ELBISCO: Αντίδραση της εταιρίας στην αναφορά προϊόντος της σε άρθρο μας με τίτλο «Τι πρέπει να προσέχουμε στις ενδείξεις των προϊόντων που αγοράζουμε». – The Analyst
Χωρίς κατηγορία

ELBISCO: Αντίδραση της εταιρίας στην αναφορά προϊόντος της σε άρθρο μας με τίτλο «Τι πρέπει να προσέχουμε στις ενδείξεις των προϊόντων που αγοράζουμε».

09_ΑΡΘΡΟ_ΕΛΒΙΣΚΟ_01

 

Το ένατο άρθρο της σειράς «Αγοράζουμε Ελληνικά!» το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα μας στις 28/3/2012, ανέφερε δειγματοληπτικά μερικά παραδείγματα προϊόντων που ικανοποιούν βασικές, καθημερινές καταναλωτικές ανάγκες και τα οποία ενώ έχουν αριθμό Γραμμωτού Κώδικα (Ean Bar Code) που αρχίζει από 520 (αριθμός που συνήθως χαρακτηρίζει Ελληνικά προϊόντα) εν τούτοις εισάγονται από το εξωτερικό και απλά συσκευάζονται στην Ελλάδα συμβάλλοντας σε ενδεχόμενη  παραπλάνηση του Έλληνα καταναλωτή.

Μεταξύ των προϊόντων που αναφέρονται στο ένατο άρθρο της σειράς «Αγοράζουμε Ελληνικά!» είναι και το προϊόν «Φρυγανιές σταρένιες με σουσάμι» της Elbisco, το οποίο εισάγεται στην Ελλάδα από την Πρώην Γιουγκοσλαβική (ψευτο) Δημοκρατία της Μακεδονίας, αλλά έχει αριθμό Γραμμωτού Κώδικα (Ean Bar Code) που αρχίζει από 520 επειδή (προφανώς) συσκευάζεται στην Ελλάδα.

Η σύμβουλος επικοινωνίας της Elbisco Δήμητρα Δασκαλάκη μας απέστειλε το παρακάτω μήνυμα το οποίο αναρτάται αφ΄ενός μεν για λόγους δεοντολογίας, αφ΄ετέρου δε σαν υποχρέωση απέναντι σε μια ελληνική βιομηχανία η οποία σήμερα απασχολεί 710 εργαζόμενους, (αν δεν κάνουμε λάθος το 2008 είχε περισσότερους από 2.000 εργαζόμενους όπως αναφέρονταν τότε στην ιστοσελίδα του Ομίλου FILIPPOU INVESTMENTS), έχει ένα σημαντικό κύκλο εργασιών (99,1 εκ Ευρώ) και «ευαίσθητα» λοιπά οικονομικά στοιχεία (συνολικές υποχρεώσεις 103 εκ. Ευρώ, μικτά κέρδη 41,3 εκ. Ευρώ αλλά και ζημιές χρήσεως μετά από φόρους 587 χιλιάδων Ευρώ – όλα τα στοιχεία αφορούν την οικονομική χρήση που έληξε στις 31/12/2010):

«Αγαπητέ κ. Κουμάκη, καλησπέρα σας.

Παρακολουθώντας τη δουλειά σας και γνωρίζοντας την πορεία σας στον χώρο, επικοινωνούμε μαζί σας με αφορμή το επισυναπτόμενο mail σας (σ.σ. εννοεί το Newsletter της ιστοσελίδας μας) για την αγορά των ελληνικών προϊόντων.

Στο mail σας κάνετε κάποια αναφορά για τις χωριάτικες φρυγανιές Elite “Ζυμώματα” (σ.σ. προφανώς εννοεί το άρθρο, γιατί στοNewsletter δεν υπάρχει καμιά απολύτως αναφορά) και την παραγωγή τους στην FYROM. Θα θέλαμε λοιπόν να σας ενημερώσουμε για την επίσημη θέση της ELBISCO πάνω στο θέμα, θεωρώντας δεδομένο ότι ως δημοσιογράφος σέβεστε την ηθική δεοντολογία και αναζητάτε πάντα την αλήθεια της πληροφορίας.

Θα είμαι στην διάθεσή σας για κάθε σχετική διευκρίνηση ή άλλη επικοινωνία.

Με εκτίμηση Δήμητρα Δασκαλάκη Σύμβουλος Επικοινωνίας ELBISCO

Η αλήθεια για την εταιρία Elbisco

Επειδή πολλά έχουν γραφτεί και κυκλοφορήσει τον τελευταίο καιρό για το συγκεκριμένο θέμα στο διαδίκτυο και με σεβασμό στις ευαισθησίες όλων των Ελλήνων καταναλωτών, θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας την θέση της εταιρίας και αυτό που πραγματικά ισχύει, μια που πολλά που γράφονται είναι ανακρίβειες και αναληθείς πληροφορίες.

Η εταιρία ELBISCO ουδέποτε μετέφερε τις γραμμές παραγωγής της στο εξωτερικό, ούτε έκλεισε τα εργοστάσια της στην Ελλάδα.

Η ELBISCO είναι μια 100% ελληνική εταιρία με ιστορικά και αγαπημένα προϊόντα, η οποία συμβάλλει ενεργά στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας με την συνεχή λειτουργία της από το 1897: διατηρεί δύο εργοστάσια σε Χαλκίδα και Πικέρμι, προσφέρει απασχόληση σε 710 εργαζόμενους και χρησιμοποιεί αλεύρι αποκλειστικά από ελληνικούς μύλους για την παραγωγή των προϊόντων της ενώ, παράλληλα, στηρίζει σταθερά και με διακριτικότητα ευαίσθητες ομάδες συμπολιτών μας σε συνεργασία με αναγνωρισμένες για το έργο τους ΜΚΟ.

Όλα τα προϊόντα της ELBISCO παράγονται στην Ελλάδα, εκτός από ελάχιστες, μεμονωμένες εξαιρέσεις. Μόνο 5 κωδικοί «Ζυμώματα» -που αντιπροσωπεύουν το 0,4% των διακινούμενων προϊόντων της εταιρίας- παράγονται, όπως αναφέρεται ξεκάθαρα στην συσκευασία τους και στο εταιρικό site, στο εργοστάσιο της θυγατρικής εταιρίας Zitoluks, η οποία διοικείται και ελέγχεται από Έλληνες στελέχη της Elbisco. Πρέπει να τονίσουμε ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα, παράγονται εξαρχής στο εργοστάσιο της Zitoluks από το 2003 και ουδέποτε μεταφέρθηκε η παραγωγή τους από την Ελλάδα στο εξωτερικό».

Παρ΄όλο που δεν έχουμε την παραμικρή διάθεση να προκαλέσουμε αρνητικές εντυπώσεις για οποιαδήποτε Ελληνική Βιομηχανία, αναρωτιώμαστε αν αξίζει πραγματικά τον κόπο να «σκιάζεται» με αρνητικό θόρυβο μια ιστορική ελληνική βιομηχανία για να «εξασφαλίσει» λιγότερο από το 0,5% του συνολικού κύκλου εργασιών της με 5 προϊόντα που εισάγονται από μια γειτονική χώρα η οποία εκδηλώνει (προφανώς με τις πλάτες άλλων – βλπ. άρθρα μας 19 Απριλίου 2008 με τίτλο Τούρκοι και Σκοπιανοί συντονίζονται εναντίον της Ελλάδος με την υποστήριξη της ΜΙΤ και 5 Απριλίου 2008 με τίτλο Σκοπιανό: Η ολοσέλιδη καταχώρηση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού) έντονες «αλυτρωτικές» και «επιθετικές» διαθέσεις εναντίον της χώρας μας. Και όλα αυτά προσβάλλοντας συστηματικά και βάναυσα κάθε έννοια ιστορίας, λογικής και στοιχειώδους σεβασμού σε μια χώρα που χάρισε τα φώτα του πολιτισμού σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Συμπερασματικά, κατά την ταπεινή μας γνώμη, ο «σεβασμός στις ευαισθησίες όλων των Ελλήνων καταναλωτών» που επικαλείται η ELBISCO πρέπει να αποδεικνύεται και στην πράξη….


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Don`t copy text!