Προβλέψεις εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη στα μέσα του 2017 – The Analyst
Σχολιασμός Επικαιρότητας

Προβλέψεις εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη στα μέσα του 2017

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι, η κυβέρνηση έχει εντελώς διαφορετικές προθέσεις, από αυτές που τεκμηριώνουν οι πράξεις της – πως σχεδιάζει δηλαδή να διατηρηθεί πάση θυσία στην εξουσία, υπογράφοντας ότι της ζητηθεί, με στόχο να κερδίσει το χρόνο προετοιμασίας που απαιτείται για την επιστροφή στη δραχμή.

Επομένως πως παραμένει πιστή στην αριστερή ιδεολογία της, στον ήπιο κομμουνισμό δηλαδή, γνωρίζοντας ότι μπορεί να εφαρμοστεί μόνο εάν η χώρα μας επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα – ενώ εμφανίζεται μεν ενδοτική με την υπαγωγή της Ελλάδας σε ένα νέο καθεστώς διεθνούς οικονομικού ελέγχου για έναν αιώνα (άρθρο), αλλά δεν έχει καμία πρόθεση να το τηρήσει.

Προβλέψεις εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη στα μέσα του 2017

Πρόκειται βέβαια για υποθέσεις, οι οποίες δεν μπορούν να τεκμηριωθούν. Μελετώντας όμως κανείς τις προβλέψεις της Citibank για την περίοδο έως το 2020, όσον αφορά την Ελλάδα, διαπιστώνει μέσα από τους οικονομικούς δείκτες τη βεβαιότητα της, όσον αφορά την έξοδο από την Ευρωζώνη – κάπου στα μέσα του 2017.

Διαφορετικά δεν μπορεί να εξηγηθεί στον πίνακα που ακολουθεί η ύφεση που προβλέπεται για το 2017 (-2,7%) και το 2018 (-7,2%), με μεγάλη ανάπτυξη τα επόμενα έτη (+5,6% και +4,3%). Πόσο μάλλον ο πληθωρισμός (CPI Inflation – Consumer Price Index Inflation), τον οποίο τοποθετεί στο 10,5% το 2017 και στα επόμενα έτη στο 46,2%, στο 25,9% και στο 22,8%!

 134

Επειδή τώρα πρόκειται για μία πολύ σοβαρή αμερικανική τράπεζα, η οποία δεν θα έκανε τέτοιες προβλέψεις εάν δεν είχε εσωτερική πληροφόρηση, ενδεχομένως από το ΔΝΤ, δεν είναι σωστό να αδιαφορήσει κανείς. Προφανώς ούτε να το αποδεχθεί ως δεδομένο, αφού δεν θα ήταν η πρώτη φορά που τέτοιου είδους οργανισμοί κάμουν λάθη. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν βέβαια καταστροφικό για την καγκελάριο, αφού το 2017 είναι οι γερμανικές εκλογές – ενώ δεν θέλει να συνδέσει το όνομα της με την έξοδο κάποιας χώρας από την Ευρωζώνη (a.t. 27.05.16).


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Don`t copy text!