Νέες καλλιέργειες – The Analyst
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Νέες καλλιέργειες

Επικερδείς γεωργικές επενδύσεις σε συνέδριο, στις 15 & 16 Σεπτεμβρίου 2013 στην Αθήνα, με τις προοπτικές & τις δυνατότητες νέων καλλιεργειών.

Νέες καλλιέργιες 1

Στην ιδιαίτερα προβληματική οικονομική συγκυρία που περνάει ο τόπος μας πρωτοβουλίες που προτείνουν διέξοδο και συμπεριλαμβάνουν τον πολύ ευαίσθητο τομέα της ανεργίας των νέων, είναι πάρα πολύ ευπρόσδεκτες.

Μια τέτοια πρωτοβουλία είναι σίγουρα το διήμερο συνέδριο (15 και 16 Σεπτεμβρίου 2013) που θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Athens Plaza, στο κέντρο της Αθήνας (Σύνταγμα), από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, στο οποίο θα συζητηθούν ενδιαφέρουσες προτάσεις και ιδέες για νέες καλλιέργειες όπως στέβια, ιπποφαές, κρανιές, blueberry, goji berry, aloe vera, ροδιές, τρούφα, μανιτάρια, αρωματικά φυτά, βιοκαύσιμα, πέλετς (pellets), αγριαγκινάρα, σαλιγκαροτροφία, αρόνια, θερμοκήπια, σπόροι, λουλούδια, κ.ά. Στο διήμερο αυτό συνέδριο νέοι αλλά και υπάρχοντες αγρότες που αναζητούν δυναμικές αναδιαρθρώσεις καλλιεργειών, υποψήφιοι επιχειρηματίες, άνεργοι που αναζητούν λύσεις για αυτοαπασχόληση ίσως βρουν πειστικές απαντήσεις στα προβλήματα που τους απασχολούν.

Ένα παράδειγμα των καλλιεργειών ή των φυσικών τροφών που θα παρουσιαστούν είναι τα goji, που αποτελούν το υπ΄ αριθμόν 1 ελιξίριο υγείας και μακροζωίας. Είναι χωρίς αμφιβολία από τα πιο γνωστά ανάμεσα στα 8.000 τρόφιμα και βότανα του Θιβέτ και της Κίνας που χρησιμοποιούνται από τη λαϊκή ιατρική εδώ και χιλιάδες χρόνια. Τα θιβετιανά Goji θεωρούνται η υπ΄ αριθμόν ένα φυσική τροφή. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους είναι ότι αντιστρέφουν τη διαδικασία της γήρανσης σε μεγάλο βαθμό όταν λαμβάνονται καθημερινά σε ακατέργαστη, φυσική μορφή και όχι βέβαια σε χάπια ή σε χυμούς του εμπορίου. Η κατανάλωση των Goji προστατεύει το DNA με αντιοξειδωτικά, αφού διαθέτουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά (25.300 ORAC) συμβάλλοντας σημαντικά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Η τεράστια σημασία των αντιοξειδωτικών είναι άλλωστε ευρύτερα γνωστή αφού το οξειδωτικό στρες πιθανότατα συντελεί σε ένα ευρύ φάσμα ασθενειών του ανθρώπινου οργανισμού, όπως καρκίνος, καρδιοπάθεια, διαβήτης, αλτσχάιμερ, πάρκινσον και διάφορες άλλες ασθένειες.

Το απλό παράδειγμα των goji αποτελεί ένα μικρό μόνο δείγμα του τεράστιου θησαυρού που μας προσφέρει η φύση και ο οποίος δεν χαρίζει απλά υγεία αλλά πιθανόν και την οικονομική μας βιωσιμότητα!

Νέες καλλιέργιες 2

Στο διήμερο λοιπόν συνέδριο του Σεπτεμβρίου, στο οποίο συνδιοργανώνονται εργαστήρια (workshops) για επιτόπια πρακτική επίδειξη, μπορεί να συμμετέχει κάθε ένας (η χρέωση για την παρακολούθηση του είναι μικρή: 15 μόνο Ευρώ ανά άτομο και ανά ημέρα) και να μάθει από πεπειραμένους επιχειρηματίες που ασχολούνται στον κλάδο, έμπειρους καλλιεργητές και καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, τις γνώσεις και τις εμπειρίες που θα μεταδώσουν σε όλους τους συνέδρους.

Η προεγγραφή για την συμμετοχή των συνέδρων μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά κάνοντας κλικ εδώ, ενώ περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο παρέχονται στην ιστοσελίδα http://www.agrorama.com ή στο τηλέφωνο 210 7568888 (8 γραμμές).


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Don`t copy text!