Παγκόσμιες σεισμικές δονήσεις – Σελίδα 2 – The Analyst
Χωρίς κατηγορία

Παγκόσμιες σεισμικές δονήσεις

Περαιτέρω, η «αποδολαριοποίηση» του πλανήτη συνεχίζεται – πρόσφατα μετά από μία συμφωνία ανταλλαγής (swap) των κεντρικών τραπεζών της Ελβετίας και της Κίνας. Την ίδια στιγμή, οι ήδη πολύπλοκες σχέσεις μεταξύ των κρατών και των οργανώσεων στη Μέση Ανατολή (γράφημα), επιδεινώνονται συνεχώς – ενώ ο μυστηριώδης «σπόνσορας» του πολέμου στην περιοχή φαίνεται να είναι το Κατάρ, γνωστό ως “το μικρό αλλά βρώμικο κράτος του περσικού κόλπου, που φιλοξενεί τον πέμπτο στόλο των Η.Π.Α.“.

 .

Οι  σχέσεις μεταξύ των κρατών και των οργανώσεων στη Μέση Ανατολή

Οι  σχέσεις μεταξύ των κρατών και των οργανώσεων στη Μέση Ανατολή (με πράσινο φιλικές, με κόκκινο εχθρικές και με κίτρινο περίπλοκες)

(*Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση)

.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους Times του Ισραήλ (πηγή), ο πρόεδρος της χώρας (S. Peres), χαρακτήρισε ή κατηγόρησε το Κατάρ ως το μεγαλύτερο χρηματοδότη του τρόμου παγκοσμίως – κυρίως λόγω της υποστήριξης της Hamas στη Γάζα.

Ο δεύτερος μεγάλος φίλος της παλαιστινιακής οργάνωσης, οπότε επίσης εχθρός του Ισραήλ, είναι η Τουρκία – η οποία πρόσφατα επέλεξε τη «ρωσική συμμαχία», προτείνοντας να γίνονται οι συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών στα νομίσματα τους και όχι στο δολάριο (πηγή). Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας είπε δε πως η βαρβαρότητα του Ισραήλ ξεπέρασε ακόμη και αυτή του Χίτλερ – κλιμακώνοντας την εχθρότητα μεταξύ των δύο χωρών.

Συνεχίζοντας, πόλεμοι μαίνονται σε ολόκληρο τον πλανήτη, όπως φαίνεται από το γράφημα που ακολουθεί – οπότε οι γεωπολιτικές εξελίξεις θα παραμείνουν για αρκετά χρόνια στην επικαιρότητα. Μεταξύ άλλων δε, θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί – αφού δεν υπάρχει τίποτα πιο πολύτιμο από την ειρήνη.

 .

Κόσμος - χάρτης με τις κυριώτερες ενεργές εντάσεις στον κόσμο

Κόσμος – χάρτης με τις κυριότερες ενεργές εντάσεις στον κόσμο.

(*Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση)

.

Υποθέτουμε φυσικά πως οι εντάσεις θα κλιμακωθούν, αφού οι Η.Π.Α. αδυνατούν όλο και περισσότερο να «αστυνομεύουν» τον πλανήτη – αντιμετωπίζοντας συνεχώς μεγαλύτερα προβλήματα.

Ειδικά η υπερβολική διόγκωση του χρηματοπιστωτικού κλάδου της χώρας (γράφημα), εις βάρος όλων των υπολοίπων, θα αποδειχθεί ίσως θανατηφόρα για την υπερδύναμη – στην οποία αργά ή γρήγορα θα ξεσπάσουν κοινωνικές εξεγέρσεις, ως απάντηση της λεηλασίας του 99% των Πολιτών, από το 1%.

 .

ΗΠΑ - το μερίδιο του ΑΕΠ ανά κλάδο

ΗΠΑ – το μερίδιο στο ΑΕΠ ανά κλάδο

.

Φυσικά η κυβέρνηση παίρνει τα μέτρα της, προβλέποντας τις εξελίξεις (άρθρο), έτσι ώστε να μη χάσει η ελίτ τον έλεγχο της χώρας – κάτι που όμως θεωρούμε πολύ δύσκολο, κρίνοντας από τις δεκάδες εστίες πυρκαγιάς στον πλανήτη, οι οποίες αποσπούν υποχρεωτικά την προσοχή και καταναλώνουν τις δυνάμεις των Η.Π.Α.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.