Worldchefs Congress Athens 2016: Η Ελλάδα στο κέντρο της παγκόσμιας γαστρονομίας! – The Analyst
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Worldchefs Congress Athens 2016: Η Ελλάδα στο κέντρο της παγκόσμιας γαστρονομίας!

Chefs-Club-Ελλάδα

.

Στις αρχές Ιουλίου (2-5 Ιουλίου 2014) στην πόλη Σταβάνγκερ της Νορβηγίας διεξήχθη το Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων (World Chefs Congress) με πολυπρόσωπη Ελληνική συμμετοχή  η οποία εκπροσώπησε την χώρα μας και την Ελληνική Γαστρονομία σε προγραμματισμένες εκδηλώσεις, ενώ παράλληλα παρέλαβε και την σημαία της επόμενης διοργάνωσης WACS 2016 ATHENS GREECE, η οποία θα διεξαχθεί στην Ελληνική πρωτεύουσα.

Η Ελληνική αποστολή (Μίλτος Καρούμπας, Βασίλης Καρούμπας, Τάσος Ζησόπουλος, Παύλος Καρπάτος, Ιωάννης Μπαλωμένος, Αναστάσιος Τόλης, Εύα Βοναζούντα, Βαλάντης Γραβάνης, Ράνια Καλογεράκου, Αντώνης Καρπούζης, Νικόλ Μπρακάι, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Τσαμπίκος Σφυριαλλάς, Κωνσταντίνος Τάσης Λεωνίδας Χάλαρης και η εκπρόσωπος του Norway Branch Office Γεωργία Βαμβακά) υποστήριξε τις δράσεις προώθησης της διοργάνωσης του 2016 με ειδικό περίπτερο για το καλωσόρισμα των συνέδρων και την προώθηση της Ελλάδας και των προϊόντων της στους επιφανείς σεφ του πλανήτη.

Στα πλαίσια του Συνεδρίου, διανεμήθηκαν τουριστικά έντυπα και Ελληνικά προϊόντα (ιδιαίτερα της Χαλκιδικής με την παρέμβαση της πολύ δραστήριας  Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος) σε όλους τους συνέδρους των 90 χωρών που συμμετείχαν, οι οποίοι επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα το έτος 2016.

Το Ελληνικό ελαιόλαδο απέσπασε, στα πλαίσια της διαδικασίας γευσιγνωσίας, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των σεφ της υφηλίου οι οποίοι αναγνωρίζουν πλέον την υψηλή ποιότητα του Ελληνικού ελαιολάδου, το οποίο επιθυμούν να βρίσκουν περισσότερο διαθέσιμο στις χώρες τους ώστε να το χρησιμοποιούν σαν εργαλείο για την αποτελεσματικότερη, ποιοτικότερη και γευστικότερη δημιουργία γαστριμαργικών πιάτων που ταιριάζουν στο χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία τους.

Αρωγοί και χορηγοί της μεγάλης αυτής προσπάθειας της Ελληνικής αποστολής Αρχιμαγείρων στην Νορβηγία ήταν η ΔΕΘ – Helexpo, ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής Χαλκιδικής και οι επιχειρήσεις GinoxPyramisτυροκομείο ΑρβανίτηΤολέρης ΑναστάσιοςKapa Olive farmΚόχειλα Μαρία & ΣΙΑ ΕΕΕ. Ψούνου Συζ. Ι. Προδρόμου & ΣΙΑ ΕΕ,  5 Olive oil, ενώ την φροντίδα της συνολικής παρουσίας της Ελλάδας είχε η Artion Conferences & Events, η οποία έχει στηρίξει τη διεκδίκηση του σημαντικότατου αυτού συνεδρίου για την χώρα μας και είναι αυτή που θα μεριμνήσει για τη διοργάνωσή του.

 .


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Discover more from The Analyst

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading