Εθνική αφύπνιση – The Analyst
ΑΠΟΨΕΙΣ & ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εθνική αφύπνιση

Αλλαγή-διοίκησης

Oι πόλεμοι, οικονομικοί ή συμβατικοί, δεν κερδίζονται ποτέ από τους στρατηγούς, αλλά από τους στρατιώτες – οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να αντιστέκονται, όταν κρίνουν ως ανίκανους, ως ανεπαρκείς ή ως ενδοτικούς τους διοικητές τους

.

Όταν οι εκπρόσωποι των Πολιτών μίας χώρας, οι βουλευτές της δηλαδή, φτάνουν στο σημείο να θεσμοθετούν ως ποινικό αδίκημα, εξομοιώνοντας το με τη φοροδιαφυγή, την αντικειμενική αδυναμία πληρωμής βεβαιωμένων φόρων, εκ μέρους εκείνων που η ίδια η Πολιτεία τους στέρησε τα εισοδήματα τους, τότε έχουν καταλυθεί εντελώς η έννομη τάξη και η Δημοκρατία – οπότε οι Πολίτες είναι υποχρεωμένοι, από το σύνταγμα της πατρίδας τους, να αμυνθούν.

Πόσο μάλλον αυτοί που διώκονται ποινικά, επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές για τον ίδιο τους τον εαυτό (ΟΑΕΕ) – για ιατρική περίθαλψη που δεν τους παρέχεται από το κράτος, καθώς επίσης για συντάξεις που συνεχώς μειώνονται. Επίσης εκείνοι που κατάσχονται και πλειστηριάζονται τα σπίτια τους, αφού προηγουμένως απαξιώθηκαν σκόπιμα – από την Πολιτική μίας χώρας που καταδικάστηκε στη χρεοκοπία, χωρίς να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη κανένας υπεύθυνος“.

.

Άποψη

Το παρόν «διαδικτυακό περιοδικό», αν και με επισκέπτες που ξεπερνούν αρκετά τους 200.000 το μήνα, είναι πολύ μικρό για να επηρεάσει θετικά τα «κακώς κείμενα».

Οι συνεργάτες του βέβαια έχουν τη φιλοδοξία να συμβάλλουν στην ανιδιοτελή, ποιοτική, ελεύθερη και μη χειραγωγημένη ενημέρωση των Ελλήνων – η οποία, τουλάχιστον όσον αφορά τις μακροοικονομικές και πολιτικές (αναγκαστικά) αναλύσεις, είναι «ελλειμματική» στην πατρίδα μας, αν και σημαντικά λιγότερο από το παρελθόν.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως τα καταφέρνουν αλλά, τουλάχιστον, πως το προσπαθούν, έχοντας την άποψη πως «η γνώση είναι δύναμη» – ιδιαίτερα κάτω από τις σημερινές συνθήκες, στις οποίες οδηγήθηκε η Ελλάδα από τους Εφιάλτες, καθώς επίσης από τους πάσης φύσεως «βιαστές» της.

Όσον αφορά τώρα αυτούς που επιλέγουν εύλογα να μεταναστεύσουν, επειδή δεν βλέπουν (πολύ σωστά) καμία προοπτική καλυτέρευσης για τα επόμενα χρόνια, ειδικά τους νέους, θα τους λέγαμε πως δεν είναι λογικό να επιτρέψουμε ακόμη μία φορά την εξορία μας, από την ίδια μας την πατρίδα – να την αφήσουμε δηλαδή απροστάτευτη και έρμαιο των ξένων «συμφερόντων» τα οποία, συνεργαζόμενα με τα εγχώρια, αποσκοπούν στην πλήρη λεηλασία, καθώς επίσης στη μετατροπή της σε άβουλο προτεκτοράτο.

Επίσης πως «θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία», όπως έγραψε ο Κάλβος – πρακτικά βέβαια και όχι θεωρητικά. Εάν δε η σωτηρία της χώρας μας έχει ως προϋπόθεση αυτά που πιστεύει η πολιτική μας ηγεσία, το «ξεπούλημα» της δηλαδή στους ξένους, θα ήταν καλύτερα να μην σωθούμε. Απλούστατα να χρεοκοπήσουμε, διατηρώντας τουλάχιστον τις κοινωφελείς, τις κερδοφόρες και τις στρατηγικές μας επιχειρήσεις, καθώς επίσης την ιδιωτική μας περιουσία – αφού μόνο έτσι θα υπάρχει έστω κάποια ελπίδα ανάκτησης του βιοτικού μας επιπέδου, της ελευθερίας, καθώς επίσης της εθνικής μας κυριαρχίας.

Απλά και μόνο οι αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες δημόσια περιουσία αξίας 50 δις € θα πουληθεί κάτω από 20 δις €, λιγότερο από μισοτιμής δηλαδή, με αποτέλεσμα να μειωθεί το χρέος κατά 10% περίπου του ΑΕΠ, από το 180% στο 170%, όταν το 2008 (γράφημα) ήταν της τάξης του 105% του ΑΕΠ (παρά τις δύο διαγραφές που ακολούθησαν, με στόχο την υποθήκευση της Ελλάδας), φτάνει για να κατανοήσουμε πως οδηγούμαστε απ’ ευθείας στην γκιλοτίνα – χωρίς να κάνουμε απολύτως τίποτα για να το αποτρέψουμε.

 .

Ελλάδα - χρέος προς ΑΕΠ (ως ποσοστό επί του ΑΕΠ)

Ελλάδα – χρέος προς ΑΕΠ (ως ποσοστό επί του ΑΕΠ)

 .

Είμαστε υποχρεωμένοι δε να διδαχτούμε από το παράδειγμα της Βραζιλίας, η οποία εκποίησε τα πάντα χωρίς να μειωθεί καθόλου το χρέος της (ανάλυση) – επίσης από το αντίστοιχο της Αργεντινής η οποία, μετά από τρία χρόνια λεηλασίας του ΔΝΤ, χρεοκόπησε (ανάλυση).

Εδώ θα βοηθούσε σίγουρα η κατανόηση των μεθοδεύσεων που χρησιμοποιούν οι αρχιερείς της δύναμης – τους οποίους μόνο η Μποτσουάνα τόλμησε να διώξει (άρθρο), εξασφαλίζοντας την ευημερία της.

Οφείλουμε να σημειώσουμε δε πως οι πόλεμοι, οικονομικοί ή συμβατικοί, δεν κερδίζονται ποτέ από τους στρατηγούς, αλλά από τους στρατιώτες – οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να αντιστέκονται, όταν κρίνουν ως ανίκανους, ως ανεπαρκείς ή ως προδότες τους διοικητές τους.

Οι ικανοί και οι πατριώτες στρατηγοί συμβάλλουν βέβαια τα μέγιστα στη νίκη – είναι όμως αδύνατον να τα καταφέρουν μόνοι τους, εάν οι στρατιώτες δεν εφαρμόζουν σωστά τις οδηγίες τους, εάν είναι δειλοί ή φοβισμένοι.

.

Επίλογος

Υπενθυμίζουμε ξανά ότι η «απελευθέρωση των αγορών», την οποία επιβάλλει δικτατορικά το ΔΝΤ στις χώρες που εισβάλλει, σημαίνει απλά το εξής: «Ανοίξτε τα σύνορα σας στους εντολοδόχους μας, για να μπορέσουν να αρπάξουν και να λεηλατήσουν ότι βρουν – ιδιωτικά ακίνητα, δημόσια περιουσιακά στοιχεία, επιχειρήσεις, μερίδια αγοράς κοκ.».

Αυτό γίνεται αφενός μεν με τη βοήθεια της εγχώριας επιχειρηματικής ελίτ, η οποία «φιλοδοξεί» να γίνει ο τοποτηρητής των εισβολέων στη χώρα της, αφετέρου με τη συνδρομή της πολιτικής εξουσίας – η οποία επιβάλλει «νομοθετικά διατάγματα» που δεν απαιτείται η έγκριση τους από τη Βουλή, ενώ διευκολύνει επικοινωνιακά την «άλωση» της εκάστοτε χώρας.

Η «διασπάθιση» της ιδιωτικής περιουσίας (ακίνητα, οικόπεδα κλπ.), επιτυγχάνεται πολύ απλά, με τη βοήθεια της υπερβολικής φορολόγησης – επίσης με τη συνδρομή των τραπεζών, οι οποίες έχουν στην ιδιοκτησία τους τις υποθήκες (άρθρο).

Η μέθοδος επηρεασμού της κοινής γνώμης, έτσι ώστε να μην αντιδράσει, είναι οι κατηγορίες για φοροδιαφυγή, για διαφθορά ή για οτιδήποτε άλλο ατόμων ή ομάδων του πληθυσμού – στα πλαίσια του «μαζί τα φάγαμε» ή της τοποθέτησης της μίας κοινωνικής ομάδας εναντίον της άλλης.

Από την άλλη πλευρά, η αφανής ακίνητη περιουσία του δημοσίου εκποιείται με την ίδρυση εταιριών, στις οποίες μεταβιβάζονται κρυφά τα περιουσιακά στοιχεία του κράτους. Στη συνέχεια, πωλούνται οι μετοχές των εταιρειών αυτών, οπότε δεν γίνεται αντιληπτό σχεδόν τίποτα από τους πολίτες. Όσον αφορά τις δημόσιες επιχειρήσεις, όπου τα «φιλέτα» είναι οι κοινωφελείς (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ), οι κερδοφόρες μονοπωλιακές (ΟΠΑΠ) και οι στρατηγικές (ΟΤΕ κλπ.), ακολουθείται συνήθως η παρακάτω διαδικασία:

.

(α) Καταγγέλλεται η διαφθορά των συνδικαλιστών και του υπόλοιπου προσωπικού τους, μέσω των διατεταγμένων ΜΜΕ, έτσι ώστε να χειραγωγηθεί η κοινή γνώμη και να μην φέρει αντίρρηση στην εκποίηση τους.

(β) Απολύεται το δήθεν υπεράριθμο ή ακριβό προσωπικό τους – ιδίως αυτοί που αντιδρούν στην όλη διαδικασία. Προσλαμβάνονται είτε οι ίδιοι, είτε καινούργιοι, με τους νέους όμως βασικούς μισθούς «πείνας».

(γ) Εξυγιαίνονται με χρήματα των φορολογουμένων πολιτών και στη συνέχεια πωλούνται «καθαρές» στους εισβολείς – μισοτιμής προφανώς, αφού στην υπό κατάληψη χώρα οι τιμές έχουν καταρρεύσει.

.

Ότι δεν μπορούν να αγοράσουν οι εισβολείς σε τιμές ευκαιρίας, φροντίζουν να το κλείσουν – με τη μέθοδο του damping (σημαίνει ότι, κερδίζω στη δική μου χώρα, οπότε μπορώ να πουλάω κάτω από το κόστος σε μία άλλη, μέχρι να κλείσω τους ανταγωνιστές μου, αυξάνοντας μετά τις τιμές).

Σε γενικές γραμμές λοιπόν, μειώνουν τις τιμές πώλησης τους κάτω από το κόστος, με αποτέλεσμα οι τοπικές βιομηχανίες να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν με τον ανταγωνισμό. Επομένως, είτε χρεοκοπούν, είτε πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές στους εντολοδόχους του ΔΝΤ (ή της Γερμανίας, στην περίπτωση της Ελλάδας).

Ελπίζουμε και ευχόμαστε φυσικά πως τίποτα από όλα αυτά δεν θα συμβεί – πως οι φόβοι μας είναι υπερβολικοί, καθώς επίσης πως τα συμπεράσματα μας είναι εσφαλμένα. Εν τούτοις, θεωρούμε υποχρέωση μας να τα κοινοποιήσουμε, πιστεύοντας πως οφείλει κανείς να γνωρίζει τη χειρότερη εκδοχή – ακόμη και αν τελικά δεν επικρατήσει.

.

Βασίλης Βιλιάρδος, για το Analyst.gr

Επισκεφθείτε το Blog του συγγραφέα. Πατήστε εδώ.

.

Βρείτε μας στο Facebook & Twitter:


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Don`t copy text!