Νάουσα, η Πόλη του Οίνου – εκδήλωση, Σύνδεσμος Οινοποιών και Αμπελουργών Νάουσας – The Analyst
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Νάουσα, η Πόλη του Οίνου – εκδήλωση, Σύνδεσμος Οινοποιών και Αμπελουργών Νάουσας

ΝάουσαΜε τη συμμετοχή όλων των οινοποιών, ένα μοναδικό τριήμερο αφιερωμένο στην κουλτούρα του Ξινόμαυρου

12 – 14 Δεκεμβρίου 2014

Από τις 12 έως 14 Δεκεμβρίου, η Πόλη του Οίνου ξεκλειδώνει τα μυστικά της. Για τρεις ημέρες, οι επισκέπτες της Νάουσας θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν το Ξινόμαυρο με τη συμμετοχή – για πρώτη φορά- του συνόλου των οινοπαραγωγών της περιοχής. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Σύνδεσμο Οινοποιών και Αμπελουργών Νάουσας «Νάουσα Οίνος / Naoussa Wine» με τη συνεργασία μελών του Συλλόγου Εστίασης Νάουσας.

Ο Πολυχώρος Πολιτισμού ΒΕΤΛΑΝΣ, κληρονομιά της βιομηχανικής δραστηριότητας της πόλης, θα φιλοξενήσει το πρόγραμμα εκδηλώσεων, η πλούσια θεματολογία του οποίου θα παρουσιάσει το Ξινόμαυρο μέσα από τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του:

  • Τη μετάβαση από την παραδοσιακή στη μοντέρνα Νάουσα

ΗΜΕΡΙΔΑ με συντονιστή τον Γιάννη Καρακάση AIWS, που βρίσκεται στην τελική ευθεία για την απόκτηση του τίτλου του Master of Wine κάνοντας την ερευνητική εργασία του με θέμα τη Νάουσα, και τη συμμετοχή των Στέφανου Κουνδουρά, Επίκουρου Καθηγητή Γεωπονίας ΑΠΘ, Ελευθερίας Τσιτσιπά, Οινολόγου της Thymiopoulos Vineyards, και Λίλυ Δημητρίου, Διευθύντριας Επικοινωνίας της οινοποιίας Tsantali, / Σάββατο 13 Δεκεμβρίου / 11:00 – 13:30

  • Το συνδυασμό του Ξινόμαυρου με τις γεύσεις

WineNFood pairing με τον δημοσιογράφο και πρώτο Έλληνα Wine Blogger Θόδωρο Λέλεκα και τον Σεφ και ιδιοκτήτη του winebar restaurant 12 Γράδα, Γιάννη Σαμούκα/ Σάββατο 13 Δεκεμβρίου / 19:00 – 20:00

  • Την εξερεύνηση του terroir της Νάουσας μέσα από διαδραστικά παιχνίδια

The locked Xinomavro manifesto με την Κική Παναγιώτου (Τμήμα Επικοινωνίας της οινοποιίας TSANTALI), και τους Wine Geeks, Δημήτρη Μότσο και Δημήτρη Βακουφάρη / Σάββατο 13 Δεκεμβρίου / 17:00 – 18:00

  • Την ανακάλυψη του κόσμου του κρασιού με ειδικές δράσεις για τα παιδιά
  • Τη σύνδεση της αμπελοκαλλιέργειας με την τέχνη και τον πολιτισμό και
  • Γευστικές δοκιμές Ξινόμαυρου από το σύνολο των οινοπαραγωγών συνοδεία παραδοσιακών εδεσμάτων από τοπικούς παραγωγούς.

Παράλληλα η ατζέντα θα περιλαμβάνει μια ξενάγηση στο μαγικό κόσμο των μανιταριών με τον Πρόεδρο της Ένωσης Μανιταρόφιλων Ελλάδας, Γιώργο Κωνσταντινίδη, αλλά και των χειροποίητων ελληνικών πούρων.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, η πόλη της Νάουσας θα φιλοξενεί παράλληλες εκδηλώσεις αφιερωμένες στο Ξινόμαυρο:

  • Ανοικτές πόρτες με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες γευστικές δοκιμές από τα οινοποιεία
  • Προνομιακές εκπτώσεις στα εστιατόρια και στα καφέ –μπαρ της πόλης

Η Φιλαρμονική, ο Ιππικός Όμιλος, ο Σύλλογος Φίλων του Καρναβαλιού Νάουσας και η χορωδία της Νάουσας θα μετατρέψουν το κέντρο της πόλης σε μια γιορτή που χτυπά στο ρυθμό του Ξινόμαυρου. Ο Όμιλος «Γενίτσαροι & Μπούλες» και το Εργαστήρι Παραδοσιακών Φορεσιών & Συνέχισης της Ναουσαίικης Παράδοσης «Κονάκι» θα είναι επισκέψιμα καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά:

Επίσημη σελίδα «Νάουσα Οίνος – Naoussa Wine» στο FACEBOOK

www.facebook.com/naoussawine


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Γίνε Μέλος
Αγοράζοντας μια συνδρομή, στηρίζεται τη προσπάθειά μας και γίνεστε ενεργό μέλος της ομάδας μας (κίνημα). Θα λάβετε και τα δύο παρακάτω πλεονεκτήματα:

1. Θα μπορείτε να μελετάτε τα άρθρα/αναλύσεις χωρίς να βλέπετε διαφημίσεις (χωρίς περισπασμούς δηλαδή).

2. Θα μπορείτε να τα εκτυπώνετε ή/και να τα αποθηκεύετε σε μορφή PDF (για να τα έχετε πάντα δικά σας).

Αντιαμβανόμαστε πως δεν μπορεί ο καθένας να γίνει συνδρομητής. Για το λόγο αυτό, όσοι από εσάς είσαστε σε θέση να υποστηρίξετε το όραμά μας, θα βοηθάτε και εκείνους που δεν μπορούν να συνδράμουν άμεσα.
×
Don`t copy text!