Η μεταναστευτική βόμβα – The Analyst
Σχολιασμός Επικαιρότητας

Η μεταναστευτική βόμβα

.

Είναι αλήθεια λογικό να πιστεύουμε πως μπορεί να ανταπεξέλθει η Ελλάδα με αυτήν τη μεταναστευτική εισβολή, όταν άλλες πλούσιες και οργανωμένες χώρες, όπως η Σουηδία, δεν τα κατάφεραν δεχόμενες 150.000 μετανάστες το 2015; Όταν έχει ξεσπάσει εκεί πόλεμος των συμμοριών, η εγκληματικότητα έχει εκτοξευθεί στα ύψη, ενώ κινδυνεύουν ακόμη και από έναν εμφύλιο μεταναστευτικό πόλεμο; Όταν η Δανία αναγκάστηκε να κλείσει τα σύνορα της μεταφέροντας μετανάστες σε ένα έρημο νησί, η Νορβηγία επίσης, ενώ οι Έλληνες που μένουν στη Νορβηγία αναφέρουν ανάλογα εγκληματικά περιστατικά;

.

Επικαιρότητα

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β’ 4907/31.12.2019, πηγή) η κοινή υπουργική απόφαση για την κατάρτιση εθνικού καταλόγου χωρών καταγωγής που χαρακτηρίζονται ως ασφαλείς – κατά το άρθρο 87 παρ. 5 του ν. 4636/2019 (πηγή). Σύμφωνα με την απόφαση, ως ασφαλείς χώρες καταγωγής ορίζονται οι: Γκάνα, Σενεγάλη, Τόγκο, Γκάμπια, Μαρόκο, Αλγερία, Τυνησία, Αλβανία, Γεωργία, Ουκρανία, Ινδία και Αρμενία. Ως εκ τούτοι οι υπόλοιπες, όπως το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, δεν συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο με τις ασφαλείς χώρες – γεγονός που σημαίνει πως τα αιτήματα των παράνομων μεταναστών από αυτά τα κράτη θα εξετάζονται θετικά.

Εν προκειμένω, η κυβέρνηση δεν φαίνεται να ξέρει τι κάνει, αφού δεν δίνει καμία σημασία στο βίαιο εποικισμό της χρεοκοπημένης Ελλάδας και δεν παίρνει καθόλου μέτρα (άρθρο) – ενώ δεν αντιλαμβάνεται πως κατευθύνονται προς τη χώρα μας μεγάλα μουσουλμανικά μεταναστευτικά κύματα, μεταξύ άλλων λόγω της επέλασης των Ρώσων και του συριακού στρατού στο IDLIB, με αποτέλεσμα την εγκατάλειψη του από εκατοντάδες χιλιάδες ισλαμιστές που η Τουρκία δήλωσε ότι δεν θα κρατήσει.

Επομένως θα προσπαθήσουν να εισβάλουν παράνομα στην Ελλάδα, με τη βοήθεια των ΜΚΟ που η ελληνική κυβέρνηση αρνείται να καταργήσει, λύνοντας ριζικά το πρόβλημα – ενώ μεταξύ αυτών θα μπορούσαν να υπάρχουν φανατικοί οπαδοί του Ισλάμ και της ISIS (της οργάνωσης που χρηματοδότησε ο Obama και υποστήριξε η Τουρκία). Παράλληλα οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας, οι οποίες δρομολογούν τον εποικισμό των νησιών μας δυναμιτίζοντας σταδιακά τον αμυντικό μας μηχανισμό, δεν θα διστάσουν να στείλουν «μαχητές της τζιχάντ» ως πρόσφυγες – μισθοφόρους που δεν θα ναρκοθετήσουν μόνο την άμυνα, αλλά και την ασφάλεια της Ελλάδας, μεταξύ άλλων όταν μεταφερθούν από τα νησιά μας στην ενδοχώρα.

Είναι αλήθεια λογικό να πιστεύουμε πως μπορεί να ανταπεξέλθει η Ελλάδα με αυτήν τη μεταναστευτική εισβολή, όταν άλλες πλούσιες και οργανωμένες χώρες, όπως η Σουηδία, δεν τα κατάφεραν δεχόμενες 150.000 μετανάστες το 2015; Όταν έχει ξεσπάσει εκεί πόλεμος των συμμοριών, η εγκληματικότητα έχει εκτοξευθεί στα ύψη, ενώ κινδυνεύουν ακόμη και από έναν εμφύλιο μεταναστευτικό πόλεμο; Όταν η Δανία αναγκάστηκε να κλείσει τα σύνορα της μεταφέροντας μετανάστες σε ένα έρημο νησί, η Νορβηγία επίσης, ενώ οι Έλληνες που μένουν στη Νορβηγία αναφέρουν ανάλογα εγκληματικά περιστατικά;

Πόσο μάλλον όταν χρησιμοποιούνται ως όπλο από την Τουρκία, στα πλαίσια του υβριδικού-μεταναστευτικού πολέμου που έχει κηρύξει εναντίον μας, προετοιμάζοντας τη συγκυριαρχία της στο Αιγαίο με την Ελλάδα υποτελή της; Δεν θα έπρεπε η κυβέρνηση να ενδιαφέρεται για την ασφάλεια της ελληνικής κοινωνίας, καθώς επίσης για την άμυνα της χώρας, αντί να υπογράφει τους νόμους που της υπαγορεύονται από τη Γερμανία, με στόχο τη μετατροπή μας σε στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών, για να εξασφαλιστεί η Ευρώπη; Είναι εντελώς ανεύθυνη, επιτρέποντας να συμβεί ένα τέτοιου μεγέθους έγκλημα;

ΥΓ, Οι φίλοι μας οι Γερμανοί: Τους πρώτους 8 μήνες αυτού του χρόνου η Τουρκία πήρε από τη Γερμανία όπλα αξίας 250,4 εκ. ευρώ. Είναι ο μεγαλύτερος ετήσιος αριθμός εξαγωγών από το 2005 παρά το γεγονός ότι απομένουν ακόμη 4 μήνες για να κλείσει η χρονιά. Μάλιστα πέρυσι οι εξοπλιστικές εξαγωγές προς την Τουρκία έφτασαν τα 242,8 εκ. ευρώ, που σημαίνει ότι το 1/3 του συνολικού όγκου εξαγωγών όπλων της Γερμανίας πηγαίνουν στην Τουρκία, η οποία έρχεται στην πρώτη θέση ανάμεσα σε χώρες που προμηθεύονται γερμανικά όπλα. Αυτή η τάση παρά τις πολεμικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία μπορεί να συνεχιστεί και φέτος και δεν πρόκειται να επηρεαστεί από το μερικό εμπάργκο όπλων της Γερμανίας.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι το πολεμικό υλικό που έχει εξαχθεί στην Τουρκία αφορά αποκλειστικά στον τομέα του ναυτικού. Ίσως να πρόκειται για εξαρτήματα σε 6 υποβρύχια τύπου 214, που κατασκεύασε η Τουρκία με την σημαντική συμμετοχή του γερμανικού κολοσσού Thyssenkrupp Marine Systems. Η έγκριση εξαγωγής των εξαρτημάτων έγινε ήδη το 2009 και η αγοραπωλησία διασφαλίστηκε με εγγυήσεις Hermes ύψους 28,5 εκ. ευρώ. Τέτοιες εγγυήσεις για εξαγωγές όπλων στην Τουρκία έχουν σταματήσει πλέον να δίνονται.

Αλλά και στις νέες άδειες για εξαγωγές της γερμανικής κυβέρνησης προς την Τουρκία καταγράφεται αύξηση και μάλιστα σημαντική. Μέχρι τις 8 Οκτωβρίου το Βερολίνο έδωσε πράσινο φως για πολεμικό εξοπλισμό ύψους 28,5 εκ. ευρώ. Είναι ήδη πάνω από το διπλάσιο σε σχέση με ολόκληρη την περσινή χρονιά  (12,9 εκ. ευρώ). Μάλιστα ο αριθμός των μεμονωμένων αδειών έχει ανέβει από 58 για όλο το 2018 σε 182 για τους πρώτους 9 μήνες φέτος.

Ο Χάικο Μάας είπε το περασμένο Σάββατο ότι δεν πρόκειται να εγκριθούν νέες εξαγωγές στην Τουρκία μετά τις εξελίξεις στη βόρεια Συρία. Αλλά εξαγωγές που έχουν ήδη εγκριθεί δεν επηρεάζονται από το εμπάργκο. Που σημαίνει ότι και τους επόμενους 4 μήνες θα συνεχίσουν οι ήδη εγκεκριμένες εξαγωγές στη νατοϊκή Τουρκία. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης, η Γερμανία ανήκει ανάμεσα στις 5 μεγάλες χώρες που εξοπλίζουν την Τουρκία. Οι άλλες είναι οι ΗΠΑ, η Ν. Κορέα, η Ιταλία και η Ισπανία.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Don`t copy text!