Ψαροταβέρνα «Ο θαλασσινός» – The Analyst

Ψαροταβέρνα «Ο θαλασσινός»

Email this page.

Σταθερή αξία στο ψάρι, ανακαινισμένη, με νέες μειωμένες τιμές.

.

Θαλασσινός-1

.

Ένας νησιώτης που είναι και επαγγελματίας ψαράς, γνωρίζει το ψάρι πάρα πολύ καλά και από «πρώτο χέρι». Ο λόγος για τον Γιώργο Λούκη, ο οποίος μετά την Χίο και την Πάρο, δημιούργησε το μόνιμο, «θαλασσινό» του στέκι στις Τζιτζιφιές το 1989 με την ψαροταβέρνα «Ο θαλασσινός», παρέα με την σύντροφό του Ντίνα.

Η βαθειά γνώση των φρέσκων θαλασσινών και η εμπνευσμένη κουζίνα του πρώτου Σεφ του εστιατορίου, του Πολίτη Γιάννη Καβαλάρη, γρήγορα οδήγησαν στον «Θαλασσινό» τους απαιτητικούς καλοφαγάδες – λάτρεις των πλούσιων αγαθών της απέραντης Ελληνικής θάλασσας. Ακολούθησε ένα δεύτερο στέκι στο Κολωνάκι, που χάρισε στον «Θαλασσινό» τρία βραβεία Gourmet.

 .

Θαλασσινός-2

Φώντας Κατσιμαγκλής (σεφ), Γιώργος Λουκής (ιδιοκτήτης) Mίλτος Γιάννου (sous-chef)

 .

Τα χρόνια όμως περνάνε γρήγορα και χάνονται στο χθες, σαν τα κύματα μιας πρόσκαιρα φουρτουνιασμένης θάλασσας. Οι εποχές αλλάζουν και οι σημερινοί καιροί σίγουρα δεν είναι οι καλύτεροι. «Ο θαλασσινός» όμως παραμένει σταθερός και ακλόνητος βράχος κάπου 25 ολόκληρα χρόνια σαν το αγαπημένο στέκι των ολόφρεσκων ψαριών και των θαλασσινών. Με την ίδια σχολαστική συνέπεια στην ποιότητα, με το ίδιο κέφι και το ίδιο μεράκι να προσφέρει εκλεκτούς ψαρομεζέδες και φαγητά που αλλάζουν συνεχώς, ανάλογα με την κάθε εποχή.

.

Θαλασσινός-3

.

Στις μέρες μας τα ψάρια παραμένουν (φυσικά) αυστηρά ελληνικά από τα γαλανά και πεντακάθαρα νερά της ευρύτερης περιοχής της Μάνης ή (σε κάποιες περιπτώσεις) από την Πάρο ή την Αίγινα. Το ελαιόλαδο, οι ελιές και τα σύκα καταφθάνουν από την ευλογημένη Καλαμάτα. Το εξαιρετικό, φρέσκο ψωμί καθώς και τα διάσημα πλέον πολίτικα γλυκά συνεχίζουν να φτιάχνονται μέσα στο εστιατόριο. Το χύμα κρασί, καταφθάνει από το (οικογενειακό) Κτήμα Δερέσκου κοντά στην ιστορική Πύλο της νοτιοδυτικής Μεσσηνίας, το ούζο από την ακριτική Μυτιλήνη και την Μακεδονία κ.ο.κ.ε.

.

Θαλασσινός-4

.

Όλα τα υλικά και οι πρώτες ύλες παραμένουν στο υψηλό επίπεδο που έκανε τον «Θαλασσινό» να ξεχωρίσει. Ο χώρος ανακαινίστηκε προσφέροντας στον επισκέπτη ζεστασιά και άνεση. Οι δύσκολες όμως εποχές, απαιτούν αποφάσεις προσαρμοσμένες στις επιτακτικές τους ανάγκες.

Έτσι «Ο θαλασσινός» εγκαινίασε μια νέα γευστική και αισθητική πρόταση, με την δημιουργική φαντασία του Σεφ Ξενοφώντα Κατσιμαγκλή, η οποία προσφέρει πλέον σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές μια μεγάλη ποικιλία θαλασσινών, με την διαχρονική, ποιοτική «σφραγίδα» της ψαροταβέρνας – πολλά πιάτα ετοιμάζονται πάνω στον πάγκο,  μπροστά στα μάτια μας, και μαγειρεύονται στη στόφα από τον Σεφ. Κάθε επισκέπτης μπορεί να επιλέξει από αυτά τα θαλασσινά (σε τιμές από 2 έως 5 Ευρώ / πιάτο), ώστε να συνοδεύονται καλύτερα το τσίπουρο, το ούζο ή το κρασί.

.

Θαλασσινός-5

.

Εναλλακτικά, προσφέρονται οι κανονικές μερίδες θαλασσινών καθώς και οι επιλογές κυρίως πιάτων (ψαρόσουπα 8 Ευρώ, μπαρμπούνια 45 Ευρώ/κιλό, συναγρίδα 59 Ευρώ/κιλό) και κρασιών από μια κάβα 20 περίπου εκλεκτών ετικετών του Ελληνικού αμπελώνα.

Φυσικά υπάρχει και μια μεγάλη ποικιλία θαλασσινών και άλλων επιλογών μέσα στον κανονικό τιμοκατάλογο: Το ζυμωτό στο χέρι ψωμί (0,90 Ευρώ), η λακέρδα (8,00 Ευρώ), το καπνιστό σκουμπρί (6,50 Ευρώ), ο μαρινάτος γαύρος (5 Ευρώ), η γαριδοσαλάτα (5,50 Ευρώ), το σταμναγκάθι (5 Ευρώ), τα αχνιστά μύδια με λάδι και σκόρδο (7 Ευρώ), το σπαγγέτι με θαλασσινά (12,50 Ευρώ), το ψητό χταπόδι στα κάρβουνα (9,50 Ευρώ), το τηγανητό καλαμάρι (8 Ευρώ), τα σκορδοπιτάκια με γαρίδες (5 Ευρώ) ή  το πολίτικο κανταΐφι με κρέμα τυριού & παγωτό καϊμάκι (7 Ευρώ) – όλα αυτά μας δίνουν μια μικρή μόνο «γεύση» από την προσαρμοσμένη στις ανάγκες της εποχής μας νέα συνολικά πρόταση του «Θαλασσινού».

.

Θαλασσινός-6

.

Το ελάχιστο κόστος για όλα τα πιάτα που ετοιμάζονται πάνω στον πάγκο, μαζί με χύμα κρασί, ξεκινάει από 15 Ευρώ ανά άτομο.

Το ελάχιστο κόστος για τα πιάτα του κανονικού τιμοκαταλόγου ξεκινάει από 20 Ευρώ ανά άτομο μαζί με χύμα κρασί και αυξάνεται ανάλογα με τις επιλογές πιάτων ή / και εμφιαλωμένων κρασιών. Αξίζει ιδιαίτερα να σημειωθεί ότι σε ορισμένα πιάτα του τιμοκαταλόγου υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας και μισής μερίδας !

.

Θαλασσινός-7

.

Η ψαροταβέρνα «Ο θαλασσινός» (Ηρακλέους & Λυσικράτους 32, Καλλιθέα / Τζιτζιφιές,  Tηλ: 210 940 4518) λειτουργεί από Τρίτη έως και Παρασκευή από τις 7.30 μ.μ. έως τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα ενώ το Σάββατο και την Κυριακή, εκτός από το βράδυ, λειτουργεί και το μεσημέρι από τις 12.30 έως τις 5.30 το απόγευμα.

.

Θαλασσινός-8

Αρωματισμένες πετσέτες από την Eurofresh (Κορωπί)

.

Στις μέρες μας λοιπόν η  ψαροταβέρνα «Ο θαλασσινός», ανακαινισμένη με μια πιο μοντέρνα, ανάλαφρη και φωτεινή διακόσμηση, προσφέρει την πολύτιμη εμπειρία της στα θαλασσινά, σε όλους τους φανατικούς λάτρεις των πιάτων της, «προσαρμοσμένη» σε κάθε βαλάντιο. Σίγουρα πρόκειται για μια πραγματική ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιηθεί με την πρώτη ευκαιρία!

Ανοιχτή Συνδρομή
Εμείς την ορεξη και την εργατικότητα την έχουμε. ‘Οραμα διαθέτουμε. Γνώσεις αρκετές. Στηρίξτε τη προσπάθειά μας να γίνουμε ο καταλύτης, για τη συλλογική εξέλιξη της κοινωνίας και της χώρας μας.
*Σχεδιάζουμε να "ανταμείψουμε" τους Συνδρομητές μας σύντομα για την υποστήριξή τους.
Αντιαμβανόμαστε πως δεν μπορεί ο καθένας να γίνει συνδρομητής. Για το λόγο αυτό, όσοι από εσάς είσαστε σε θέση να υποστηρίξετε το όραμά μας, θα βοηθάτε και εκείνους που δεν μπορούν να συνδράμουν άμεσα.
×

Συμφωνείτε ή διαφωνείτε; Συντάξτε την άποψή σας

Απόψεις και σχόλια

/* ]]> */