Η τεχνοτρονική εποχή – The Analyst
ΑΠΟΨΕΙΣ & ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η τεχνοτρονική εποχή

Σύγχρονη-Σκλαβιά

Ο πρώην «προμαχώνας» της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, η υπερδύναμη, μετατρέπεται με ραγδαίο ρυθμό στην κινητήρια δύναμη της σταθερής κίνησης του πλανήτη, προς την κατεύθυνση του ολοκληρωτισμού – ο κλειστός πόλεμος 

(To άρθρο αποτελείται από 2 Σελίδες)

.

“Ο «ανοιχτός» πόλεμος έχει γίνει πλέον πολύ ακριβός – οπότε το μέλλον ανήκει σε έναν νέου είδους ψυχρό πόλεμο, όπου οι Πολίτες δεν θα μπορούν να προστατευθούν από «ατυχήματα» του τύπου της πτήσης ΜΗ17“.

.

Άρθρο

Ο πρώην σύμβουλος της αμερικανικής υπηρεσίας εθνικής ασφαλείας, μέντορας παράλληλα του σημερινού προέδρου των Η.Π.Α. και εμπνευστής της «Ευρασιατικής στρατηγικής» της υπερδύναμης, ο κ. Brzezinsky (άρθρο), αναφέρθηκε στο ξεκίνημα μίας νέας, «τεχνοτρονικής» εποχής – στην οποία θα είναι εφικτή μία άνευ προηγουμένου πολιτική παρακολούθηση, καθώς επίσης ο «ανηλεής έλεγχος» όλων των ανθρώπων.

Κάτι τέτοιο θυμίζει βέβαια το «Μεγάλο Αδελφό» – το «μελλοντικό» πολιτικό σύστημα δηλαδή, στο οποίο είχε αναφερθεί τη δεκαετία του ’50 ο Orwell. Επρόκειτο φυσικά για ένα εντελώς ολοκληρωτικό σύστημα, στο οποίο η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων, οι προλετάριοι, ήταν έρμαιο μίας μικρής ελίτ που κυβερνούσε απολυταρχικά ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη.

Εξετάζοντας τις απόψεις του κ. Brzezinsky, ο οποίος διαθέτει εκ της θέσης του όλες εκείνες τις απόρρητες πληροφορίες που απαιτούνται για την εξαγωγή του παραπάνω συμπεράσματος, διαπιστώνουμε πως τις τελευταίες δεκαετίες μία μικρή ομάδα ανθρώπων, μία ελιτίστικη «κλίκα συμφερόντων», καθοδηγούμενη από τις μεγάλες τράπεζες της Wall Street, καθώς επίσης από τη βιομηχανία πολεμικού εξοπλισμού και πετρελαίου, έχει αναλάβει πραξικοπηματικά την εξουσία των Η.Π.Α. – γεγονός που έγινε ορατό στους περισσότερους μετά την 11η Σεπτέμβρη, η οποία λειτούργησε ως ιδανική αφορμή για την κήρυξη ενός διαρκούς πολέμου εναντίον της τρομοκρατίας.

Ως «τρομοκράτες» βέβαια χαρακτηρίζονται όλοι όσοι αντιτίθενται ενεργητικά στα ιδιοτελή συμφέροντα της συγκεκριμένης, αχόρταγης ελίτ – με αποτέλεσμα ο πρώην «προμαχώνας» της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, οι Η.Π.Α., να μετατρέπονται με ραγδαίο ρυθμό στην κινητήρια δύναμη της σταθερής κίνησης του πλανήτη, προς την κατεύθυνση του ολοκληρωτισμού.

Το Πεντάγωνο ονομάζει αυτήν την μετεξέλιξη «υπεροχή σε όλα τα επίπεδα» (Full Spectrum Dominance) – γεγονός που σημαίνει ότι, μία δύναμη εγκατεστημένη στην Ουάσιγκτον, θα κυριαρχεί απόλυτα στις θάλασσες, στη στεριά και στον αέρα του πλανήτη, στο διάστημα φυσικά, καθώς επίσης στον κυβερνοχώρο. Η ολοκληρωτική άλωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος από αυτήν τη δύναμη, είναι ένα από τα βασικότερα «προαπαιτούμενα» (ανάλυση) – επίσης, η εξασφάλιση των ενεργειακών πηγών παγκοσμίως.

Συνεχίζοντας, ο προϋπολογισμός της αμερικανικής υπηρεσίας NSA, υπεύθυνης για την ηλεκτρονική κατασκοπία της κυβέρνησης, η οποία έγινε ευρέως γνωστή από την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών της καγκελαρίου, είναι μεγαλύτερος από αυτόν της CIA – ενώ αρκετά πρώην υψηλά ιστάμενα στελέχη της, έχουν τοποθετηθεί μαζικά εναντίον της ανεξέλεγκτης παρακολούθησης όλων και για όλα.

Μεταξύ άλλων, ένας βετεράνος της πολεμικής αεροπορίας και του ναυτικού των Η.Π.Α., μεγάλο στέλεχος αργότερα της NSA – ο οποίος καταγγέλλει τη μετατροπή των Η.Π.Α. σε αστυνομικό κράτος, μετά το πραξικόπημα της κυβέρνησης Bush, με αφορμή τα γεγονότα της 11ης Σεπτέμβρη, όπου ουσιαστικά καταλύθηκε το δημοκρατικό Σύνταγμα της χώρας (συνέντευξη).

Η μεγαλύτερη τραγωδία είναι ίσως το ότι, η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών Πολιτών είναι οι ίδιοι τα αθώα θύματα των μέτρων που έχουν ληφθεί τα τελευταία χρόνια – με στόχο τη μετατροπή της υπερδύναμης σε ένα αστυνομικοί κράτος, το οποίο να έχει τη δύναμη να εξουσιάζει τυραννικά ολόκληρο τον πλανήτη.

Περαιτέρω, οι πληροφορίες που συλλέγει και αποθηκεύει η NSA, για τον πρόεδρο, για τους κυβερνήτες των Πολιτειών της, για τους γερουσιαστές, για τους βουλευτές, για τους ξένους ηγέτες, για τις τράπεζες κοκ. είναι τόσο πολλές, ενώ έχουν τόσο μεγάλο «δυναμικό εκβιασμού», που η γερμανική Γκεστάπο του Χίτλερ ή η Stasi της Ανατολικής Γερμανίας, ωχριούν μπροστά τους – γεγονός που οφείλει να μας προβληματίζει σοβαρά, όταν διαπιστώνουμε «προδοτικές συμπεριφορές» Ελλήνων, Γερμανών ή Ευρωπαίων ηγετών, οι οποίοι φυσικά αγαπούν την πατρίδα και την ήπειρο τους.

Βέβαια, το αστυνομικό κράτος που έχει κατασκευάσει η αμερικανική ελίτ, καθώς επίσης τα χιλιάδες ψέματα, όσον αφορά τις αιτίες των πολέμων που διεξάγουν ανά τον κόσμο οι Η.Π.Α. μετά το 2001 (δήθεν χημικά στο Ιράκ το 2003, ανάλογες κατηγορίες στη Συρία πρόσφατα κοκ.), δεν οφείλεται στην ισχύ της – αντίθετα, είναι το προϊόν του πανικού της περιορισμένης αυτής ολιγαρχίας, η οποία φοβάται την κατάρρευση της (άρθρο).

Αυτό τουλάχιστον συμπεραίνεται από την ανόητη απάντηση της στην κρίση – η οποία δεν  είναι άλλη από τη διεξαγωγή πολέμων, καθώς επίσης από την απολυταρχική ηγεμονία της, με έδρα την ισχυρότερη χώρα του πλανήτη.

Γνωρίζει βέβαια πως ποτέ στην ιστορία δεν κατάφερε καμία ανάλογη ομάδα να διατηρηθεί μακροπρόθεσμα – όσα μέσα και αν είχε στη διάθεση της. Η πτώση της δε ακολουθούσε συνήθως εκ των έσω – κάτι που θα διαπιστωθεί σύντομα και στις Η.Π.Α, όσο μέτρα και αν λαμβάνονται για την αποφυγή της.

.

Ο εναλλακτικός πόλεμος

Ουσιαστικά ο ψυχρός πόλεμος, στον οποίο αναφερθήκαμε στην εισαγωγή του κειμένου, από πολιτικής και στρατιωτικής πλευράς, ο οποίος επικράτησε μετά τη δεκαετία του ΄50, με αντίπαλο τη Σοβιετική Ένωση, αντικαταστάθηκε από τον «πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας σε παγκόσμιο επίπεδο» – ο οποίος εγκαινιάσθηκε φανερά το 2001.

Πρόκειται για μία παγκόσμια σύγκρουση με τους τρομοκράτες κάθε είδους – καθώς επίσης με κράτη, τα οποία προωθούν ή δεν καταπολεμούν την τρομοκρατία εντός τους. Το γεγονός αυτό δίνει την ευκαιρία στις Η.Π.Α. να ακολουθούν διάφορους πολιτικούς στόχους – τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Αναλυτικότερα τα εξής:

.

(α) Εξωτερικό: Σε διεθνές επίπεδο, η κυβέρνηση της υπερδύναμης ισχυρίζεται ότι, έχει τη νομιμοποίηση να συλλαμβάνει ή να σκοτώνει τρομοκράτες, σε όποιο κράτος και αν ευρίσκονται. Επίσης πως δικαιούται να επιτίθεται σε κράτη, τα οποία προστατεύουν τρομοκράτες – όπως στο παράδειγμα του Αφγανιστάν.

Πρόκειται προφανώς για απεριόριστες δικαιοδοσίες – μέσω των οποίων οι Η.Π.Α. έχουν τη δυνατότητα να επεμβαίνουν σε οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη, αφού μπορεί κανείς να βρει πραγματικούς ή φανταστικούς τρομοκράτες παντού.

Μέσω της de facto δικαιοδοσίας τους αυτής, οι Αμερικανοί μπορούν να προστατεύουν τα, κατά το δοκούν, συμφέροντα τους στη Μέση Ανατολή – μία περιοχή που θα έχει για πολλά χρόνια ακόμη τεράστια γεωστρατηγική σημασία, λόγω των αποθεμάτων πετρελαίου που διαθέτει. Μπορούν επίσης να εξασφαλίζουν ενεργειακά κοιτάσματα σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη – όπως στην Ασία και στην Αφρική, στην οποία δημιούργησαν μία νέα στρατιωτική δύναμη (Africom), υπεύθυνη για τις επεμβάσεις στη μαύρη ήπειρο.

.

(β)  Εσωτερικό: Εντός της χώρας, η κυβέρνηση των Η.Π.Α. χρησιμοποιεί τον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας, για να καταλύσει παραδοσιακά συνταγματικά εμπόδια – έτσι ώστε να μπορεί να ελέγχει και να κατευθύνει καλύτερα τον πληθυσμό, τους απλούς ανθρώπους, τους προλετάριους του Orwell.

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται σταδιακά η «μετάλλαξη» μίας δημοκρατικής κοινωνίας σε ολοκληρωτική – όπου οι ανθρώπινες ελευθερίες, καθώς επίσης τα ανθρώπινα δικαιώματα, παύουν πλέον να υπάρχουν.

Αυτό δεν συμβαίνει φυσικά μόνο στις Η.Π.Α., αλλά και σε πολλές άλλες χώρες – αφού πρόκειται για μία σύγχρονη τάση, ενώ αποφέρει σημαντικά κέρδη στη βιομηχανία εξοπλισμού και ασφάλειας (η οποία στις Η.Π.Α., όπως στο Ισραήλ και αλλού, έχει αναδειχθεί σε έναν εξαιρετικά κερδοφόρο κλάδο).

To άρθρο αποτελείται από 2 Σελίδες (…)


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Discover more from The Analyst

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading