Αλυτρωτισμός – The Analyst
ΑΠΟΨΕΙΣ & ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

Αλυτρωτισμός

.

Όποιος πετυχαίνει κάτι στη ζωή του, θεωρείται σκοτεινός και κλέφτης. Όποιος νοιάζεται για την πατρίδα του θεωρείται επικίνδυνος. Όποιος ακόμα πιστεύει στο Θεό θεωρείται ξεπερασμένος.

 .

Άρθρο

– του Γιώργου Μιχαήλ[1]

Σε εκείνους που προσπαθούν σήμερα να στιγματίσουν τον «αλυτρωτισμό» μέσα στην Ελλάδα, πρέπει κάποιος να εξηγήσει πως ακόμα και εάν περάσουν 1000 χρόνια, οι Έλληνες δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσουν τις «χαμένες» πατρίδες τους. Γιατί ο αλυτρωτισμός δεν αποτελεί κάποια εφεύρεση του ανθρωπίνου  εγκεφάλου  ή κάποιο πολίτικο κατασκεύασμα. Ο αλυτρωτισμός αποτελεί συναίσθημα.

Συναίσθημα το οποίο ανθίζει στις καρδιές των ανθρώπων μετά από απόσταξη χιλιάδων χρόνων μέσα στον εσωτερικό τους κόσμο, ώστε είναι αδύνατον να ξεριζωθεί. Όπως  είναι αδύνατο να προκαλέσει κάποιος φόβο στις ψυχές των ανθρώπων, ποινικοποιώντας την εκδήλωση αυτού του συναισθήματος.

Ωστόσο, σήμερα πρέπει εμείς οι Έλληνες να χρησιμοποιήσουμε το συναίσθημα αυτό σαν κίνητρο για την κοπιαστική προσπάθεια του σπασίμαστος των αλυσίδων με τις οποίες σφιχτά το Έθνος μας έχει αλυσοδεθεί.

Γιατί η Ελλάδα έφτασε σήμερα, 45 χρόνια μετά την μεταπολίτευση, σε μια κατάσταση εσωτερικής πολιορκίας από ένα κρατικό και κομματικό σύστημα που έχει σκεπάσει και έχει καταστρέψει τα πάντα.

Η ιδιωτική πρωτοβουλία έχει τσακιστεί. Οι Έλληνες είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν το 80 % του εισοδήματος τους στο κράτος. Μεγάλο ποσοστό του οποίου χορηγείται ως παροχή στους παράνομους και μη μετανάστες. Η παιδεία έχει αλλοιωθεί και πλέον παράγει ανθρώπους χωρίς χαρακτήρα, χωρίς αίσθηση ευθύνης, που δεν γνωρίζουν ούτε τον βασικό τρόπο συμπεριφοράς μέσα σε ένα κοινωνικό σύνολο.

Όποιος εργάζεται σκληρά θεωρείται ακροδεξιός. Όποιος πετυχαίνει κάτι στη ζωή του, θεωρείται σκοτεινός και κλέφτης. Όποιος νοιάζεται για την πατρίδα του θεωρείται επικίνδυνος. Όποιος ακόμα πιστεύει στο Θεό θεωρείται ξεπερασμένος.

Γιατί ξαφνικά κάποιοι αποφάσισαν πως χιλιάδες χρόνια μετά την εμφάνιση των πρώτων πολιτισμένων κοινωνιών, η πατρίδα και η πίστη δεν πρέπει αποτελούν την βάση τους.

Ξαφνικά αποφάσισαν να αντικαταστήσουν αυτές τις ξεκάθαρες αρχές με κάτι που ούτε οι ίδιοι δεν μπορούν να εξηγήσουν. Αποφάσισαν να εμφυτεύσουν στα μυαλά μας ένα στρόβιλο από τα πιο σκοτεινά γεννήματα του ανθρωπίνου νου.  Εάν κάποιος θέλει να παρομοιάσει την σωτηρία της Ελλάδας με κάτι, αυτό δεν μπορεί παρά να είναι το λανθάνων αυτή τη στιγμή συναίσθημα του αλυτρωτισμού.  

Ένα συναίσθημα κρυμμένο ακόμα μέσα στις καρδιές της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων.

Μια πλειοψηφία που πιστεύει ακράδαντα πλέον πως η μητέρα πατρίδα της είναι αλύτρωτη, γιατί παραμένει σκλαβωμένη στα σχέδια και την ιδιοτέλεια των σημερινών κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Επίλογος

Μόνο όταν η πλειοψηφία αυτή νιώσει πως είναι ελεύθερη, μπορεί να ξεκινήσει και η προσπάθεια για την  έγερση της πατρίδας μας.

Μόνο όταν όλοι μας θα μπορούμε ξανά να φωνάξουμε ελεύθερα ΠΑΤΡΙΔΑ-ΘΡΗΣΚΕΊΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, αφιερώνοντας ταυτόχρονα την ζωή μας στην υπηρεσία και των τριών, η Ελλάδα θα αρχίσει σιγά σιγά ξανά να εγείρεται. Ως τότε θα παραμένει όμηρος του σύγχρονου πολιτικού προσωπικού.

.
[1] Ο Γιώργος Μιχαήλ είναι επιχειρηματίας, Διευθύνων Σύμβουλος ναυτιλιακής εταιρείας και συγγραφέας του βιβλίου Πολικός Αστέρας, Αθήνα, Κυπρής, 2017.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Don`t copy text!