Εμείς οι Έλληνες στον εικοστό πρώτο αιώνα – The Analyst
Σχολιασμός Επικαιρότητας

Εμείς οι Έλληνες στον εικοστό πρώτο αιώνα

1.Εμείς οι Ελληνες και ο εαυτός μας

Σήμερα εδώ που φθάσαμε, για να μπορέσουμε να υπάρχουμε στο μέλλον και να μην εξαφανιστούμε, πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα της διακυβέρνησης. Να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Να ξαναεφεύρουμε τη δημοκρατία, όπου η πλειοψηφία θα κυβερνά και η μειοψηφία θα ελέγχει. Να γίνει πλήρης και ουσιαστικός διαχωρισμός των τριών εξουσιών, Νομοθετικής, Εκτελεστικής και Δικαστικής.

Ας πιάσουμε λοιπόν το νήμα από το 1944, τότε που η Ελλάδα απαλλάχτηκε από την τριπλή κατοχή Γερμανών, Ιταλών και Βουλγάρων. Οι Έλληνες πανηγύριζαν την απελευθέρωσή τους με σημαίες ελληνικές, αμερικάνικες, αγγλικές και σοβιετικές.

Η Ελλάδα κέρδισε εδαφικά τα Δωδεκάνησα, αλλά εμείς οι Έλληνες χάσαμε την ψυχή μας πάνω σε ένα χαρτί που έγραφε 10% – 90% με την  υπογραφή Άγγλων, Ρώσων και Αμερικανών, με αποτέλεσμα Δεκεμβριανά, εμφύλιος, Μακρονήσια, εξορίες, εκτελέσεις, Γράμμος και Βίτσι, με λίγα λόγια πολύ αίμα, πολύ δάκρυ και ανείπωτη καταστροφή, γιατί αυτό απαιτούσε η συμφωνία των Μεγάλων Νικητών, για να ισχύσει αυτό που είχαν συμφωνήσει, δηλαδή το 70% – 30% να γίνει 10% – 90%.

Για να διατηρηθεί το 10% – 90% εφευρέθη στη συνέχεια η λογική των (ισχυρών) μονοκομματικών κυβερνήσεων, όπου ο κατ’ επίφαση ισχυρός κυβερνήτης ήταν πάντοτε μειοψηφία στο λαό και ως εκ τούτου ευάλωτος και αδύναμος απέναντι στους ξένους επικυρίαρχους.

Εάν η πατρίδα μας είχε αφεθεί να λειτουργήσει δημοκρατικά, δε θα είχαν συμβεί όλα τα παραπάνω άσχημα και θλιβερά γεγονότα, που έφεραν την πατρίδα μας να είναι σήμερα υπερχρεωμένη αποικία χρέους.

Δε θα είχαν υπάρξει οι συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου, που με αυτές βάλαμε τους Τούρκους στην Κύπρο. Δε θα είχε γίνει η διδακτορία. Δε θα είχαμε χάσει τη μισή περίπου Κύπρο. Δε θα υπήρχε η συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία χαρίσαμε το όνομα Μακεδονία, τη γλώσσα και την ιθαγένεια σε αλλοεθνείς, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τους Μακεδόνες, οι οποίοι είναι ελληνικό φύλο και η γλώσσα τους ελληνική, δωρική διάλεκτος. Δε θα είχαμε τα μνημόνια. Δε θα είχαμε το έγκλημα του χρηματιστηρίου, που κατέστρεψε το θεσμό ανάπτυξης της πατρίδας μας. Δε θα είχαμε τη λογική των χωματερών, που μας απέκλεισαν από τις αγορές κι έτσι καταστράφηκε η παραγωγική αλυσίδα του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας και με αυτόν τον τρόπο αφαιρέθηκε από εμάς τους Έλληνες η χαρά της δημιουργίας.

Θα είχαμε Ελλάδα δυνατή, δημοκρατική, ακμάζουσα, ευτυχισμένη και σεβαστή από όλους φίλους κι εχθρούς. Το μόνο εκλογικό σύστημα που εγγυάται τη λειτουργία της Δημοκρατίας είναι η απλή αναλογική, όπου η απόλυτη πλειοψηφία στο λαό είναι και η πλειοψηφία στη Βουλή.

Με την απλή αναλογική θα μπορέσουμε να μάθουμε να συζητάμε τίμια και καθαρά και έτσι να λύνουμε τα προβλήματά μας και να προοδεύουμε, θα φθάνουμε μέσα από τις αντιθέσεις στη σύνθεση του ορθού για το συμφέρον του έθνους μας και την πρόοδο του ελληνικού λαού.

Η απλή αναλογική πρέπει να καθιερωθεί από το σύνταγμα ως μόνιμο εκλογικό σύστημα, αυτό απαιτεί το συμφέρον του έθνους. Είναι η τελευταία μας ελπίδα για να μην εξαφανιστούμε.

Έχουμε να διαλέξουμε:

  • Απλή αναλογική ή οικογενειοκρατία
  • Απλή αναλογική ή κομματοκρατία
  • Απλή αναλογική ή αποικιοποίηση
  • Απλή αναλογική ή μνημόνια
  • Απλή αναλογική ή εθνικός διχασμός
  • Απλή αναλογική ή εξαφάνιση

Να μάθουμε, ότι πάνω από το κομματικό συμφέρον είναι το εθνικό συμφέρον, παράλληλα να ξαναεφεύρουμε την πολιτική που είναι η τέχνη, του να λύνεις τα προβλήματα του έθνους σου και να δημιουργείς πλούτο,  υλικό, πνευματικό και ηθικό.

Καμία άποψη στα αζήτητα, όλα στο φως. Ο αποκλεισμός δημιουργεί καρκινώματα, που τρώνε τα εσώτερα του έθνους.

Να ξαναδώσουμε στον Έλληνα τη χαρά της συμμετοχής στα κοινά.

Τέλος να αποβάλλουμε τη ραγιάδικη λογική του εφικτού, γιατί με τη ραγιάδικη λογική του εφικτού δεν θα είχαμε φτάσει στο 1821.

2. Εμείς οι Έλληνες και η Ευρώπη

Τη λύση στα υπαρξιακά  προβλήματα της Ευρώπης δίνει ο Ρόμπερτ Ντ. Καπλάν, ο οποίος αναφέρει στο βιβλίο του «η εκδίκηση της Γεωγραφίας» «Το πεπρωμένο της Ευρώπης ξεδιπλώνεται στη Γερμανία, τη Ρωσία και στην Ελλάδα με τα ένδεκα μόνο εκατομμύρια  πληθυσμό».

Η Ευρώπη λοιπόν για να υπάρξει ως οντότητα και να μη γίνει χυλός που θα εξαφανισθεί, χρειάζεται τρεις λογικές, τη γερμανική μεθοδικότητα, τη Ρωσική δύναμη και σταθερότητα και την ελληνική λογική της αρμονίας και του μέτρου.

Αλλιώς η Ευρώπη θα συνθλιβεί από την Ευρασιατική δύναμη (Ρωσία, Κίνα) θα αποκλεισθεί από τη θαλάσσια δύναμη (ΗΠΑ, Αγγλία) και θα διαλυθεί από το Ισλάμ.

Οι Ευρωπαίοι πρέπει να θυμούνται πάντα, ότι ευρωπαίος είναι όποιος έχει ευρωπαϊκή παιδεία, αλλά και απαλλαγμένη από τη λογική του αποικιοκράτη.

3. Εμείς οι Έλληνες και το Βατικανό

Το Βατικανό, το οποίο ευθύνεται για την πρώτη βεβήλωση του υπέρτατου Ναού της Ορθοδοξίας της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ, να ενώσει δυνάμεις του με την Ορθοδοξία, δείχνοντας την ίδια ευαισθησία, που δείχνει για τους δυστυχισμένους πλάνητες αυτής της γης, ώστε το Μέγα ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ της ορθοδοξίας να πάψει να βεβηλώνεται και να γίνει αυτό που πρέπει να είναι δηλαδή ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. Αυτό είναι πράξη δικαιοσύνης.

Οσο η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ θα βεβηλώνεται, η ανθρωπότητα θα εκβαρβαρώνεται.

Επίσης να συμβάλλετε Αγίοι Πατέρες του Βατικανό, ώστε το οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, να απελευθερωθεί από τα δεσμά της τουρκικής τυραννίας και να πάψει ο οικουμενικός Πατριάρχης να φέρει το σταυρό του μαρτυρίου κάτω από τη μπότα βάρβαρου κατακτητή.

4.Εμείς οι Έλληνες και οι Γερμανοί

Πράξη δικαιοσύνης αλλά και προς το συμφέρον της Γερμανίας είναι να  υπογράψει συνθήκη ειρήνης με την Ελλάδα, τη μόνο θαλάσσια δύναμη της Ευρώπης κα να πληρώσει ό,τι οφείλει σε κατοχικό δάνειο, επανορθώσεις και αποζημιώσεις προς τον ελληνικό λαό.

Η Γερμανία να μη ξεχνάει, ότι ο Ελληνισμός είναι ο τρίτος πυλώνας της ανόρθωσης της Ευρώπης. Η Ελλάδα για να παίξει το ρόλο της στην αναγέννηση της Ευρώπης, γεγονός που είναι και προς το συμφέρον της Γερμανίας, πρέπει να πάψει να είναι αποικία χρέους.

5. Εμείς οι Έλληνες και οι Αμερικανοί

Οι Ρωμαίοι προσπάθησαν με την πανίσχυρη πολεμική μηχανή, που δημιούργησαν να κατακτήσουν τον κόσμο, αλλά στο τέλος αφανίστηκαν.

Φίλοι Αμερικανοί ο καθένας δικαιώνεται από την πόρτα του και μέσα.

Να θυμάστε πάντοτε το μεγάλο σας πρόεδρο τον ΦΡΑΓΚΛΙΝΟ ΝΤΕΛΑΝΟ ΡΟΥΣΒΕΛΤ που είπε «Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε άλλο από το φόβο».

Μίλησε για τη σημασία όχι μόνο των κλασικών ελευθεριών (ελευθερία λόγου, ελεύθερος τύπος, ελευθερία του συνέρχεσαι, ελευθερία της θρησκείας) αλλά και για την ελευθερία/απαλλαγή από το φόβο και την πείνα. Αμερικανοί είσθε και Ελληνες, γιατί σε εσάς ισχύει η ελληνική λογική «Έλληνας είναι όποιος έχει ελληνική  παιδεία», έτσι και Αμερικανός είναι όποιος ασπάζεται τον αμερικάνικο τρόπο ζωής.

6. Εμείς οι Έλληνες και οι Ρώσοι

Μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμος εσείς οι Ρώσοι μας στείλατε στα αζήτητα, με αποτέλεσμα στο τέλος να διαλυθεί η Σοβιετική Ένωση.

Μη μας θεωρήσετε πάλι απέναντί σας.

Σας δώσαμε αλφάβητο, σας δώσαμε θρησκεία, αυτά μη τα ξεχνάτε ποτέ.

Μας δώσατε άσυλο και χώρα να ζήσουμε και να προοδεύσουμε ελεύθεροι από το ζυγό του Οθωμανού Τυράννου.

Οι δεσμοί μας είναι προαιώνιοι και ακατάλυτοι, αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ούτε εμείς, ούτε εσείς.

7.Εμείς οι Έλληνες και οι Ισραηλινοί

Η ειρήνη και η ευημερία του Ισραήλ και της Ελλάδος καθώς και της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής και ίσως και της οικουμένης περνάει μέσα από την αδελφοποίηση και τη συμμαχία Ελλήνων – Ισραηλινών.

8. Εμείς οι Έλληνες και οι Λαοί της Μικράς Ασίας

Εμείς έχουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε τους λαούς της Μικράς Ασίας να ξαναβρούν τις ρίζες τους.

Ο παντουρκισμός είναι η χειρότερη μορφή καταπίεσης.

Είναι καιρός να βοηθήσουμε τους λαούς της Μικράς Ασίας, να γίνουν κύριοι του εαυτού τους, διότι Τούρκοι δηλαδή Μογγόλοι δεν είναι περισσότεροι από το 13% των λαών της Μικράς Ασίας.

9. Εμείς οι Έλληνες και όλοι οι άλλοι λαοί και κυρίως οι μεγάλες δυνάμεις

Εδώ που φθάσαμε ή όλοι θα σωθούμε ή όλοι θα καταστραφούμε. Ήρθε ο καιρός να αποκηρύξουμε τον πόλεμο, πόλεμος σημαίνει σκοτωμός,  ο πόλεμος είναι σκότος. Να μάθουμε να λύνουμε τις διαφορές μας ειρηνικά και με σεβασμό ο ένας προς τον άλλο.

Να περάσουμε από τη βαρβαρότητα στον εξανθρωπισμό, που σημαίνει ειρηνική διαβίωση χωρίς πολέμους.

  • Η Ανθρωπότητα έχει ανάγκη από ειρήνη.
  • Η Ανθρωπότητα έχει ανάγκη από δημοκρατία.
  • Η Ανθρωπότητα έχει ανάγκη από δικαιοσύνη.

Στα αποκαΐδια της Ανθρωπότητας δε θα είναι κανείς κερδισμένος.

Να δημιουργήσουμε όλοι μαζί πλούτο υλικό, πνευματικό και ηθικό για κάθε άνθρωπο πάνω στη Γη.

Να μετατρέψουμε το κέρδος των λίγων σε πλούτο για όλους τους κατοίκους της Γης.

Να δημιουργήσουμε μία Ανθρωπότητα χωρίς φόβο και πείνα, όπως οραματίστηκε ο μεγάλος Αμερικανός πρόεδρος ΦΡΑΓΚΛΙΝΟΣ ΡΟΥΣΒΕΛΤ.

Να συνέλθει στους Δελφούς το κοινό της Ανθρωπότητας και εκεί να αποκηρύξουμε τον πόλεμο.

Ήρθε λοιπόν ο καιρός να εξανθρωπιστούμε, γιατί αλλιώς θα εξαφανιστεί η ζωή από τον πλανήτη Γη.

Λευτέρης Χαμπίμπης


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.
Don`t copy text!