Ο απατεώνας δικτάτορας – The Analyst
Χωρίς κατηγορία

Ο απατεώνας δικτάτορας

.

Ο απατεώνας δικτάτορας

Μέχρι το δημοψήφισμα που θα σφραγίσει «τυπικά» τις υπερεξουσίες του Ερντογάν έως το 2029, η ένταση των σχέσεων Ελλάδος – Τουρκίας θα χτυπήσει κόκκινο από την ανάγκη «εσωτερικής συσπείρωσης» και εξασφάλισης των ψήφων των πιο ακραίων εθνικιστών της Τουρκίας αλλά και όλων των αμόρφωτων της Ανατολής που μαγνητίζονται από κάθε πιθανό «πλιάτσικο».

.

(To άρθρο αποτελείται από 2 Σελίδες)

Άποψη

Ας ξεκαθαρίσουμε από την αρχή πως ο χαρακτηρισμός «απατεώνας δικτάτορας» που αφορά τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρ. Τ. Ερντογάν, δεν είναι δικός μας.

Ανήκει στον αρχηγό της Τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτζάρογλου και διατυπώθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2016 στα πλαίσια ομιλίας του στο 35ο Γενικό Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), όταν αποκάλεσε τον Τούρκο Πρόεδρο diktator bozuntusu.

Βέβαια ο Γενικός Εισαγγελέας της Άγκυρας έσπευσε καταϊδρωμένος από τον τρόμο του να διατάξει έρευνα κατά του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για «προσβολή του Προέδρου Ερντογάν», κάτι που δεν έκανε ιδιαίτερη αίσθηση αφού άλλες 2.000 περίπου μηνύσεις κατά διαφόρων Τούρκων πολιτών (από ανήλικους μέχρι καταξιωμένους επώνυμους) ήδη εκκρεμούν στα Τουρκικά δικαστήρια για τον ίδιο ακριβώς λόγο!

Ο κατά τον αρχηγό της Τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης «απατεώνας δικτάτορας» της Τουρκίας, συνεχίζει ακάθεκτος το μακάβριο έργο του θέλοντας να εξασφαλίσει απεριόριστες εξουσίες μέχρι το έτος 2029, σύμφωνα με το νέο σύνταγμα που θα τεθεί υπό την (υποχρεωτική) «έγκριση» του Τουρκικού λαού στις 16 Απριλίου 2017.

Μέχρι τότε και προκειμένου να εξασφαλίσει την απόλυτα αναγκαία υποστήριξη των πιο ακραίων εξτρεμιστών της ιδεολογίας του παν – τουρκισμού (Εθνικιστικό κόμμα με την νεολαία των Γκρίζων Λύκων), το οποίο συγκεντρώνει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό της τάξεως του 15%, έχει στραφεί με ολοένα και μεγαλύτερη προκλητικότητα στον πλέον «ασφαλή» γείτονα (Ελλάδα) με δόλωμα –τι άλλο;- το πλιάτσικο Ελληνικών νησιών του Αιγαίου και την οικειοποίηση ενεργειακών αποθεμάτων που δεν ανήκουν στην Τουρκία.

Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι αντίστοιχες προσπάθειες πλιάτσικου προς ανατολάς (Συρία, Κουρδιστάν, Ιράκ) κατέληξαν σε παταγώδη αποτυχία και ότι η Συριακή πόλη Al Bab της οποίας η κατάληψη είχε αναγγελθεί πομπωδώς από τον Δεκέμβριο του 2016 συνεχίζει να συσσωρεύει δεκάδες Τούρκους στρατιώτες νεκρούς και τραυματίες ενώ κινδυνεύει να καταληφθεί από τις Συριακές δυνάμεις που πλησιάζουν την πόλη από τα νοτιοδυτικά, αντιλαμβάνεται κανείς πως η όξυνση των σχέσεων Ελλάδος – Τουρκίας αποτελεί μονόδρομο για τον, κατά τον Τούρκο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «απατεώνα δικτάτορα» της Τουρκίας, κάτι που επιβεβαιώνεται συνεχώς από την καθημερινή ειδησεογραφία.

Την «επίσημη» αφορμή έδωσε η απόφαση του Αρείου Πάγου να απαγορεύσει την έκδοση οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

Οι Τούρκοι επίσημοι και ο κατευθυνόμενος τύπος άρχισαν αμέσως ανθελληνική εκστρατεία ξεχνώντας επιμελώς ότι εκατοντάδες Τούρκοι στρατιωτικοί (στην Ιταλία, σε αποστολές του ΝΑΤΟ, στην Γερμανία) ζήτησαν πολιτικό άσυλο σε διάφορες χώρες για να γλυτώσουν από την «δημοκρατία» του Ρ. Τ. Ερντογάν. Γι΄ αυτούς οι Τούρκοι περιορίζονται σε απλά αιτήματα έκδοσης, χωρίς υστερικές εκστρατείες κατευθυνόμενου τύπου και άλλων υπαλλήλων του «απατεώνα δικτάτορα».

Η περίπτωση όμως της Ελλάδος φαντάζει πιο «ελκυστική». Έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα και κάτι δανειστές – βαμπίρ που τα θέλουν όλα δικά τους. Γιατί λοιπόν να μην δοκιμάσει να αρπάξει και η Τουρκία κάτι και ταυτόχρονα να εξασφαλιστούν σίγουρα οι ψήφοι των Γκρίζων Λύκων;

Ας παρακολουθήσουμε όμως την ανθελληνική εκστρατεία των Τούρκων και την συνεχιζόμενη, επικίνδυνη πορεία της Τουρκίας, μέσα από την καθημερινή ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών:

Συνεχίστε στη 2η σελίδα (…)


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.