Τα μεταναστευτικά γκέτο της Δανίας – The Analyst
ΔΙΕΘΝΗ

Τα μεταναστευτικά γκέτο της Δανίας

.

Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Για να καταλάβουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πως μπορεί μεν να είναι δύσκολο να γίνουμε Δανία όσον αφορά την οικονομία, αλλά καθόλου δύσκολο σε σχέση με τη μεταναστευτική πολιτική. Εδώ δεν χρειάζονται ικανότητες, αλλά νόμοι και θέληση να επιβληθούν. Ο νούμερο ένα κίνδυνος για τη χώρα μας είναι άλλωστε η λαθρομετανάστευση, σε συνδυασμό με το δημογραφικό και η χρησιμοποίηση των μεταναστών για τον εποικισμό μας από την Τουρκία. Δεν πρόκειται για ακραίες ή ρατσιστικές αντιλήψεις, εκτός εάν πιστεύει κανείς πως οι σοσιαλιστές της Δανίας και ο λαός της που επικροτεί τις προσπάθειες τους, έχουν ρατσιστικά, εθνικιστικά ή ακραία πιστεύω. Δεν έχουν τίποτα από όλα αυτά, αλλά υποφέρουν από την τρομοκρατία, από τα εγκλήματα των μεταναστών, από τη βία και από τις συμμορίες που έχουν δημιουργήσει. Εκτός αυτού, έχουν τρομοκρατηθεί από αυτά που συμβαίνουν στη γειτονική τους Σουηδία που έχει χάσει κυριολεκτικά τον έλεγχο. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ακόμη αυτού του είδους οι καταστάσεις, αλλά δεν θα αργήσουν καθόλου να εμφανιστούν.

.

Άποψη

Πολιτική σημαίνει να κάνεις αυτό που πρέπει, αλλά με έναν τρόπο που να μη σε καθιστά στόχο. Στα πλαίσια αυτά η Δανία, αφού ψήφισε νόμο που απαγορεύει τη χρηματοδότηση τζαμιών (πηγή), ενώ έχει την αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική στην Ευρώπη παρά τη σοσιαλιστική της κυβέρνηση, ανακοίνωσε νέο πακέτο μέτρων. Ο σκοπός της είναι, όπως τον περιγράφει, «η καταπολέμηση των θρησκευτικών και πολιτιστικών παράλληλων κοινωνιών».

Ο ακρογωνιαίος λίθος του σχεδίου, δεν είναι άλλος, από τον περιορισμό του ποσοστού των «μη δυτικών» μεταναστών και των απογόνων τους που κατοικούν σε οποιαδήποτε περιοχή. Εκτός αυτού, δήλωσε πρόσφατα πως έχει την πρόθεση να περιορίσει τον αριθμό των ατόμων που ζητούν άσυλο στη χώρα. Ότι θέλει να διατηρήσει τις τοπικές παραδόσεις και τις αξίες της ενόψει της μαζικής μετανάστευσης, της πολυπολιτισμικότητας που προκαλεί και των βάρβαρων αντιλήψεων του πολιτικού Ισλάμ.

Με βάση τις τελευταίες στατιστικές (πηγή), έχει σημαντικές κοινότητες μεταναστών από τη Συρία (35.536), την Τουρκία (33.111), το Ιράκ (21.840), το Ιράν (17/195), το Πακιστάν (14.471), το Αφγανιστάν (13.864), το Λίβανο (12.990) και τη Σομαλία (11.282). Δεν γνωρίζω δυστυχώς εάν υπάρχει αντίστοιχη καταγραφή στην Ελλάδα που το θεωρώ απαραίτητο, πιστεύοντας πως θα μας εκπλήξει δυσάρεστα.

Σύμφωνα με το ερευνητικό κέντρο Pew, οι μουσουλμάνοι σήμερα αποτελούν το 5,5% περίπου του πληθυσμού της Δανίας. Η κυβέρνηση της λοιπόν προωθεί ένα σχέδιο μηδενικής μετανάστευσης, κατά το οποίο ο μουσουλμανικός πληθυσμός λόγω των αυξημένων γεννήσεων προβλέπεται να φτάσει στο 7,6% το 2050. Εάν όμως δεν σταματήσει αμέσως τις μεταναστευτικές ροές, αναμένεται να φτάσει στο 16% το 2050 (εικόνα, πηγή).

Φυσικά λοιπόν θέλει να εμποδίσει αυτήν την εξέλιξη, αφού στη χώρα, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές με κορυφή του παγόβουνου τη Σουηδία, η μαζική μετανάστευση οδήγησε σε αυξημένη εγκληματικότητα και σε κοινωνικές εντάσεις. Οι πόλεις της Δανίας μαστίζονται κυριολεκτικά από πυροβολισμούς, από βίαιες μεταναστευτικές συμμορίες, από πυρπολήσεις αυτοκινήτων και από διάφορα άλλα εγκλήματα (πηγή). Καθόλου τυχαίο άλλωστε δεν ήταν η προειδοποίηση ασφαλείας της αμερικανικής πρεσβείας στην Κοπεγχάγη, λόγω της αυξανόμενης βίας και του εγκλήματος στην πρωτεύουσα της χώρας (πηγή).

Συνεχίζοντας, η κυβέρνηση της Δανίας ονόμασε τις απαγορευμένες ζώνες στην ουσία, τα μεταναστευτικά γκέτο που έχουν δημιουργηθεί όπως σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης, «παράλληλες κοινωνίες». Με στόχο τώρα την καταπολέμηση τους, σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου εσωτερικών και στέγασης (πηγή), θα απαιτήσει τη μετεγκατάσταση κατοίκων μη δυτικής προέλευσης από αυτές τις περιοχές, έτσι ώστε να διασφαλίσει πως οι μετανάστες δεν θα αποτελούν πάνω από το 30% του πληθυσμού οποιασδήποτε γειτονιάς ή κατοικημένης περιοχής της χώρας.

Εκτός αυτού, όπως άλλαξε τον όρο με τον «παράλληλες κοινωνίες», έτσι ακριβώς επιδιώκει να αντικαταστήσει τη φράση «μεταναστευτικά γκέτο» με την «περιοχές πρόληψης και μετασχηματισμού», για να μην παρεξηγείται από τη διεθνή κοινότητα. Θυμίζω εδώ πως το 2018 η Βουλή της Δανίας, με την υποστήριξη όλων των πολιτικών κομμάτων, ενέκρινε το «πακέτο παράλληλης κοινωνίας» που τότε ήταν γνωστό ως «σχέδιο γκέτο», με 22 σημεία. Οι λεπτομέρειες του αναφέρονται σε μία κυβερνητική έκθεση με τον τίτλο «Μία Δανία χωρίς παράλληλες κοινωνίες» (πηγή).

Η συμφωνία πάντως του 2018 ορίζει πως εάν μία κατοικημένη περιοχή καταλήξει στον «κατάλογο γκέτο», τότε τα τοπικά συμβούλια πρέπει να επιλέξουν μεταξύ των εξής τεσσάρων μέτρων: (1) Κατεδάφιση δημοσίων πολυκατοικιών, (2) Κατασκευή νέων κατοικιών για ιδιωτική ενοικίαση, (3) Παροχή δημόσιας στέγασης σε ηλικιωμένους ή νέους Δανούς ή (4) Πώληση δημοσίων κατοικιών σε ιδιώτες αγοραστές ή επενδυτές για ιδιωτική ενοικίαση.

Συνολικά 58 κατοικημένες περιοχές της Δανίας θα χαρακτηριστούν ως «περιοχές πρόληψης» αντί γκέτο, ενώ η νέα νομοθεσία θα επηρεάσει περίπου 100.000 άτομα μη δυτικής καταγωγής που θα αναγκαστούν να αλλάξουν κατοικία (πηγή). Σύμφωνα πάντως με τον «κατάλογο γκέτο» της κυβέρνησης που δημοσιεύθηκε στο τέλος του 2020 (πηγή), ο αριθμός τους μειώθηκε από 29 το 2018 σε 15 με τη βοήθεια του τότε νόμου.

Γιατί τα γράφω τώρα όλα αυτά; Για να καταλάβουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πως μπορεί μεν να είναι δύσκολο να γίνουμε Δανία όσον αφορά την οικονομία, αλλά καθόλου δύσκολο σε σχέση με τη μεταναστευτική πολιτική. Εδώ δεν χρειάζονται ικανότητες, αλλά νόμοι και θέληση να επιβληθούν. Ο νούμερο ένα κίνδυνος για τη χώρα μας είναι άλλωστε η λαθρομετανάστευση, σε συνδυασμό με το δημογραφικό και η χρησιμοποίηση των μεταναστών για τον εποικισμό μας από την Τουρκία

Δεν πρόκειται για ακραίες ή ρατσιστικές αντιλήψεις, εκτός εάν πιστεύει κανείς πως οι σοσιαλιστές της Δανίας και ο λαός της που επικροτεί τις προσπάθειες τους, έχουν ρατσιστικά, εθνικιστικά ή ακραία πιστεύω. Δεν έχουν τίποτα από όλα αυτά, αλλά υποφέρουν από την τρομοκρατία, από τα εγκλήματα των μεταναστών, από τη βία και από τις συμμορίες που έχουν δημιουργήσει. Εκτός αυτού, έχουν τρομοκρατηθεί από αυτά που συμβαίνουν στη γειτονική τους Σουηδία που έχει χάσει κυριολεκτικά τον έλεγχο. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ακόμη αυτού του είδους οι καταστάσεις, αλλά δεν θα αργήσουν καθόλου να εμφανιστούν.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.
Don`t copy text!