Ένας κι΄ Ένας: Εξαιρετική γαστρονομική εμπειρία στην Νέα Μάκρη – The Analyst

Ένας κι΄ Ένας: Εξαιρετική γαστρονομική εμπειρία στην Νέα Μάκρη

Email this page.
Print Friendly, PDF & Email
Εξαιρετική γαστρονομική εμπειρία στην Νέα Μάκρη, μια ανάσα από την Αθήνα, σε ιδιαίτερα φιλικές τιμές!

Ένας κι Ένας 1

Τελικά, σε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα τίποτα δεν είναι τυχαίο: Ο Γιώργος και ο Μιχάλης Περτέσης, δυο αδέλφια που υπηρέτησαν για χρόνια την μαζική εστίαση (στο catering ο πρώτος, Chef σε μεγάλα εστιατόρια ο δεύτερος) ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν κάτι πραγματικά ξεχωριστό: Μια δημιουργική κουζίνα με γερά θεμέλια στην Ελληνική γαστρονομική παράδοση και στα αγνά, επιλεγμένα υλικά (πρώτες ύλες), εμπλουτισμένη όμως με μοντέρνες γευστικές πινελιές, γεμάτες κέφι και φαντασία, που προσφέρουν ένα συνολικό αποτέλεσμα – έκπληξη!

Η έκπληξη γίνεται ακόμα μεγαλύτερη από τις ιδιαίτερα φιλικές τιμές – ανάλογο επίπεδο γευστικής εμπειρίας χρεώνεται συνήθως σε (τουλάχιστον) διπλάσιες τιμές – σαν συμβολική συνεισφορά στις τρέχουσες, σημαντικές οικονομικές δυσκολίες της κοινωνίας μας.

Ένας κι Ένας 2

Όλα αυτά σε ένα μικρό, προσεγμένο και φιλικό χώρο ο οποίος το καλοκαίρι απλώνεται και σε μεγάλο κήπο προσφέροντας, εκτός από τις πεντανόστιμες λιχουδιές,  κρασί από τον Ελληνικό αμπελώνα (χύμα σε λευκό ή κόκκινο και πολύ προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες εμφιαλωμένου όπως Μοσχοφίλερο Ορεινός Ήλιος, Μεγαπάνος Πέτρινα Κελάρια, Βιβλία Χώρα λευκό, Μαλαγουζιά Κτήμα Άλφα, Νεμέα Παπαιωάννου, Νάουσα Μπουτάρη, Syrah Καρυπίδη, Ακακίες Κτήμα Κυρ-Γιάννη) και επιλεγμένες μπύρες μικρών ζυθοποιείων  από την ολοένα και πιο πλούσια εγχώρια παραγωγή.

Ένας κι Ένας 3

Η «παρέλαση» πολλών, διαφορετικών και ευρηματικών λιχουδιών, με μοναδική φαντασία και νοστιμιά, αποτελούν το μυστικό της γαστρονομικής απόλαυσης που προσφέρουν οι δημιουργοί του «Ένας κι΄ Ένας»*. Πλούσιες επιλογές ορεκτικών (Ψωμί με προζύμι ψημένο στα ξύλα και κριτσίνια πολύσπορα Ρεγγοσαλάτα με ξεροψημένες πιτούλες, Παπατοφουρταλιά με καπνιστά λουκάνικα, Χταπόδι τηγανητό με φάβα και καπαρόφυλλα, Τσιπούρα μαριναρισμένη με θυμάρι λεμόνι και αλμυρίκια, Γαύρος σε ζεστό χωριάτικο ψωμί με τριμμένη ντομάτα, Τσιγαριστό απάκι σβησμένο με αρωματικό ξύδι, Καλαμαράκι γόνος με ταραμοσαλάτα, Χορτοκεφτέδες με μαραθόσπορο και ξυνή κρέμα, Τυροπιτάρια με πετρωτή Άνδρου και ψιλοκομμένο άνιθο, Κρύα πίτα μελιτζάνες κρέμα από ξυνομυζήθρα και πελτέ από πιπεριά Φλωρίνης, Λαδένια με φρέσκια ντομάτα αρωματισμένη με θρούμπη και ελαιόλαδο, Φρέσκιες τραγανές πατάτες) τα οποία εμπλουτίζονται με συμπληρωματικές δημιουργίες από εποχιακές πρώτες ύλες, φρέσκιες σαλάτες (Κρίθινο παξιμάδι με σταμναγκάθι, ντομάτα, κάπαρη, φέτα και ελαιόλαδο με φρέσκια ρίγανη, Δροσερά πράσινα σαλατικά με τυρί μελίχλωρο Λήμνου σχάρας και πέστο λιαστής ντομάτας, Πλιγούρι με ψιλοκομμένη ντομάτα αγγούρι δυόσμο και τσίπς από πίτες, Ρόκα με φρέσκα κολοκυθάκια μαριναρισμένα με σιναπόσπορο και λεμόνι) που επίσης εμπλουτίζονται και από διαφορετικά είδη κάθε εποχή του χρόνου, γευστικά ζυμαρικά (Ριζότο με πράσινα σπαράγγια και μοσχολέμονο, Κριθαρωτό με γαρίδες, Πένες με φρέσκια ντομάτα και βασιλικό, Ταλλιατέλες με βασιλομανίταρα), gourmet γεύσεις και κύρια πιάτα με δημιουργική  φαντασία (Κόκορας με φρέσκια ντομάτα, χωριάτικες χυλοπίτες με λιωμένο στακοβούτυρο και ξερή μυζήθρα, Μπιφτεκάκια σχάρας με τραγανές φρεσκοτηγανισμένες πατάτες, Κοτόπουλο σχάρας μερινέ με σαφράν, θυμάρι και τραγανές φρεσκοτηγανισμένες πατάτες, Κόντρα από μοσχαράκι γάλακτος σχάρας με πατάτα λιωμένη, και κρύα σάλτσα από ντοματίνια και βασιλικό, Χοιρινή παντσέτα ψημένη σε μέλι και ξύδι με πουρέ καπνιστής μελιντζάνας) και βέβαια πρωτότυπα γλυκά (Μους με διπλή σοκολάτα και μπισκότο πραλίνας, Σπασμένες μαρέγκες με παγωτό βανίλια μαδαγασκάρης και φρέσκες φράουλες, Ελαφριά κρέμα με μασκαρπόνε και ψημένο μπισκότο, Τραγανό φύλλο ψημένο με ζάχαρη κρεμέ λεμόνι και καραμελιασμένα φουντούκια).

Ένας κι Ένας 4

Πέρα όμως από όλα αυτά, δεν λείπουν τα ξεχωριστά πιάτα ημέρας από πρώτες ύλες κάθε εποχής του χρόνου με την ιδιαίτερη έμπνευση και την προσωπική σφραγίδα του δημιουργού τους!

Εκτός από το γεγονός ότι οι δημιουργοί του εστιατορίου εφαρμόζουν στην πράξη της δουλειάς τους την φιλοσοφία «Αγοράζουμε Ελληνικά!», οι πιθανότητες να φύγετε από το μικρό, οικονομικό και φιλικό αυτό εστιατόριο χωρίς να θυμάστε ότι απολαύσετε ένα υπέροχο φαγητό είναι από ελάχιστες έως… ανύπαρκτες! Αν βρίσκεστε στην πρωτεύουσα και αμφιβάλετε, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε «του λόγου το αληθές» καθημερινά (εκτός Δευτέρας) από τις 7 το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ – τα Σαββατοκύριακα το εστιατόριο αρχίζει την λειτουργία του από τις 1 το μεσημέρι.

Θα πληρώσετε (κατά μέσο όρο) από 20 έως 23 Ευρώ το άτομο και θα φύγετε με την βεβαιότητα πως τα χρήματα που διαθέσατε για το φαγητό που απολαύσατε, ήταν πολύ λίγα….

 

Ανοιχτή Συνδρομή
Εμείς την ορεξη και την εργατικότητα την έχουμε. ‘Οραμα διαθέτουμε. Γνώσεις αρκετές. Στηρίξτε τη προσπάθειά μας να γίνουμε ο καταλύτης, για τη συλλογική εξέλιξη της κοινωνίας και της χώρας μας.
*Σχεδιάζουμε να "ανταμείψουμε" τους Συνδρομητές μας σύντομα για την υποστήριξή τους.
Αντιαμβανόμαστε πως δεν μπορεί ο καθένας να γίνει συνδρομητής. Για το λόγο αυτό, όσοι από εσάς είσαστε σε θέση να υποστηρίξετε το όραμά μας, θα βοηθάτε και εκείνους που δεν μπορούν να συνδράμουν άμεσα.
×