι θέλουν να δώσουν ένα μάθημα δημοκρατίας στην Τουρκία, κάντε μια προσπάθεια να έρθετε εδώ ώστε η Τουρκία να σας δώσει ένα τέτοιο μάθημα!»

Στις 17 Δεκεμβρίου 2014 ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ, κατήγγειλε την συνεχιζόμενη επί 40 χρόνια κατοχή μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία και τις παραβιάσεις της κυπριακής ΑΟΖ, καθώς και τις πρόσφατες αντιαμερικανικές τοποθετήσεις του Προέδρου της Τουρκίας Ρ. Ταγίπ Ερντογάν, οι οποίες δεν αρμόζουν σε ηγέτη χώρας που θεωρείται σύμμαχος των ΗΠΑ.

Ipokrisias

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Σε μια χώρα στην οποία, σύμφωνα με την Ένωση Δημοσιογράφων της Τουρκίας, 200 δημοσιογράφοι έχουν συλληφθεί χωρίς δίκαιη δίκη κυρίως με κατηγορίες για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση», σε μια χώρα όπου η εκτελεστική εξουσία ενισχύει συνεχώς τον έλεγχο της επί της Δικαιοσύνης, σε μια χώρα στην οποία καθίστανται υποχρεωτικά τα μαθήματα των θρησκευτικών σε δυσανάλογα μεγάλο χρόνο και των οθωμανικών σε όλα τα σχολεία, σε μια χώρα που η ηγεσία της εμπνέεται από επεκτατικό νέο-οθωμανισμό, είναι βέβαιο πως κάτι δεν πάει καλά. Σαν γείτονες μιας προβληματικής Τουρκίας έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε και να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο.

Το μόνο παρήγορο και θετικό στοιχείο είναι πως η νέα γενιά της Τουρκίας, οι διανοούμενοι, το συντριπτικό ποσοστό των πνευματικών ανθρώπων και οι Κούρδοι που αποτελούν το 30% (τουλάχιστον) του πληθυσμού που ζει στην Τουρκία, είναι αντίθετοι στην κατεύθυνση που οδηγεί την χώρα η νέο-οθωμανική ηγεσία της!

ΥΓ: Παλιότερα άρθρα μας για τον Αχμέτ Νταβούτογλου αναρτήθηκαν στις 4 Οκτωβρίου 2013 με τίτλο «Μα για τόσο ηλίθιους μας περνάτε Κύριε Νταβούτογλου;» και 12 Δεκεμβρίου 2013  με τίτλο «Καλωσόρισμα στον Κύριο Αχμέτ Νταβούτογλου».

 


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Don`t copy text!