Οι Ελβετοί καλούνται να ψηφίσουν την επαναφορά του κανόνα του χρυσού στη χώρα – εάν όμως δεν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με τις οποίες το αποτέλεσμα θα είναι αρνητικό, θα σηματοδοτηθεί η αρχή του τέλους της δυτικής κυριαρχία
(To άρθρο αποτελείται από 2 Σελίδες)
.
Παρά το ότι δεν δίνεται αρκετή σημασία στο γεγονός, πρόκειται ουσιαστικά για ένα «τεστ αντοχής» του σημερινού μας χρηματοπιστωτικού συστήματος – το οποίο λειτουργεί υπέρ των τραπεζών, καθώς επίσης μίας μικρής ελίτ, η οποία κυριαρχεί στον πλανήτη. Ακριβώς για το λόγο αυτό, τα βλέμματα ολόκληρου του χρηματοπιστωτικού κόσμου είναι στραμμένα στη μικρή αλλά σημαντική αυτή χώρα η οποία, λόγω του μοναδικού πολιτεύματος της (άμεση δημοκρατία), έχει θέσει σε δημοψήφισμα το θέμα του χρυσού.
Την Κυριακή (30.11.2014) οι Πολίτες της Ελβετίας θα αποφασίσουν οι ίδιοι, εάν η κεντρική τους τράπεζα θα πρέπει να έχει 20% αντίκρισμα στο ενεργητικό της σε χρυσό – όπου μέχρι σήμερα το ποσοστό ήταν της τάξης του 7,5%. Στην περίπτωση που το αποτέλεσμα θα ήταν θετικό, η κεντρική τράπεζα (SNB) θα έπρεπε να αγοράσει επί πλέον 1.860 τόνους, σε ένα χρονικό διάστημα πέντε ετών.
Αυτό που απασχολεί βέβαια το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα και ειδικά τους τοκογλύφους, δεν είναι η τυχόν άνοδος της τιμής του πολυτίμου μετάλλου – αλλά η ενδεχόμενη αρχή του τέλους του συστήματος των χάρτινων χρημάτων, χωρίς αντίκρισμα (Fiat money). Αυτή είναι η αιτία της προπαγάνδας των τελευταίων ημερών, μέσω των ΜΜΕ, τα οποία σύσσωμα προσπαθούν να πείσουν τους Ελβετούς πως ο χρυσός ανήκει πλέον στο παρελθόν – ότι έχει πεθάνει και δεν υπάρχει κανένας λόγος αναβίωσης του.
Εντολείς των ΜΜΕ είναι όλες οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες, οι εμπορικές, οι κυβερνήσεις, οι διάφοροι οργανισμοί, το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα – οι οποίοι τρέμουν στην ιδέα της επαναφοράς του κανόνα του χρυσού, ο οποίος θα έδινε τέλος στην απόλυτη ηγεμονία τους, αφού θα ισοδυναμούσε με μία αρνητική ψήφο στο βασιζόμενο στα χάρτινα χρήματα σημερινό σύστημα.
Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις (γράφημα), η προπαγάνδα έχει μάλλον επιτύχει – με το 36% να είναι εναντίον του χρυσού και το 27% υπέρ, παρά το ότι σε προηγούμενες χρονικές περιόδους δεν συνέβαινε κάτι ανάλογο.
.
Ελβετία – τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων σχετικά με το δημοψήφισμα που θέτει το ζήτημα εάν η κεντρική τράπεζα της χώρας θα πρέπει να έχει 20% αντίκρισμα στο ενεργητικό της σε χρυσό.
.
Περαιτέρω, στα πλαίσια του σημερινού συστήματος, το οποίο προκαλεί νομοτελειακά συνεχείς κρίσεις, οι επόμενες ενέργειες των τραπεζών φαίνεται πως θα είναι η τιμωρία των καταθετών, με την επιβολή αρνητικών επιτοκίων – ενώ η Fed μάλλον θα ξεκινήσει ξανά την παροχή ρευστότητας (QE4), τις άγριες αγορές ομολόγων δηλαδή, μαζί με την ΕΚΤ, καθώς επίσης με την τράπεζα της Ιαπωνίας που συνεχίζει την «καμικάζι μονεταριστική» πολιτική της.
Στο γράφημα που ακολουθεί φαίνεται καθαρά ο ιαπωνικός παραλογισμός, με το γεν να υποτιμάται συνεχώς (χρωματιστή καμπύλη / candlesticks, δεξιός κάθετος άξονας), καθώς επίσης με τα επιτόκια δανεισμού να μειώνονται (πράσινη καμπύλη, αριστερός κάθετος άξονας), λόγω της συνεχώς αυξανόμενης ζήτησης των κρατικών ομολόγων εκ μέρους της κεντρικής τράπεζας – η οποία κατέχει ήδη το 60% του συνόλου. Φυσικά κάποια στιγμή θα αναγκαστεί να τα παγώσει, με μηδενικά επιτόκια, οπότε η ποσότητα θα μετατραπεί σε χρήμα – εκτοξεύοντας τον πληθωρισμό στα ύψη και το γεν στο 1:200 σε σχέση με το ευρώ.
.
.