Μα για τόσο ηλίθιους μας περνάτε Κύριε Νταβούτογλου; – The Analyst
Χωρίς κατηγορία

Μα για τόσο ηλίθιους μας περνάτε Κύριε Νταβούτογλου;

davoutoglou_res

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας Αχμέτ Νταβούτογλου θα βρεθεί τις επόμενες μέρες στην Αθήνα για την προετοιμασία της επόμενης συνεδρίασης του «Ελληνοτουρκικού Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας».

Πριν καταφθάσει στην Αθήνα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ παραχώρησε συνέντευξη στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk και εξήγησε πως για να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, η Ελλάδα «πρέπει να κάνει βήματα» και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το θέμα αυτό δεν συμπεριελήφθη στην «δέσμη μέτρων εκδημοκρατισμού», που ανακοίνωσε στο τέλος Σεπτεμβρίου ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί το οικουμενικό και σύγχρονο δίκαιο. Δεν υπάρχει χώρα όπου ο ιερέας μιας θρησκείας διορίζεται από κάποιον πιστό άλλης θρησκείας. Για μας είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πρέπει να μας διευκολύνουν, για να τους διευκολύνουμε» υπογράμμισε ο Αχμέτ Νταβούτογλου τονίζοντας πως «πριν από μερικά χρόνια, με οδηγία του πρωθυπουργού μας, δόθηκε η άδεια για να παίρνουν την τουρκική ιθαγένεια ιερείς ξένης ιθαγένειας, έτσι ώστε να μετάσχουν στην Ιερά Σύνοδο. Εάν δεν είχε συμβεί αυτό, δεν θα ήταν δυνατόν να συνεχίσει να υπάρχει η Ιερά Σύνοδος».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ έσπευσε να προσθέσει πως «Δεν προσεγγίζουμε το θέμα υπό το πρίσμα απόλυτης αμοιβαιότητας» αλλά πρόσθεσε: «Εάν στην Θεσσαλονίκη ζουν χιλιάδες μουσουλμάνοι και δεν υπάρχει ένα τέμενος, αν επίσης στην Αθήνα ζουν χιλιάδες μουσουλμάνοι και δεν υπάρχει ούτε ένα τέμενος, τότε είναι φυσιολογικό κι εμείς να περιμένουμε από την Ελλάδα να μεταρρυθμίσει τον εαυτό της».

Σε απλή, μη διπλωματική γλώσσα, ο κατά τον διαπρεπή Στρατηγικό αναλυτή, ιστορικό και κορυφαίο εκπρόσωπο του Κέντρου Στρατηγικών & ∆ιεθνών Μελετών (CSIS) της Ουάσιγκτον Έντουαρντ Λούτβακ «ηλίθιος» ή «βλάκας» κατά τον αρχηγό του Τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτρσντάρογλου, προκειμένου να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης  απαιτεί όπως η Ελλάδα θεσπίσει στην περιοχή της Ελληνικής Θράκης την εκλογή μουφτήδων και ιμάμιδων «από τον λαό» χωρίς καμιά κρατική παρέμβαση και όπως δημιουργήσει τεμένη σε Αθήνα και σε Θεσσαλονίκη γιατί μόνο έτσι η Ελλάδα «θα μεταρρυθμίσει τον εαυτό της» και θα πείσει την Τουρκία να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Θράκης.

HALKI

Ας ρίξουμε όμως μια σύντομη ματιά στις (νέες) προϋποθέσεις που θέτει ο Τούρκος Υπουργός προκειμένου να ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης λειτούργησε στις 8 Οκτωβρίου 1844 σε οικήματα της βυζαντινής μονής της Αγίας Τριάδας. Το 1896 μεταφέρθηκε στην σημερινή της θέση σε ένα μεγαλοπρεπές και τεράστιο κτίριο που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Περικλή Φωτιάδη και χρηματοδοτήθηκε από τον ομογενή Παύλο Σκυλίτση Στεφάνοβικ. Η Σχολή λειτούργησε μέχρι το 1971 όταν αιφνιδιαστικά, η Τουρκική Κυβέρνηση ανέστειλε την λειτουργία της με κυριολεκτικά αστείες δικαιολογίες, όπως εκείνη πως τάχα «το Τουρκικό σύνταγμα δεν επιτρέπει την λειτουργία ανώτατων ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων».

Έκτοτε έχουν περάσει 42 ολόκληρα χρόνια και η Τουρκία κοροϊδεύει συνεχώς τον πλανήτη (Αμερικανούς, Ρώσους, Έλληνες κ.ο.κ.ε.) ότι δήθεν «επίκειται» η επαναλειτουργία της Σχολής, θέτοντας όμως συνεχώς νέες «προϋποθέσεις» και νέες αξιώσεις προκειμένου να επιτρέψει την επαναλειτουργία της. Οι πιο πρόσφατες «προϋποθέσεις» και ανανεωμένες αξιώσεις που θέτει ο κ. Αχμέτ Νταβούτογλου είναι δύο:

Η πρώτη είναι να επιτρέψει η Ελλάδα την εκλογή απ΄ ευθείας «από τον λαό» μουφτήδων και ιμάμιδων, κάτι που δεν συμβαίνει σε καμιά απολύτως μουσουλμανική χώρα, ούτε φυσικά μέσα στην ίδια την Τουρκία!!! Όλοι οι ιμάμιδες και οι μουφτήδες διορίζονται από το κράτος. Ο πονηρός κ. Αχμέτ Νταβούτογλου θέλει να «εκλέγονται» στην Ελληνική Θράκη ώστε να εξυπηρετηθούν καλύτερα τα σχέδια της Τουρκικής ΜΙΤ, με κύριο όργανο το Βαθύ Κράτος, που έχει απλώσει αρπακτικά πλοκάμια πάνω στην Ελληνική Θράκη.

Όταν ακόμα και η εκλογή Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως που αποτελεί τον πνευματικό ηγέτη τετρακοσίων εκατομμυρίων χριστιανών ορθόδοξων σε ολόκληρο τον πλανήτη πρέπει «να εγκριθεί» από το Τουρκικό κράτος, πως είναι δυνατόν κύριε Νταβούτογλου να μας ζητάτε οι διάφοροι κληρικοί μιας χούφτας Ελλήνων μουσουλμάνων της Ελληνικής Θράκης να «εκλέγονται» χωρίς κανένα απολύτως έλεγχο του Ελληνικού κράτους, όταν μάλιστα είναι πασίγνωστα τα αλυτρωτικά σας σχέδια για την Ελληνική Θράκη από το 1920 με το Misaki Milli*; Όταν οι δικοί σας πράκτορες εμφανίζονται με σημαίες και χάρτες που μοιράζει χρόνια τώρα το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και απεικονίζουν την «Τουρκική Δημοκρατία Δυτικής Θράκης» που ονειρεύεστε;

Επί πλέον, εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία μας «τροφοδοτείτε» ασταμάτητα με παράνομους λαθρομετανάστες κατά 99% μουσουλμανικού θρησκεύματος (ώ τι σύμπτωση!) αποκομίζοντας από το δουλεμπόριο δυστυχισμένων ανθρώπων δισεκατομμύρια των δισεκατομμυρίων. Επί πλέον, φροντίζετε να γράφετε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας τις συμφωνίες που υπογράψατε να τους παίρνετε πίσω όταν συλλαμβάνονται σε Ελληνικό έδαφος – όπως ακριβώς κάνατε για όλες ανεξαιρέτως τις υποχρεώσεις που αναλάβατε από την Συνθήκη της Λωζάνης**. Και σήμερα, λίγο πριν μας επισκεφτείτε, υποδύεστε τον «θρησκευτικό προστάτη» των χιλιάδων δυστυχισμένων ανθρώπων που μας φορτώσατε με το αζημίωτο***, απαιτώντας να τους κάνουμε τεμένη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!.

Κύριε Νταβούτογλου, μα για τόσο ηλίθιους μας περνάτε; Ή μήπως «κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια;»

.

* Misaki Milli Όρκος των νεότουρκων που δόθηκε κατά την διάρκεια μυστικής συνεδρίασης 20ης Ιανουαρίου 1920 της Εθνικής Βουλής.

** Η περιφρόνηση της Τουρκίας σε όλες ανεξαιρέτως τις υποχρεώσεις που ανέλαβε με την Συνθήκη της Λωζάνης στο άρθρο 4/9/2009 με τίτλο Συνθήκη της Λωζάνης: Οι Τούρκοι μιλάνε για σκοινί στο … σπίτι του κρεμασμένου!

*** Σχετικά με το κρίσιμο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης μελετήστε τα άρθρα 4/7/2011 με τίτλο Λαθρομετανάστευση: Προβλήματα καθημερινότητας και πιθανές λύσεις με την …. κοινή λογική! και 10/6/2013 με τίτλο O πολυπολιτισμικός εποικισμός της σύγχρονης Ελλάδος με την ανοχή όλων μας


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Discover more from The Analyst

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading