Η μοιραία ΜΗ17 – The Analyst
Χωρίς κατηγορία

Η μοιραία ΜΗ17

Μαλαισιανή πτήση, Ουκρανλια, Ρωσία, Ευρώπη, Buk ΜΗ17.

Η κυβέρνηση της υπερδύναμης προσπαθεί ενδεχομένως, με τη βοήθεια του «ατυχήματος», να σφίξει τη θηλιά γύρω από το λαιμό του Ρώσου προέδρου, ο οποίος είχε το θράσος να αμφισβητήσει την παγκόσμια ηγεμονία του δολαρίου – Τα εγκλήματα του Ισραήλ

(To άρθρο αποτελείται από 2 Σελίδες)

.

Δεν υπάρχει πια κανένας στον πλανήτη, ο οποίος να μην απορεί για τη σύμπτωση, σύμφωνα με την οποία η αεροπορική εταιρεία της Μαλαισίας που απειλείται πλέον με χρεοκοπία, θρηνεί το δεύτερο τραγικό της δυστύχημα, μέσα στο ίδιο έτος (άρθρο) – ενώ η δήλωση των αμερικανών, οι οποίοι ισχυρίζονται πως οι δορυφόροι που διαθέτουν είναι αλάνθαστοι, έχοντας εικόνες χωρίς κανένα κενό, οπότε μπορούν να διαπιστώσουν ακριβώς τι συνέβη, εγείρει μεγάλες απορίες.

Ειδικότερα, εάν πράγματι είναι σωστοί οι ισχυρισμοί, γεγονός που θεωρούμε εξαιρετικά πιθανόν, τότε γιατί δεν μάθαμε ποτέ τι συνέβη με τη χαμένη πτήση των αερογραμμών της Μαλαισίας, κάπου στον Ινδικό ωκεανό; Μήπως αλήθεια πρόκειται για ένα δεύτερο Σαράγεβο, με στόχο ξανά τη Ρωσία;

Φυσικά κανένας δεν μπορεί να πιστέψει πως θυσιάστηκαν για δεύτερη (ίσως) φορά αθώοι άνθρωποι, στο βωμό των στρατιωτικών αντιπαραθέσεων – με την Κίνα την πρώτη φορά ή με τη Ρωσία τη δεύτερη.

Όσο και αν κακολογούνται δε οι Αμερικανοί, ενδεχομένως λόγω της τεράστιας δύναμης τους, δεν έχουν επιδείξει ανάλογες συμπεριφορές στο παρελθόν – με εξαίρεση ίσως τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2007 (ανάλυση), την οποία εξήγαγαν δυστυχώς στον υπόλοιπο πλανήτη, καταδικάζοντας χιλιάδες ανθρώπους στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Σε κάθε περίπτωση, μετά την κατάρριψη της πτήσης ΜΗ17, η οποία έγινε στόχος πυραύλων τελευταίας τεχνολογίας, όλοι προσπαθούν να σβήσουν τα ίχνη της – ενώ η στρατηγική των Η.Π.Α., με στόχο την εκδίωξη των Ρώσων από την ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας, καθώς επίσης την παρεμπόδιση τυχόν συμφωνίας τους με τη Γερμανία (άρθρο), φαίνεται πως στέφεται με επιτυχία. Με τη βοήθεια φυσικά της μοιραίας πτήσης, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα στην υπερδύναμη να παγιδεύσει τους Ρώσους στην άμυνα.

Για τους συγγενείς βέβαια των θυμάτων του αεροπλάνου προβλέπεται μία σχεδόν αντίστοιχη ασάφεια, με την εξαφανισμένη πτήση ΜΗ370 – με την έννοια πως πολύ δύσκολα θα μάθουν την αλήθεια, σχετικά με τα αίτια της κατάρριψης.

Εκτός από το ότι, κάποια από τις δύο αντιμαχόμενες παρατάξεις κατέρριψε κατά λάθος το αεροπλάνο, χωρίς όμως να δίνονται εξηγήσεις σχετικά με το λόγο, για τον οποίο οδηγήθηκε η πτήση στη συγκεκριμένη περιοχή, δεν φαίνεται πως μπορεί κανείς να πληροφορηθεί για το τι πραγματικά συνέβη – ενώ το περίφημο «μαύρο κουτί» λέγεται πως έχει εξαφανισθεί από ορισμένους κάτοικους, οι οποίοι έφτασαν πρώτοι στην περιοχή του «δυστυχήματος». Η δήλωση δε των αμερικανών ειδικών ήταν η εξής:

Μετά την αξιολόγηση των υφισταμένων πληροφοριών, συμπεραίνουμε ότι το αεροπλάνο χτυπήθηκε από έναν πύραυλο εδάφους-αέρος του τύπου SA 11“. Το σύστημα του πυραύλου αυτού είναι τόσο πολύπλοκο, ώστε ο πρόεδρος των Η.Π.Α. υποθέτει πως οι επαναστάτες δεν είχαν τη δυνατότητα χωρίς εκπαίδευση, ειδικούς ή ακόμη και βοήθεια, να πυροδοτήσουν μία τέτοια «μηχανή». Ο αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε σε μία ”παγκόσμια καταστροφή”, η οποία απαιτεί μία “παγκόσμια συμμαχία εναντίον του Putin“.

Στο γράφημα που ακολουθεί φαίνεται η πορεία του αεροπλάνου μετά την απογείωση του από την Ολλανδία, το ύψος που πετούσε (10.000 μέτρα), καθώς επίσης το σημείο της πτώσης του – ενώ το σύστημα των πυραύλων Buk φτάνει έως τα 14.900 μέτρα, με τους επαναστάτες όμως να δηλώνουν πως τα όπλα που χρησιμοποιούν δεν θα μπορούσαν να φτάσουν το ύψος της πτήσης (κάτω δεξιά).

 .

Πτήση MH17, Buk

Πτήση MH17 – το ύψος του αεροσκάφους (μπλε), η ταχύτητα (κόκκινο), οι μέγιστες δυνατότητες ύψους ρίψης (διακεκομμένες γραμμές). Οι επισκιασμένες περιοχές φανερώνουν τον αεροχώρο της κάθε χώρας. Λόγω του ότι το αεροσκάφος βρισκόταν ήδη σε έδαφος ουκρανικό για πάνω από μια ώρα, τα τυχόν άρματα θα ήταν ενημερωμένα για το πέρασμα του (άλλωστε η πορεία του αεροσκάφους ήταν ήδη προγραμματισμένη από τη στιγμή της αναχώρησης, εν γνώσει όλων και των Ολλανδών – δεν υπήρξε ενημέρωση για αλλαγή πορείας όπως στο προηγούμενο αεροσκάφος της ίδιας εταιρίας). Παράλληλα ο ουκρανικός στρατός δεν θα έριχνε κατά λάθος αεροπορικό αεροσκάφος, αφού δεν θα είχε λόγο να ανησυχήσει από αεροπλάνο ερχόμενο από τα έσω της Ουκρανίας (άλλωστε τα άρματα/ραντάρ δεν θα ήταν στραμμένα προς τα έσω της Ουκρανίας).

 .

To άρθρο αποτελείται από 2 Σελίδες (…)


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.