Παγκόσμια διαπλοκή – The Analyst
Χωρίς κατηγορία

Παγκόσμια διαπλοκή

ΕΙΚΟΝΑ---μεσαία-τάξη,-ελίτ,-elite. Παγκόσμια διαπλοκή

Οι μεγάλες τράπεζες του πλανήτη, οι κεντρικές, καθώς επίσης οι πολιτικές ηγεσίες των περισσοτέρων κρατών, υπηρετώντας πιστά την «ελίτ των ελίτ», αυξάνουν συνεχώς την περιουσία της – με θύμα κυρίως τη μεσαία τάξη που αργοπεθαίνει  

(To άρθρο αποτελείται από 2 Σελίδες)

.

“Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, ένας από τους πλουσιότερους τότε ανθρώπους του κόσμου (1937), είχε πει πως το σύγχρονο τραπεζικό σύστημα δημιουργεί χρήματα από το πουθενά – ενώ η συγκεκριμένη διαδικασία είναι ίσως η πιο εντυπωσιακή εφεύρεση στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Συνέχισε δε λέγοντας ότι, οι τραπεζίτες κατέχουν ολόκληρη τη γη – την οποία όμως, εάν τους την αφαιρέσει κανείς, αφήνοντας τους τη δυνατότητα να δημιουργούν με τον ίδιο τρόπο χρήματα, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα έχουν αρκετά κεφάλαια για να την αγοράσουν ξανά.    

Πράγματι τώρα, ακόμη και σήμερα, μία μικρή ομάδα ιδιωτών τραπεζιτών κυβερνάει μυστικά τον πλανήτη μας. Οι τραπεζίτες αυτοί δεν κατευθύνουν μόνο τη Fed ή την ΕΚΤ αλλά, επίσης, τις υπερεθνικές οργανώσεις – όπως τον ΟΗΕ, την Παγκόσμια Τράπεζα, το ΔΝΤ και την BIS, την κεντρική τράπεζα των κεντρικών τραπεζών.

Χειραγωγούν την τιμή του χρυσού και του ασημιού, τα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς επίσης τις πανίσχυρες αγορές, έχοντας προκαλέσει σκόπιμα τη φούσκα των ακινήτων που την ακολούθησε η χρηματοπιστωτική κατάρρευση και η κρίση κρατικού χρέους στην Ευρωζώνη – οδηγώντας τον πλανήτη στο χάος. Ο αιώνιος στόχος της μικρής αυτής ελίτ του χρήματος, δεν είναι κάτι λιγότερο από την παγκόσμια κυριαρχία – την οποία ονομάζει ως μία «νέα τάξη πραγμάτων», θέλοντας να την επιβάλλει χωρίς κανέναν ηθικό ενδοιασμό, αδιαφορώντας εντελώς για το ύψος του τιμήματος.

Περαιτέρω, για περισσότερο από δύο αιώνες, η παγκόσμια οικονομία καταρρέει σε τακτά χρονικά διαστήματα –η συχνότητα των οποίων έχει αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες, με τη βοήθεια της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που κυριάρχησε παντού.

Η αιτία είναι το ότι, μέσω των συγκεκριμένων κραχ μεταφέρονται ευκολότερα τα περιουσιακά στοιχεία από κάτω προς τα επάνω, στην παγκόσμια εισοδηματική πυραμίδα – ενώ οι μάζες πέφτουν στην ίδια «ταχυδακτυλουργική παγίδα» της ελίτ, ξανά και ξανά.

Η παγίδα αυτή λειτουργεί τόσο αποτελεσματικά, επειδή ελάχιστοι άνθρωποι κατανοούν τον τρόπο λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Είναι άλλωστε με τέτοιο δύσκολο, ασαφή και αδιαφανή τρόπο κατασκευασμένο, ώστε να μην προσπαθεί κανείς να το καταλάβει – ενώ η ίδια η ανθρώπινη λογική αδυνατεί να το αφομοιώσει” (M. Morris).

.

Άρθρο

Οι συνεχείς αναφορές στο παγκόσμιο χρέος, το οποίο έχει αυξηθεί κατά 37 τρις $ από το 2000 έως το 2007, πολύ περισσότερο δε από το 2007 έως το 2014 (49 τρις $), υπερβαίνοντας πλέον τα 200 τρις $ (άρθρο), δημιουργούν μία μεγάλη απορία σε πολλούς ανθρώπους. Αναρωτούνται λοιπόν σε ποιόν ακριβώς οφείλονται αυτά τα 200 τρις $ – με τους περισσότερους να θεωρούν πως πρόκειται για φανταστικούς αριθμούς, χωρίς κανένα πραγματικό αντικείμενο.

Δεν κατανοούν επομένως ότι, απέναντι στο εκάστοτε χρέος υπάρχουν αντίστοιχα περιουσιακά στοιχεία – πως για να μπορούν να οφείλουν κάποιοι, άτομα, επιχειρήσεις ή χώρες, θα πρέπει ορισμένοι άλλοι να έχουν τη δυνατότητα να τους δανείζουν. Στα πλαίσια αυτά, το γράφημα που ακολουθεί δίνει μία πιο σαφή εικόνα της σημερινής κατάστασης, από την πλευρά των «ιδιοκτητών χρήματος».

.

ΓΡΑΦΗΜΑ - η παγκόσμια περιουσιακή πυραμίδα

.

Περαιτέρω, όπως συμπεραίνεται από το γράφημα, το σύνολο της παγκόσμιας περιουσίας είναι σήμερα 250,1 τρις $ – οπότε υπερβαίνει το σύνολο των χρεών. Ως εκ τούτου, δεν πρέπει να υποθέτει κανείς πως αυτά που οφείλονται δεν είναι πραγματικά χρήματα, αλλά αέρας, όπως συνήθως συμβαίνει.

Σε κάθε περίπτωση, λιγότερο από το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει σχεδόν το 50% των συνολικών περιουσιακών στοιχείων – χωρίς να κάνει πλέον κάτι ιδιαίτερο για να αυξήσει τα χρήματα του. Με εξαίρεση φυσικά τη διαπλοκή του με την πολιτική εξουσία, καθώς επίσης με τις μεγάλες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των κεντρικών – οι ενέργειες των οποίων είναι πάντοτε προς όφελος της μειοψηφίας των ανθρώπων που ονομάζεται με μία λέξη: ελίτ.

Συνεχίστε στη 2η σελίδα (…)

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.