Το νόμισμα της Αργεντινής ξανά σε ελεύθερη πτώση – The Analyst

Το νόμισμα της Αργεντινής ξανά σε ελεύθερη πτώση

Email this page.

.

Επενδύσεις & Αγορές

Λίγες ημέρες μετά τη συμφωνία της Αργεντινής με το ΔΝΤ για ένα δάνειο-ρεκόρ, ύψους 50 δις $, το Pezos συνεχίζει την πτωτική του πορεία – λόγω της μη παρέμβασης της κεντρικής τράπεζας στην αγορά συναλλάγματος την Παρασκευή. Έτσι υποτιμήθηκε φτάνοντας σχεδόν στα 26 Pezos ανά δολάριο (γράφημα) – επειδή οι φορτηγατζήδες της Αργεντινής σχεδιάζουν μία γενική απεργία, για να πιέσουν την κυβέρνηση να πάρει πίσω τις μεταρρυθμίσεις, ενώ απαιτούν αύξηση των μισθών τους κατά 27%!

Λόγω της πτώσης του Pezos παρασύρθηκε το Real της Βραζιλίας (γράφημα), επιβεβαιώνοντας την αλυσιδωτή αντίδραση των αγορών, με την έννοια πως τα γεγονότα στη μία χώρα επηρεάζουν την άλλη (ανάλυση). Λογικά το νόμισμα της Τουρκίας πάντως θα επηρεαστεί ανάλογα – αφού τα οικονομικά της μεγέθη είναι ανάλογα άσχημα. Πολλαπλασιάζονται επομένως οι μαύροι κύκνου, με δυσμενή αποτελέσματα για την παγκόσμια οικονομία.

 

Γίνε Μέλος
Αγοράζοντας μια συνδρομή, στηρίζεται τη προσπάθειά μας και γίνεστε ενεργό μέλος της ομάδας μας (κίνημα). Θα λάβετε και τα δύο παρακάτω πλεονεκτήματα:

1. Θα μπορείτε να μελετάτε τα άρθρα/αναλύσεις χωρίς να βλέπετε διαφημίσεις (χωρίς περισπασμούς δηλαδή).

2. Θα μπορείτε να τα εκτυπώνετε ή/και να τα αποθηκεύετε σε μορφή PDF (για να τα έχετε πάντα δικά σας).

Αντιαμβανόμαστε πως δεν μπορεί ο καθένας να γίνει συνδρομητής. Για το λόγο αυτό, όσοι από εσάς είσαστε σε θέση να υποστηρίξετε το όραμά μας, θα βοηθάτε και εκείνους που δεν μπορούν να συνδράμουν άμεσα.
×