Δεν θα περάσουν – Σελίδα 2 – The Analyst
ΑΠΟΨΕΙΣ & ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δεν θα περάσουν

Με τον τρόπο αυτό οι Πολίτες, όπως κάποτε στη Μαδρίτη, έχοντας υποφέρει τα πάνδεινα από την ασύδοτη «δημοκρατία», από τα οικονομικά εγκλήματα και από την πολιτική διαφθορά, καταλήγοντας στη χρεοκοπία, επικροτούν και υποδέχονται με ενθουσιασμό τους εισβολείς, καθώς επίσης τον εκφασισμό της κοινωνίας τους – πόσο μάλλον όταν είναι πολίτες μίας χώρας, τα βασικά ελαττώματα της οποίας είναι η διχόνοια και η μισαλλοδοξία.

Έχοντας λοιπόν κατανοήσει ποιοι ακριβώς είναι οι εχθροί μας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, τι επιδιώκουν, καθώς επίσης με ποιόν τρόπο μας χειραγωγούν, είμαστε σίγουροι πως η μία «πέμπτη φάλαγγα» που ανέφερε ο αντιπρόεδρος, η προπαγάνδα, δεν θα «χειραγωγήσει» κανέναν – ενώ η άλλη «πέμπτη φάλαγγα», οι αμυνόμενοι Έλληνες Πολίτες, δεν θα φωνάξουν με ενθουσιασμό «Πέρασαν», όπως οι Ισπανοί αλλά, αντίθετα, «Δεν θα περάσουν».

Άλλωστε, έχει ήδη αναφερθεί ότι, “Το σύστημα, το οποίο κατέκλεψε και οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία, καθώς επίσης στο διεθνή εξευτελισμό,  δεν έχει καμία διάθεση να αυτοεξυγιανθεί αυτοτιμωρούμενο – ενώ καμία ξένη δύναμη δεν ενδιαφέρεται να αποκαταστήσει την τάξη σε μία άλλη χώρα. Επομένως, μόνο εάν παραλύσει ο μηχανισμός που συντηρεί αυτό το σύστημα, το σύστημα θα καταρρεύσει.

Ο μηχανισμός όμως αυτός δεν παραλύει μόνο με διαμαρτυρίες, με συγκεντρώσεις και με πορείες. Εμείς οι ίδιοι τον συντηρούμε: με το να πληρώνουμε αυτά που μας επιβάλλει, με το να πηγαίνουμε υπάκουα στη δουλειά μας, με το να μη φέρνουμε αντιρρήσεις, με το να φοβόμαστε τον ίσκιο μας και με το να μην βλέπουμε τίποτα άλλο, πέρα από την μίζερη ζωούλα μας και τον μικρόκοσμό μας.

Για να το πούμε πιο απλά, μόνο εάν παραλύσουμε τον μηχανισμό που παράγει χρήματα και υπόκοσμο, διεφθαρμένα κόμματα, πολιτικούς και επιχειρηματίες, τότε αυτό το σαθρό σύστημα θα καταρρεύσει – αφού αυτό εξαρτάται από εμάς και όχι εμείς από αυτό.

Σε αυτή τη θέση βέβαια ο κλασικός αντίλογος των υπερασπιστών της υποτέλειας είναι ότι, θα κυριαρχήσει το χάος και η αναρχία. Όμως, είναι αδιαμφισβήτητο πλέον ότι ζούμε «κατ’ επίφαση εν τάξει» – εκτός εάν «τάξη» θεωρείται να μην ξέρεις τι φόρους θα σου επιβάλλουν την επόμενη εβδομάδα, αν θα έχεις δουλειά αύριο ή όχι, αν θα μπορείς να πληρώσεις φάρμακα, αν πρέπει να μεταναστεύσεις για να επιβιώσεις, αν τα νοσοκομεία θα έχουν γάζες, αν τα σχολεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν και αν τα παιδιά σου θα έχουν το δικαίωμα να ονειρεύονται.

Ίσως πρέπει λοιπόν να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας – όχι όμως για να την παραδώσουμε ξανά σε κάποιον άλλον……

.

Υστερόγραφο: Υπενθυμίζουμε ακόμη μία φορά ότι, το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι εξαιρετικά σημαντικό – αφού, σύμφωνα με μελέτες, ο πληθυσμός της χώρας μειώθηκε κατά 300.000 μέσα σε δέκα μόλις χρόνια, στα 9,9 εκατομμύρια.

Με τη γήρανση δε των Ελλήνων στο ζενίθ (2,2 εκατομμύρια ή το 20% του πληθυσμού είναι άνω των 65 ετών, γεγονός που μας κατατάσσει στην τρίτη θέση μετά τη Β. Κορέα και την Ιαπωνία) και τα παιδιά κάτω των 14 ετών στο ναδίρ (1.650.000 εκ. έναντι 2.250.000 πριν από 40 περίπου έτη), δεν είναι υπερβολικό να αναφέρεται κανείς σε μία άνευ προηγουμένου «φυλετική εκκαθάριση» – ενώ θεωρείται πως εάν ο πληθυσμός μειωθεί κάτω από τα 8 εκ., τότε η πιθανότητα εξαφάνισης του μέσα σε πενήντα έτη δεν είναι απίθανη.

Εάν τώρα συνυπολογίσουμε τα αποτελέσματα της πολιτικής λιτότητας που έχουν επιβάλλει οι ξένοι εισβολείς (τεράστια μείωση των γάμων και τρομακτικός περιορισμός των γεννήσεων, αυτοκτονίες, χρεοκοπίες, ανεργία, απαισιοδοξία, «φυγή» στα ναρκωτικά, εγκληματικότητα, μετανάστευση των Ελλήνων κοκ.), τότε είναι εμφανές πως οι προοπτικές γίνονται ακόμη πιο σκοτεινές. Πόσο μάλλον όταν ο αριθμός των (παράνομων κυρίως) μεταναστών πλησιάζει το 20% του συνολικού πληθυσμού της χώρας – με πολλές πιθανότητες να συνεχίσει αυξανόμενος.

.

* Σημείωση κειμένου: Για παράδειγμα όσον αφορά τα πρόστιμα, η μη καταβολή ΦΠΑ της τάξης των 100 €, έστω και για μια ημέρα, οδηγεί σε πρόστιμο 1.000 € σε εταιρίες, οι οποίες τηρούν απλό λογιστικό σύστημα –  σε 2.500 € στις εταιρείες που τηρούν διπλογραφικό σύστημα.  

Ένα δεύτερο παράδειγμα είναι το ότι, σε οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί εντός δύο μηνών από την παρέλευση της νόμιμης προθεσμίας, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο µε το 10% του φόρου που δεν καταβλήθηκε εμπρόθεσμα.

Μετά την πάροδο ενός έτους από τη λήξη της νόμιμης προθεσμίας καταβολής, το παραπάνω πρόστιμο ανέρχεται στο 20% του φόρου ενώ, μετά την πάροδο δύο ετών, ανέρχεται στο 30% του φόρου – όσο περίπου οι προμήθειες που απαιτούν οι εισπρακτικές εταιρείες.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Don`t copy text!