ΣΥΡΙΖΑ: Περίεργη “προτεραιότητα” στην λαθρομετανάστευση – The Analyst

ΣΥΡΙΖΑ: Περίεργη “προτεραιότητα” στην λαθρομετανάστευση

Email this page.

λαθρομετανάστες

Η καλύτερη υπηρεσία στα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος όλων των κομμάτων που θέλουν να μας κυβερνήσουν, είναι μια συνεννόηση για το εφιαλτικών διαστάσεων πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης χωρίς ανεύθυνες υπερβολές και διχαστικούς χαρακτηρισμούς που εκτοξεύονται συστηματικά εκατέρωθεν, προκειμένου να δικαιολογήσουν την μέχρι σήμερα ανικανότητα ή ανεπάρκεια τους να το επιλύσουν!

(To άρθρο αποτελείται από 2 Σελίδες)

.

Με το εφιαλτικών διαστάσεων πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα εδώ και δύο περίπου δεκαετίες, έχουμε ασχοληθεί στο παρελθόν με σειρά άρθρων μας (4 Ιουλίου 2011 με τίτλο «Προβλήματα καθημερινότητας και πιθανές λύσεις με την …. κοινή λογική!», 10 Ιουνίου 2013 με τίτλο «O πολυπολιτισμικός εποικισμός της σύγχρονης Ελλάδος με την ανοχή όλων μας» και 7 Μαρτίου 2014 με τίτλο «Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα!».

Οι σύγχρονοι πολιτικοί μας φαίνονται χαμένοι μέσα στις πάσης φύσεως και κατηγορίας «ψηφοθηρικές προτεραιότητες» και δίνουν την εντύπωση πως  εμπνέονται από μια θολή εικόνα «ουμανισμού» και ψεύτικης «κουλτούρας» που ενδιαφέρεται για τους απανταχού δυστυχισμένους συνανθρώπους μας στον πλανήτη γη…. εκτός από τους Έλληνες που ζουν μέσα στην ίδια τους την πατρίδα!

Πως αλλιώς θα μπορούσε να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι η κατά τις αλλεπάλληλες δημοσκοπήσεις επόμενη Κυβέρνηση της Ελλάδας, συμπεριλαμβάνει μέσα στις κυριότερες μεταρρυθμίσεις που προγραμματίζει αμέσως μόλις αναλάβει την εξουσία και την παροχή υπηκοότητας σε ακόμα «περισσότερους μετανάστες»;

Πράγματι, στην παρουσίαση που έκαναν στην Βρετανική πρωτεύουσα στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της χώρας μας σε θεσμικούς επενδυτές τον Νοέμβριο του 2014, παρουσίασαν το «Πρόγραμμα ανάπτυξης για την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή οικονομία» (A GROWTH AGENDA FOR THE GREEK & EUROPEAN ECONOMY) το οποίο υπογράφεται από τον Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την αξιολόγηση των οικονομικών παραμέτρων της παρουσίασης υπάρχει ήδη ένα τεράστιο «υλικό» σχολίων από οικονομικούς αναλυτές. Αντικείμενο όμως του παρόντος είναι η απερίφραστη και ανεπιφύλακτη αναφορά του προγράμματος και μάλιστα στην ενότητα των πιο βασικών κρατικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν ένα Εθνικό Σχέδιο κατά της διαφθοράς σε πρώτη προτεραιότητα, αποτελεσματική χρήση των ανθρώπινων πόρων του κρατικού τομέα, παροχή αποτελεσματικών υπηρεσιών για όλους τους πολίτες, καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και του πελατειακού κράτους (υπηρεσίες μιας στάσης, καταπολέμηση συναλλαγών μαύρου χρήματος) και την «Χορήγηση υπηκοότητας σε περισσότερους μετανάστες»!

Τέτοια πρεμούρα για την νομιμοποίηση λαθρομεταναστών και μάλιστα μέσα στις μετρημένες στα δάκτυλα «πιο βασικές κρατικές μεταρρυθμίσεις» της (πιθανότατα) επόμενης Κυβέρνησης της Ελλάδος, είναι βέβαιο πως προκαλεί ανατριχίλα σε πολλούς Έλληνες και χρήζει ανάλυσης για τους λόγους που την «επιβάλλουν».

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη (δηλώσεις 28/11/2014), ο Γιώργος Σταθάκης κατά την διάρκεια των παρουσιάσεων του «Προγράμματος ανάπτυξης για την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή οικονομία» του ΣΥΡΙΖΑ, υποσχέθηκε σε επενδυτικά κεφάλαια στο Λονδίνο να προσφέρει υπηκοότητα σε μετανάστες προκειμένου να δημιουργηθεί δεξαμενή φτηνού εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα. Η άποψη όμως αυτή δεν στέκει στην λογική, αφού στην Ελλάδα έχουμε τρομακτικά υψηλή ανεργία (1.300.000 άνεργοι) και επί πλέον η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, η οποία αποτελεί δέσμευση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κάθε άλλο παρά «δεξαμενή φθηνού εργατικού δυναμικού» δημιουργεί.

Μια άλλη «εξήγηση» που διατυπώνεται από στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι ότι με την χορήγηση υπηκοότητας «σε περισσότερους μετανάστες» θα δημιουργηθεί μεγάλη αποσυμφόρηση μέσα στην Ελλάδα αφού το συντριπτικό ποσοστό των ξένων που θα λάβουν την Ελληνική υπηκοότητα θα φύγουν ελεύθερα και νόμιμα σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Ούτε όμως η άποψη αυτή αντέχει στην λογική για πολλούς και διαφορετικούς λόγους:

  • Για τα συνεχιζόμενα αλλεπάλληλα κύματα λαθρομεταναστών που δέχεται η Ελλάδα από «τρίτες χώρες» και μπροστά στον κίνδυνο δημιουργίας ενός «νόμιμου» παλιρροιακού κύματος μετανάστευσης προς την Κεντρική Ευρώπη τα επόμενα χρόνια, υπάρχει το πολύ σοβαρό ενδεχόμενο η Ελλάδα να «εκπαραθυρωθεί» από την Συμφωνία Σένγκεν κατά το «πρότυπο» Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Κύπρου (αναστολή).
  • Ενδεχόμενη παροχή υπηκοότητας σε μετανάστες, είναι απόλυτα βέβαιο πως θα «ανάψει πράσινο φως» σε ατέλειωτα καραβάνια λαθρομεταναστών από τις «εμπόλεμες ζώνες» Συρίας, Ιράκ, Κουρδιστάν, Παλαιστίνης, Σομαλίας, Τσαντ, Νότιου Σουδάν, Μιανμάρ, ΛΔ του Κονγκό, Υεμένης – χωρίς να υπολογίζουμε καθόλου όσους συνεχίζουν να καταφθάνουν από Ινδία, Μπαγκλαντές, Πακιστάν, Ιράν, Αίγυπτο, Μαρόκο, Αλγερία, Αφγανιστάν, κεντρική Αφρική ή από τα Βαλκάνια που βρίσκονται δίπλα μας. Όποιος πιστεύει ότι δεν πρόκειται να συμβεί αυτό πρέπει, κατά τη γνώμη μας, να αναρωτηθεί αν βρίσκεται σε άλλο πλανήτη ή αν έχει πραγματική επαφή με την οδυνηρή πραγματικότητα.
  • Ενδεχόμενη (νέα) παροχή υπηκοότητας σε μετανάστες (το μεγαλύτερο ποσοστό του πρώτου κύματος λαθρομετανάστευσης της δεκαετίας του 1990 από Αλβανία, Ρουμανία και Βουλγαρία έχει ήδη εγκατασταθεί μόνιμα και ζει στην Ελλάδα) και η πιθανότατη επανάληψη της «παροχής υπηκοότητας» στο προσεχές μέλλον, θα ισοπεδώσει άπαξ δια παντός την Ελλάδα των 10.000.000 κατοίκων με την απίστευτη πολιτιστική κληρονομιά, αφού με τους συνεχιζόμενους εντατικούς ρυθμούς άφιξης λαθρομεταναστών, οι Έλληνες στο καθόλου, μα καθόλου μακρινό μέλλον, θα μετατραπούν σε μειονότητα μέσα στην ίδια τους την χώρα.
  • Τα οξύτατα προβλήματα που δημιουργεί στην καθημερινότητα των απλών Ελλήνων το φαινόμενο της ασταμάτητης λαθρομετανάστευσης και η ενθάρρυνση του μέσα από την «παροχή υπηκοότητας», είναι ηλίου φαεινότερο ότι θα γιγαντώσει την πολιτική δύναμη της Χρυσής Αυγής ή κάποιου νέου «υποκατάστατου» της.
To άρθρο αποτελείται από 2 Σελίδες (…)
Γίνε Μέλος
Αγοράζοντας μια συνδρομή, στηρίζεται τη προσπάθειά μας και γίνεστε ενεργό μέλος της ομάδας μας (κίνημα). Θα λάβετε και τα δύο παρακάτω πλεονεκτήματα:

1. Θα μπορείτε να μελετάτε τα άρθρα/αναλύσεις χωρίς να βλέπετε διαφημίσεις (χωρίς περισπασμούς δηλαδή).

2. Θα μπορείτε να τα εκτυπώνετε ή/και να τα αποθηκεύετε σε μορφή PDF (για να τα έχετε πάντα δικά σας).

Αντιαμβανόμαστε πως δεν μπορεί ο καθένας να γίνει συνδρομητής. Για το λόγο αυτό, όσοι από εσάς είσαστε σε θέση να υποστηρίξετε το όραμά μας, θα βοηθάτε και εκείνους που δεν μπορούν να συνδράμουν άμεσα.
×