Η αναζωπύρωση του πολέμου – The Analyst
Αμερική-και-ISIS-Εξ.

Η αναζωπύρωση του πολέμου

41 total views, 2 views today

Αμερική-και-ISIS

Ο εξοπλιστικός αγώνας δρόμου μεταξύ των Η.Π.Α. και της Ρωσίας έχει ξεκινήσει ξανά, με πεδίο μάχης την Ευρώπη – ενώ η Κίνα αναφέρθηκε στον τρόπο, με τον οποίο θα μπορούσε να καταστρέψει τις Η.Π.Α., με τη χρήση πυρηνικών όπλων

(To άρθρο αποτελείται από 2 Σελίδες)

.

Η Ευρώπη βιώνει ήδη τις συνέπειες των αμερικανικών σφαλμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Ευχόμαστε δε να μην ισχύουν εκείνες οι θεωρίες συνωμοσίας, με βάση τις οποίες οι Η.Π.Α. έχουν χρηματοδοτήσει, εκπαιδεύσει και χρησιμοποιήσει την ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση ISIS, αλλάζοντας την «επεκτατική» πολιτική τους μετά τις αποτυχίες στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και αλλού.

Ειδικότερα, στη Γερμανία έχουν κλιμακωθεί οι βίαιες αντιπαραθέσεις μεταξύ Κούρδων και Ισλαμιστών, με αποτέλεσμα να έχουν τραυματιστεί σοβαρά τουλάχιστο 23 άτομα. Αν και η αστυνομία έχει καταφέρει να σταματήσει τη βία σε δύο περιοχές (Αμβούργο, Celle), η οποία ξέσπασε όταν οι Κούρδοι διαμαρτυρήθηκαν για την πολιορκία της κουρδικής πόλης Kobane στη Συρία από ισλαμιστές, οι συγκρούσεις, στις οποίες συμμετείχαν Τσετσένοι μουσουλμάνοι, δεν φαίνεται να αποφεύγονται στο μέλλον.

Σύμφωνα δε με την εκπρόσωπο του υπουργείου εσωτερικών της χώρας, «Η κατάσταση στη Γερμανία εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό, από την έκβαση της διαμάχης στη Συρία και στο Ιράκ«. Αυτό σημαίνει πως τυχόν περαιτέρω κλιμάκωση των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή, θα έχει σοβαρά επακόλουθα για την Ευρώπη και όχι μόνο για τη Γερμανία (άρθρο).

Η κατάσταση όμως στη Μέση Ανατολή δεν εξαρτάται από την Ευρώπη, αλλά από τις Η.Π.Α. – όπου αρκετοί αμερικανοί κατηγορούν τον πρόεδρο της χώρας, ισχυριζόμενοι πως ότι πέτυχε ο Reagan σε συνεργασία με τον Gorbatshow, καταστρέφεται από τους σημερινούς νεο-συντηρητικούς.

Στο ίδιο «μήκος κύματος» εμφανίζεται και ο πρώην Γενικός Γραμματέας του κομμουνιστικού κόμματος, στον οποίο ουσιαστικά πιστώνεται η διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Ειδικότερα, παρά τη μέχρι σήμερα πάντοτε φιλοδυτική συμπεριφορά του, ο Gorbatshow έγραψε στο καινούργιο του βιβλίο πως «Ο πλανήτης ευρίσκεται στο χείλος μίας μεγάλης καταστροφής«.

Σε μία ραδιοφωνική συνέντευξη του δε, είπε τα εξής: «Υπάρχει σήμερα μία μεγάλη «πανώλη» στην υφήλιο – οι Ηνωμένες Πολιτείες και η απαίτηση τους για μία παγκόσμια ηγεμονία«. Παράλληλα, πρόσθεσε πως οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν την Ουκρανία, καθώς επίσης άλλες χώρες, ως πρόσχημα για την επιδίωξη των στόχων τους, τονίζοντας ότι ο πλανήτης κινδυνεύει ξανά να οδηγηθεί σε συνθήκες ψυχρού πολέμου.

Στο παρελθόν ο Ρώσος ήταν σχεδόν πάντοτε επικριτικός, σε σχέση με τις εξελίξεις στο Κρεμλίνο, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι, η απληστία για δύναμη του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» ήταν ακόμη χειρότερη, από αυτήν των κομμουνιστών στη Σοβιετική Ένωση. Είχε τοποθετηθεί επίσης εναντίον του Putin, κατακρίνοντας την αυταρχική του πορεία, την οποία του σύστηνε να αλλάξει αμέσως.

Στο θέμα δε της Ουκρανίας θεωρεί το Ρώσο πρόεδρο ως επιτιθέμενο, πιστεύοντας πως η κρίση στη χώρα είναι η καθυστερημένη συνέπεια της παράλογης και περιπετειώδους κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης, για την οποία κατηγορεί τον Jelzin. «Είχα αγωνιστεί με όλα τα επιτρεπόμενα πολιτικά μέσα, για τη διατήρηση μίας ενιαίας ομοσπονδίας«, γράφει στον επίλογο του βιβλίου του.

.

Η συμφωνία Reagan – Gorbatshow

Σύμφωνα με ορισμένους Αμερικανούς, οι δύο ηγέτες σταμάτησαν τον ψυχρό πόλεμο, «εξοστρακίζοντας» την απειλή ενός πυρηνικού πολέμου, ο οποίος θα κατέστρεφε τον πλανήτη. Η κυβέρνηση Clinton όμως, καταστρατήγησε δυστυχώς τη συμφωνία, την οποία η προηγούμενη (H.W. Bush) είχε επιτύχει στη Μόσχα, το 1990.

Αναλυτικότερα, για να αποδεχθεί τότε η Ρωσία την επανένωση της Γερμανίας, καθώς επίσης τη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ, οι Η.Π.Α. είχαν συμφωνήσει σχετικά με το ότι, δεν θα υπήρχε καμία επέκταση της στρατιωτικής συμμαχίας προς την Ανατολική πλευρά.

 .

Χάρτης-1

(*Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση)

 .

Όλα τα υφιστάμενα έγγραφα, καθώς επίσης οι μαρτυρίες των συμμετεχόντων επιβεβαιώνουν τη συγκεκριμένη συμφωνία μη επέκτασης του ΝΑΤΟ προς την Ανατολική Ευρώπη.

Εν τούτοις, η κυβέρνηση των Η.Π.Α. το 1999, συμπεριέλαβε την Πολωνία, την Ουγγαρία και την Τσεχία στο ΝΑΤΟ, ενώ ο επόμενος πρόεδρος, ο G. Bush, διεύρυνε το 2004 ξανά το ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβάνοντας την Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, τη Σλοβενία, τη Σλοβακία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Ο δε Obama συνέχισε, με την Αλβανία και την Κροατία.

To άρθρο αποτελείται από 2 Σελίδες (…)