Παγκόσμιες σεισμικές δονήσεις – The Analyst
Χωρίς κατηγορία

Παγκόσμιες σεισμικές δονήσεις

Κόσμος, αναταράξσεις, εντάσεις, πολιτική, οικονομία

Η επανεμφάνιση του αντισημιτισμού στη Γερμανία, οι πλασματικές ποσότητες χρυσού, η σημασία της Ουκρανίας στο θέμα του σχιστολιθικού αερίου, η πολυπλοκότητα των σχέσεων στη Μ. Ανατολή και οι εστίες πολέμων στον πλανήτη  

(To άρθρο αποτελείται από 2 Σελίδες)

Ο αντισημιτισμός στη Γερμανία έχει αναζωπυρωθεί επικίνδυνα, με πολυάριθμες διαδηλώσεις εναντίον των Εβραίων, με έντονες λεκτικές καθώς επίσης με σωματικές επιθέσεις – ενώ ο πρεσβευτής του Ισραήλ αναφέρθηκε σε καταστάσεις που θυμίζουν το 1938. Την ίδια στιγμή, διάφορα ΜΜΕ της Γερμανίας φοβούνται πως οι Πολίτες έχουν ξεχάσει τι συνέβη στο παρελθόν, καθώς επίσης ότι δεν έχουν μάθει τίποτα από την ιστορία τους.

Στην ίδια χώρα, συνεχίζονται οι πιέσεις προς την κεντρική τράπεζα, με στόχο την επιστροφή του χρυσού της, ο οποίος είναι αποθηκευμένος στα θησαυροφυλάκια της Fed – ενώ θεωρούνται κακόβουλες οι δηλώσεις αμερικανών, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση της Γερμανίας έχει σταματήσει πλέον να το ζητάει (πηγή).

Υπενθυμίζουμε πως ένας από τους λόγους, για τους οποίους ο χρυσός δεν μπορεί να τεθεί γρήγορα στη διάθεση του εκάστοτε ιδιοκτήτη του (ένας άλλος στο σενάριο του χάους), είναι η «πολλαπλή ιδιοκτησία» των «ράβδων» χρυσού που είναι αποθηκευμένοι στη Fed.

Ειδικότερα, στο σημερινό παγκόσμιο «κλασματικό τραπεζικό-νομισματικό σχήμα», μπορεί μία (δήθεν υφιστάμενη σε φυσική μορφή) «ράβδος» χρυσού, αποθηκευμένη σε μία κεντρική τράπεζα, να έχει περισσότερους από δέκα ιδιοκτήτες. Επομένως, είναι δυνατόν να εμφανιστεί στους ισολογισμούς άνω των δέκα κεντρικών τραπεζών – ως χρυσός στη φυσική του μορφή ή ως απαίτηση σε χρυσό.

Οι δύο αυτές, εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους θέσεις ισολογισμού, δεν διαφοροποιούνται σε λογικά επίπεδα τις τελευταίες δεκαετίες, όπως θα έπρεπε – με αποτέλεσμα να εγγράφονται στους ισολογισμούς ανύπαρκτοι ράβδοι χρυσού, οι οποίοι ξεπερνούν πιθανότατα τους δεκάδες χιλιάδες τόνους.

Στα πλαίσια αυτά, εάν κανείς δεν διαπιστώσει με τα μάτια του την ύπαρξη τους ή εάν δεν του επιστραφούν, δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι οι δικοί του ράβδοι χρυσού, οι οποίοι είναι αποθηκευμένοι σε έναν χώρο που δεν ελέγχει, υπάρχουν πραγματικά – γεγονός που επεξηγεί τα κινήματα των Γερμανών Πολιτών, με στόχο την επιστροφή του χρυσού στη χώρα τους. Πόσο μάλλον σε μία εποχή που ο χρυσός είναι απαραίτητος, επειδή οι προβλέψεις για το μέλλον των νομισμάτων χωρίς αντίκρισμα είναι εξαιρετικά αρνητικές.

Παραμένοντας στη Γερμανία, η κυβέρνηση της αποφάσισε να σταματήσει τις γεωτρήσεις που αφορούν την εξόρυξη σχιστολιθικού αερίου (άρθρο), για τα επόμενα επτά χρόνια – λόγω των εύλογων ανησυχιών για τη μόλυνση των υπογείων υδάτων.

Η απόφαση της αυτή, σε συνδυασμό με την άρνηση χωρών όπως η Γαλλία, η Ολλανδία και η Τσεχία να ερευνήσουν για φυσικό αέριο από σχιστόλιθο, καθιστά την Ουκρανία ως τη μοναδική χώρα της Ευρώπης με πολύ μεγάλα κοιτάσματα – αρκετά πολύτιμη λοιπόν για αυτούς που θέλουν να αναπτύξουν μία σημαντική «πηγή» σχιστολιθικού αερίου, η οποία αφενός μεν θα μπορούσε να μειώσει την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ από τη Ρωσία (άρθρο), αφετέρου να διευκολύνει την εισαγωγή της αμερικανικής τεχνολογίας στην Ευρώπη.

Περαιτέρω, ο μεγαλύτερος παραγωγός φυσικού αερίου στην Ουκρανία είναι η «Burisma Holding» – στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας εισήλθε πρόσφατα ο γιός του αντιπροέδρου των Η.Π.Α. Joe Biden. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το παρακάτω γράφημα, το οποίο δείχνει τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Ουκρανίας, με το ειδικό βάρος της λεκάνης Δνείπερου-Ντόνετς (η οποία ευρίσκεται στο αμφισβητούμενο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου υπάρχει το 90% των αποθεμάτων της Ουκρανίας σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, καθώς επίσης 42 τρις «πόροι» ανακτήσιμου σχιστολιθικού αερίου, από τα 197 τρις συνολικά), αναδεικνύει μία επόμενη εκδοχή του πολέμου των Η.Π.Α. με τη Ρωσία, στα εδάφη της δύστυχης Ουκρανίας.

 .

Ουκρανία - περοχές με φυσικά κοιτάσματα

Ουκρανία – περιοχές με φυσικά κοιτάσματα και η κατάσταση εκμετάλλευσης αυτών.

.

Στο σημείο αυτό συμπεραίνει ίσως κανείς πως οι γεωτρήσεις στην Ελλάδα, με σκοπό των εντοπισμό κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου, δεν είναι προς το συμφέρον της – ενώ δίνουν μία άλλη εκδοχή της εισβολής του ΔΝΤ, καθώς επίσης των συνεχομένων λαθών του (κείμενο), τα οποία οδήγησαν στην υπερχρέωση (άρα θα προκαλέσουν το ξεπούλημα) του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα της χώρας μας (άρθρο).

Σε κάθε περίπτωση, τυχόν εξόρυξη πετρελαίου από το θαλάσσιο υπέδαφος της Ελλάδας, δεν θα είναι ότι καλύτερο για την μεγαλύτερη «βιομηχανία» της, για τον τουρισμό – ενώ δεν θα συμβάλλει σίγουρα στη διατήρηση της ειρήνης.

To άρθρο αποτελείται από 2 Σελίδες (…)


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.