Το νόμισμα της Αργεντινής ξανά σε ελεύθερη πτώση – The Analyst
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ & ΑΓΟΡΕΣ

Το νόμισμα της Αργεντινής ξανά σε ελεύθερη πτώση

.

Επενδύσεις & Αγορές

Λίγες ημέρες μετά τη συμφωνία της Αργεντινής με το ΔΝΤ για ένα δάνειο-ρεκόρ, ύψους 50 δις $, το Pezos συνεχίζει την πτωτική του πορεία – λόγω της μη παρέμβασης της κεντρικής τράπεζας στην αγορά συναλλάγματος την Παρασκευή. Έτσι υποτιμήθηκε φτάνοντας σχεδόν στα 26 Pezos ανά δολάριο (γράφημα) – επειδή οι φορτηγατζήδες της Αργεντινής σχεδιάζουν μία γενική απεργία, για να πιέσουν την κυβέρνηση να πάρει πίσω τις μεταρρυθμίσεις, ενώ απαιτούν αύξηση των μισθών τους κατά 27%!

Λόγω της πτώσης του Pezos παρασύρθηκε το Real της Βραζιλίας (γράφημα), επιβεβαιώνοντας την αλυσιδωτή αντίδραση των αγορών, με την έννοια πως τα γεγονότα στη μία χώρα επηρεάζουν την άλλη (ανάλυση). Λογικά το νόμισμα της Τουρκίας πάντως θα επηρεαστεί ανάλογα – αφού τα οικονομικά της μεγέθη είναι ανάλογα άσχημα. Πολλαπλασιάζονται επομένως οι μαύροι κύκνου, με δυσμενή αποτελέσματα για την παγκόσμια οικονομία.

 


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Discover more from The Analyst

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading