3ο Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών 3, 4 & 5 Οκτωβρίου 2014 στον Άλιμο – The Analyst
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

3ο Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών 3, 4 & 5 Οκτωβρίου 2014 στον Άλιμο

3ο-Φεστιβάλ-Κωνσταντινουπολιτών

.

Η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών, που αποτελεί τον ενωτικό φορέα των ανά τον κόσμο διασπαρμένων Σωματείων των Ελλήνων της  Κωνσταντινούπολης, διοργανώνει το 3ο Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών, «Η Πόλις των πόλεων: Η Πόλη της καρδιάς μας!».

Το 3ο Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών θα διεξαχθεί 3, 4 και 5 Οκτωβρίου 2014 στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο, με δωρεάν είσοδο για την παρακολούθηση όλων ανεξαιρέτως των εκδηλώσεων και με διανομή δωρεάν λαχνών για πλήθος δώρων. Η φετινή διοργάνωση εστιάζει στην Κωνσταντινούπολη, η οποία αν και υπήρξε «η Πόλις των πόλεων» δεν παύει να είναι «η Πόλη της καρδιάς μας

Στα πλαίσια του τριήμερου Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν εκθέσεις και εκδηλώσεις των Κωνσταντινουπολίτικων σωματείων – μελών της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών.  Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί ειδικό αφιέρωμα για την συμπλήρωση 50 χρόνων από τις απελάσεις των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης   το 1964, που απετέλεσαν και τον κύριο σταθμό εκρίζωσής από την πατρογονική τους εστία, με προβολή ειδικού ντοκιμαντέρ (Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2014, 7:30).

.

Το πλήρες πρόγραμμα του  3.ου Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών, με όλες τις εκδηλώσεις, βρίσκεται στην ιστοσελίδα της ΟΙΟΜΚΩ στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://www.conpolis.eu/uploadedNews/exof-programma%20FESTIVAL%202014.pdf .

 .

Το διαφημιστικό μήνυμα του Φεστιβάλ είναι ευγενική προσφορά του δημιουργού της «Πολίτικης Κουζίνας» κ. Τάσου Μπουλμέτη. Μπορείτε να το δείτε στην διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=QRPD0fcmRdA&feature=em-upload_owner

 .

Συνοπτικά, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, περιλαμβάνουν:

.

(1)     Ξενάγηση στο μυστηριακό κόσμο των μυρίπνοων βοτάνων, που αποτελούν το Άγιον Μύρον, από τον μυρεψό του Οικουμενικού Πατριαρχείου

(2)     Ιστορικό Πανόραμα της Κωνσταντινούπολης: Η Πόλη διαμέσου των αιώνων

(3)     Προβολές ταινιών-ντοκυμαντέρ με θέμα την Πόλη

(4)     Δώδεκα διαφορετικές Εκθέσεις (φωτογραφίας, παραδοσιακών επαγγελμάτων που απαγορεύτηκαν το 1923, αλλά και τεκμηρίων από την πολιτιστική παρακαταθήκη του Ελληνισμού της Πόλης)

(5)     Συναυλίες και παρουσιάσεις με συμμετοχή μαθητών και φοιτητών

(6)     Αθλητικές συναντήσεις Κωνσταντινουπολίτικων αθλητικών συλλόγων

(7)     Θεατρικά δρώμενα

(8)     Ποικίλες δραστηριότητες για παιδιά

(9)     Μουσική & Χορούς της Πόλης

(10)  Κωνσταντινουπολίτικη βεγγέρα και συναυλίες με Μουσική των Ρωμιών

(11) Διαδραστική ενότητα στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλοι: «Η Πόλη της καρδιάς μας» με φωτογραφίες όλων όσων έζησαν στην Πόλη, κατάγονται απ΄ αυτήν, την αγάπησαν ή απλά την επισκέφθηκαν… και την αγάπησαν κι αυτοί.

.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ περιλαμβάνεται εθελοντική αιμοδοσία στο πλαίσιο δημιουργίας της Τράπεζας Αίματος Κωνσταντινουπολιτών από την Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών.

Η πρόσβαση στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο (Β.Α.Κ), το οποίο βρίσκεται στον Άλιμο, στην γωνία των οδών Μεγάλης του Γένους Σχολής, Ζαππείου Λυκείου & Ζωγραφείου Λυκείου, γίνεται τόσο από την Λεωφόρο Βουλιαγμένης (ύψος Βιοκαρπέτ – μετά τον σταθμό ΜΕΤΡΟ Αλίμου), όσο και από την παραλιακή Λεωφόρο Ποσειδώνος. Εξυπηρετείται από τις γραμμές Αστικών Λεωφορείων 101 (από παραλία – Φλοίβος) και 109 (από Σταθμό Μετρό Αγ. Δημητρίου) με αποβίβαση στην στάση Στροφή. Πλήρες σχεδιάγραμμα πρόσβασης στο Β.Α.Κ. υπάρχει στο τέλος του προγράμματος του Φεστιβάλ.

Σημειώνεται ότι πούλμαν (ευγενική προσφορά του Δήμου Αλίμου στο Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών) θα μεταφέρει δωρεάν επισκέπτες από τον Σταθμό Μετρό Αλίμου προς τον χώρο του Φεστιβάλ ως εξής:

 

  • Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014 : Στις  6:30 και 7:30 το απόγευμα.
  • Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014: Στις 11 το πρωί και στις 6:30 το απόγευμα.
  • Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014: Στις 11 το πρωί.

 

Υπενθυμίζεται ότι η μετάβαση από τον σταθμό Μετρό ΑΛΙΜΟΣ προς το Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο με ταξί διαρκεί μόλις λίγα λεπτά και κόστος 3 έως 4 Ευρώ, ενώ με τα πόδια διαρκεί 15 λεπτά περίπου.

Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ, κατά την ελεύθερη είσοδο τους στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο θα παραλαμβάνουν ένα δωρεάν λαχνό καθώς και το εκτυπωμένο, οκτασέλιδο πρόγραμμα του Φεστιβάλ ενώ κατά την έξοδο τους θα ελέγχουν τον κατάλογο των τυχερών λαχνών και σε περίπτωση δώρου θα το παραλαμβάνουν επί τόπου.

.

3, 4 και 5 Οκτωβρίου 2014, στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο, το 3ο Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών. Για να τιμήσουμε την αλησμόνητη πόλη των Πόλεων – την Πόλη της καρδιάς μας. Εμείς, θα είμαστε όλοι εκεί. Εσείς;

.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.
Don`t copy text!