Θύματα των ηλιθίων – The Analyst
ΑΠΟΨΕΙΣ & ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Θύματα των ηλιθίων

Θύματα των ηλιθίων

Εάν εκλεγεί πρωθυπουργός κάποιος «διεθνιστής» πολιτικός, δεν είναι απίθανο να εξεγερθεί υποκινούμενη η μειονότητα της Θράκης, απαιτώντας την ανεξαρτησία της – την αυτονομία της περιοχής από την Ελλάδα,  όπως στο παράδειγμα της Ουκρανίας

.

“Ηλίθιος ονομάζεται το άτομο που οι πράξεις του προκαλούν ζημίες σε ένα άλλο άτομο ή σε μία ομάδα ατόμων, χωρίς το ίδιο να αποκομίζει κέρδη – ενώ πιθανότατα να υφίσταται και ζημίες. Πάντα και νομοτελειακά, όλοι υποτιμούν τον αριθμό των ηλιθίων ατόμων που κυκλοφορούν στην κοινωνία” (Carlo Cipolla).

 

Άποψη

Η Ελλάδα είναι μία εξαιρετικά προικισμένη χώρα, με μεγάλο υπόγειο πλούτο, με τεράστια φυσική ομορφιά, με εγγενείς ανταγωνιστικούς πυλώνες στην Οικονομία της (γεωργία, τουρισμός, ναυτιλία), με μία τεράστια πολιτιστική κληρονομιά, καθώς επίσης με ένα ικανότατο ανθρώπινο δυναμικό – το οποίο, κάτω από φυσιολογικές συνθήκες (σταθερό φορολογικό και επιχειρησιακό πλαίσιο, περιορισμένη διαπλοκή και διαφθορά, σοβαρή δημόσια διοίκηση), θα μπορούσε να κάνει θαύματα.

Εν τούτους «παραπαίει», με τη διασπορά ψευδών ελπίδων εκ μέρους των κυβερνήσεων της να συνεχίζεται – όπως συμπεραίνεται από τις πρόσφατες ανακοινώσεις στη ΔΕΘ, σύμφωνα με τις οποίες προβλέπεται το θαύμα: μία βιώσιμη ανάπτυξη, με υπερβολικούς φόρους, σε ένα ασταθές οικονομικό περιβάλλον, χωρίς επενδύσεις και με περιορισμένες εξαγωγές!

Η βασική αιτία είναι απλά και μόνο η ανέκαθεν καταστροφική πολιτική της ηγεσίαχωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια πως δεν έχουν σοβαρές ευθύνες οι Έλληνες, αφού αυτοί τελικά ψηφίζουν τους εκάστοτε κυβερνώντες.

Για παράδειγμα, μερικά χρόνια πριν ένας Έλληνας πρωθυπουργός κατάφερε να οδηγήσει μία υγιή σχετικά οικονομία (ειδικά όσον αφορά το ιδιωτικό χρέος), στη δημιουργία διδύμων ελλειμμάτων. Σε ελλείμματα του προϋπολογισμού, λόγω της ανεύθυνης, κατακόρυφης αύξησης των δημοσίων δαπανών, καθώς επίσης σε ελλείμματα του ισοζυγίου εξωτερικών συναλλαγών, καταστρέφοντας ουσιαστικά την παραγωγική βάση της χώρας.

Φυσικά δεν ήταν οι μοναδικές ζημίες που προκάλεσε στην Ελλάδα, με μεγαλύτερη ίσως όλων την εγκληματική κήρυξη πρόωρων εκλογών, σε μία εποχή μεγάλης διεθνούς και εσωτερικής κρίσης.

Εν τούτοις, επειδή ο σημερινός διάδοχος του στο κόμμα του αποδεικνύεται μάλλον «ανεπαρκής», αρκετοί Έλληνες αναπολούν την επιστροφή του, ξεχνώντας τα τεράστια λάθη και τις παραλείψεις του. Μπορεί να ισχυριστεί λοιπόν κανείς πως είναι έξυπνοι ή, έστω, λογικοί;

Ένα δεύτερο παράδειγμα είναι ο πρωθυπουργός που έδωσε τη χαριστική βολή στην άρρωστη χώρα που του παρέδωσε ο προηγούμενος – αποφασίζοντας αυθαίρετα, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, πως η «ευθανασία» ήταν το σωστό φάρμακο για την Ελλάδα.

Έτσι, δημιούργησε όλες τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τη χρεοκοπία της (διόγκωση ελλειμμάτων, ανακοινώσεις περί διεφθαρμένων Ελλήνων στο διεθνή τύπο, κρυφές διαπραγματεύσεις κοκ.), οδηγώντας την, μάλλον «κατ’ εντολή», στα νύχια του ΔΝΤ. Σωστά δε χαρακτηρίσθηκε ως «ο Εφιάλτης του Καστελόριζου», αφού επρόκειτο για μία «ενδοτική πράξη» άνευ προηγουμένου.

Εν τούτοις και εδώ, οι οπαδοί του «ξέρεις ποιός είμαι εγώ ρε», αυτοί που συνήθως κατακρίνουν τους «εκ πεποιθήσεως απατεώνες» («λαμόγια»), εκτρέφοντας τους παράλληλα με τον απεριόριστο θαυμασμό τους, καθώς επίσης αμείβοντας τους πλουσιοπάροχα (όπως στις περιπτώσεις δημάρχων, οι οποίοι ανταμείβονται με την εκλογή τους σε ένα σοβαρότατο πολιτικό αξίωμα), αναπολούν την επιστροφή του.

Αυτό τουλάχιστον συμπεραίνεται από τις πρόσφατες «επευφημίες» τις οποίες απέσπασε, από ένα πλήθος που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστεί ιδιοφυές. Επίσης από το ότι συνεχίζει να είναι βουλευτής της χώρας, κυκλοφορώντας ελεύθερος στο εσωτερικό της, κάνοντας πολιτικές δηλώσεις κοκ.

Δεν είναι απίθανο λοιπόν να συμβεί το κατωτέρω υποθετικό σενάριο, εάν τυχόν εκλεγεί πρωθυπουργός της Ελλάδας κάποιος «διεθνιστής» πολιτικός – του τύπου αυτών που υποστηρίζουν την κατασκευή τζαμιών για τους πολίτες εκείνης της χώρας, η οποία θέλει να μετατρέψει το μεγαλύτερο ναό της ορθοδοξίας, την Αγία Σοφία, σε μωαμεθανικό «τέμενος».

Ειδικότερα, δεν είναι απίθανο να εξεγερθεί υποκινούμενη η μειονότητα της Θράκης, απαιτώντας την ανεξαρτησία της – την αυτονομία ίσως της περιοχής από την Ελλάδα,  όπως στο παράδειγμα της Ουκρανίας.

Σε μία τέτοια περίπτωση, θα υπέθετε κανείς πως η Ελλάδα θα ενεργούσε βάσει κάποιου σχεδίου, το οποίο θα ήταν ήδη επεξεργασμένο – αφού γνωρίζει πως υπάρχουν παντού αποσχιστικά κινήματα, ενώ η γειτονική της χώρα προσπαθεί ήδη να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις «προσάρτησης».

Πιστεύει όμως αλήθεια κανείς πως οι πιθανότητες να ενεργήσει σωστά η Ελλάδα, σε μία τέτοια υποθετική περίπτωση, είναι μεγάλες; Εγώ τουλάχιστον αμφιβάλλω σε πολύ μεγάλο βαθμό, κρίνοντας από τον «πρότερο βίο» των κυβερνήσεων της – ευχόμενος φυσικά να κάνω μεγάλο λάθος.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι λίγοι αυτοί οι Έλληνες που νοιώθουν θύματα μίας «συνομωσίας των ηλιθίων» – αναζητώντας απεγνωσμένα λύσεις που θα τους επέτρεπαν να ξεφύγουν από το τέλμα, στο οποίο τους έχουν οδηγήσει οι «συνωμότες». Με δεδομένο όμως το ότι, οι ηλίθιοι συνεχίζουν να πλειοψηφούν, οι δυνατότητες τους είναι πράγματι εξαιρετικά περιορισμένες.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Don`t copy text!