Η Δύση παίζει πόλεμο – The Analyst
Σχολιασμός Επικαιρότητας

Η Δύση παίζει πόλεμο

Δεν φανταζόμουν ποτέ πως ο πρόεδρος Trump είναι τόσο ανόητος, ώστε να παίζει το παιχνίδι της Κίνας και της Γερμανίας, προκαλώντας τη Ρωσία να συγκρουστεί με τη χώρα του – αφού είναι ο μοναδικός τρόπος για να καταστρέψει τις Η.Π.Α., στερώντας τους μία για πάντα την παγκόσμια ηγεμονία και βυθίζοντας τες στο χάος.

.

“Ο συριακός λαός δοκιμάσθηκε πρώτα από την Αραβική άνοιξη, μετά από το Ισλαμικό Κράτος και τώρα από έξυπνους αμερικανικούς πυραύλους. Η πρωτεύουσα μιας κυρίαρχης χώρας που προσπαθεί επί χρόνια να επιβιώσει υφιστάμενη μια τρομοκρατική επιδρομή, δέχθηκε επίθεση. Πρέπει να είσαι πολύ ανώμαλος για να επιτεθείς στην πρωτεύουσα της Συρίας, ακριβώς τη στιγμή που είχε μια ευκαιρία για ένα ειρηνικό μέλλον” (εκπρόσωπος ρωσικού υπουργείου εξωτερικών).

“Οι ενέργειες που έγιναν σήμερα το βράδυ στη Συρία θα έχουν συνέπειες και όλη η ευθύνη ανήκει στις ΗΠΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Γαλλία. Οι χειρότεροι φόβοι επαληθεύτηκαν. Δεν εισακούστηκαν οι προειδοποιήσεις μας. Ένα προσχεδιασμένο σενάριο εφαρμόζεται. Ξανά, απειλούμαστε. Προειδοποιήσαμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες. Όλη η ευθύνη για αυτές ανήκει στην Ουάσιγκτον, στο Λονδίνο και στο Παρίσι” (πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον).

.

Επικαιρότητα

Σύμφωνα με τη Ρωσία η εικαζόμενη επίθεση με δηλητηριώδη αέρια στη Συρία, λόγω της οποίας οι τρεις συμμαχικές δυνάμεις βομβάρδισαν την πρωτεύουσα της, θα μπορούσε να έχει σκηνοθετηθεί από τη Μ. Βρετανία – ενώ εκτελέσθηκε από τα «λευκά κράνη» που χρηματοδοτούνται από τους φορολογουμένους της Ευρώπης και των Η.Π.Α. Σε μία συνέντευξη τύπου πάντως στη Μόσχα παρουσιάστηκε ένα βίντεο, στο οποίο δύο υποτιθέμενοι γιατροί ενός νοσοκομείου αναφέρουν πως ξέσπασε πυρκαγιά σε ένα σπίτι στη Ντούμα.

Πολλά άτομα, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα λόγω του πυκνού καπνού και υποβλήθηκαν σε θεραπεία στο νοσοκομείο. Ξαφνικά εμφανίσθηκαν ξένοι με τηλεοπτικές κάμερες, οι οποίοι φώναζαν πως επρόκειτο για δηλητηριώδη αέρια – με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πανικός μεταξύ των ασθενών. Ορισμένοι χωρίς ιατρικές γνώσεις ψέκασαν τα παιδιά με σπρέι άσθματος, ενώ άλλοι τα περιέλουσαν με νερό.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου απάντησε πως οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν άλλες πληροφορίες, χωρίς όμως να διαψεύσει το βίντεο – ενώ ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε πως έχει αποδείξεις για μία ακόμη σκηνοθεσία της χρήσης δηλητηριωδών αερίων από μία ξένη μυστική υπηρεσία, η οποία ηγείται της αντι-ρωσικής καμπάνιας το τελευταίο χρονικό διάστημα. Προφανώς εννοούσε τη Μ. Βρετανία, όπου τελικά ανακαλύφθηκε πως η υπόθεση με τη δηλητηρίαση του διπλού πράκτορα ήταν σκηνοθετημένη.

Περαιτέρω, κανένας δεν πιστεύει πως θα ήταν τόσο ανόητη η κυβέρνηση της Συρίας να χρησιμοποιήσει δηλητηριώδη αέρια ή χημικά όπλα, όταν βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας – πόσο μάλλον όταν είναι παρόντα τα ρωσικά στρατεύματα και οι υπόλοιποι σύμμαχοί της. Μπορεί δε σύμφωνα με τον Γκέμπελς ένα ψέμα να πείθει όταν γίνεται όλο και πιο κραυγαλέο, καθώς επίσης μέσω της συνεχούς επανάληψης του, αλλά έχει τεκμηριωθεί τόσες φορές στο παρελθόν πως δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ χημικά όπλα ούτε από το Ιράκ, ούτε από τη Συρία που δεν πείθεται πλέον κανείς.

Σε κάθε περίπτωση οι Αμερικανοί, οι Άγγλοι και οι Γάλλοι, οι δήθεν καλοί της Δύσης που επιδιώκουν ξεκάθαρα τον πόλεμο προβοκάροντας συνεχώς τη Ρωσία, ενώ το ΝΑΤΟ την έχει περικυκλώσει ενάντια στις διεθνείς συμφωνίες (ο γενικός γραμματέας του θα προσπαθήσει να «ανακτήσει» την Τουρκία με την επίσκεψη του την ερχόμενη εβδομάδα, αδιαφορώντας προφανώς για την Ελλάδα), παίζουν ανόητα με τα σπίρτα σε μία περιοχή πλημμυρισμένη με βενζίνη – με κίνδυνο να ανατινάξουν ολόκληρο τον πλανήτη.

Όταν πάντως δεχθούν τις επόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις στις χώρες τους, από τα θύματα τους που βομβαρδίζουν από μακριά με πυραύλους ή που δηλητηριάζουν με τα χημικά τους αέρια απλά και μόνο για να προβοκάρουν, δεν πρέπει να περιμένουν πια την κατανόηση κανενός – ούτε όταν διαμαρτύρονται για τις μεταναστευτικές ροές από τα δύστυχα κράτη που έχουν οι ίδιες καταστρέψει, όπως το Ιράκ, τη Λιβύη, της Συρία ή το Αφγανιστάν, ξεπερνώντας ορισμένες φορές ακόμη και τις θηριωδίες των ναζί. Δυστυχώς όμως δεν θα πληρώσουν το λογαριασμό οι ανόητοι ηγέτες της Δύσης, αλλά ο άμαχος πληθυσμός – όπως άλλωστε συμβαίνει και στη Συρία.

Τέλος, όσον αφορά τον πρόεδρο Trump, δεν φανταζόμουν ποτέ πως είναι τόσο ανόητος, ώστε να παίζει το παιχνίδι της Κίνας και της Γερμανίας, προκαλώντας τη Ρωσία να συγκρουστεί με τη χώρα του – αφού είναι ο μοναδικός τρόπος για να καταστρέψει τις Η.Π.Α., στερώντας τους μία για πάντα την παγκόσμια ηγεμονία και βυθίζοντας τες στο χάος. Δυστυχώς για τους Αμερικανούς, όταν θα καταλάβει ποιοί είναι οι πραγματικοί του εχθροί θα είναι πάρα πολύ αργά – κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά τόσο οι Γερμανοί, όσο και οι Κινέζοι, παραμένοντας ουδέτεροι και περιμένοντας υπομονετικά την αποδυνάμωση των δύο αντιπάλων τους: των Η.Π.Α. και της Ρωσίας.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.