Δημόσια πρόταση στο Δ.Σ. της ALPHABANK – The Analyst
Χωρίς κατηγορία

Δημόσια πρόταση στο Δ.Σ. της ALPHABANK

Εκθέτω τα βασικά στοιχεία ενός φιλόδοξου μεν στοιχειοθετημένου δε σεναρίου εξόδου από την κρίση. Μία επενδυτική πρόταση αξιώσεων, απευθυνόμενη στην ναυαρχίδα του τραπεζικού μας συστήματος.

(To άρθρο αποτελείται από 2 Σελίδες).

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Το παρόν άρθρο ανταποκρίνεται στα αναφερόμενα στον επίλογο του προηγούμενου άρθρου με τίτλο : «Η πολιτική σημασία του ορθολογισμού σήμερα». Περιλαμβάνει το σώμα της πρότασης, όπως θα σταλεί ηλεκτρονικά αύριο Δευτέρα 18/5/15 στην Γραμματεία του Δ.Σ. της Τράπεζας.

Ο ενδιαφερόμενος αναγνώστης καλείται να διαμορφώσει εδραία άποψη τόσο για το περιεχόμενο της πρότασης και τις προοπτικές της, όσο και για τον χρόνο και την διαδικασία που επέλεξα.

.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟ Δ. Σ. ΤΗΣ ALPHABANK

ΕΧΤΡΑ - Πρόταση Alpha Bank, Κώστας Τζαναβάρας

Δημοσιεύθηκε μέσω διαδικτύου την προκαθορισμένη ώρα.

.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Αντικείμενο

Προτείνεται η ανάπτυξη και εκμετάλλευση πρωτοπόρας διαδικτυακής εφαρμογής που κάνει πράξη το «πες μας που πας να σε πάμε», με όλα ανεξαιρέτως τα μέσα μεταφοράς, και με slogan «και άνετα και γρήγορα και οικονομικά».

  • Ειδικότερα

Ο πελάτης θα στέλνει μέσω διαδικτύου από πού και πού ακριβώς θέλει να πάει και πότε, και το πρόγραμμα θα τον πληροφορεί πώς μπορεί να φθάσει εγκαίρως (δρομολόγια, χρόνος, κόστος κ.λ.π.). Αυτή είναι η βασική εξυπηρέτηση.

Ο πελάτης θα μπορεί να έχει αποθηκεύσει το «προφίλ» των προτιμήσεών του στις μετακινήσεις, ώστε αυτές να λαμβάνονται υπ’ όψιν στην σύνθετη διαδρομή που του υποδεικνύει το πρόγραμμα, καθώς και στις τυχόν προτεινόμενες εναλλακτικές. Αυτή είναι η βασική πρόσθετη εξυπηρέτηση.

Περαιτέρω εφικτές εξυπηρετήσεις, ανάλογα με την φάση ανάπτυξης της εφαρμογής και την ανταπόκριση της πελατείας είναι ενδεικτικά :

  • Κρατήσεις-πληρωμές των μέσων μεταφοράς (π.χ. ταξί, αεροπλάνο)
  • Κρατήσεις-πληρωμές στον προορισμό (π.χ. θέατρο, γήπεδο, ξενοδοχείο)
  • Εξυπηρέτηση τακτικών μετακινήσεων (π.χ. σπίτι-δουλειά)
  • Παρακολούθηση της εύρυθμης μεταφοράς (π.χ. με GPS)
  • Ασφάλιση της μεταφοράς (π.χ. σε περίπτωση ματαίωσης δρομολογίου).

Περισσότερα στοιχεία περιλαμβάνονται στο άρθρο : «Μία διαδικτυακή εφαρμογή που είναι ικανή να αλλάξει την Ελλάδα»

  • Διάρθρωση

Η εφαρμογή θα είναι υπό την κυριότητα και τον έλεγχο ανώνυμης τεχνικής εταιρείας. Η υπάρχουσα πρώτη επιλογή είναι θέμα προσωπικού ηθικού χρέους του προτείνοντος. Υπό αυτή την προϋπόθεση, η εταιρεία θα έχει δικαίωμα προτεραιότητας ως προς άλλες δημιουργικές ιδέες του ίδίου.

Προτείνεται η επενδυτική εμπλοκή της ALPHABANK στην αναβίωση και ανάπτυξη της εταιρείας, και – σε εύθετο χρόνο – στην εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών μέσω «κελύφους».

Σε κάθε περίπτωση, η ALPHABANK θα έχει την τραπεζική εξυπηρέτηση των πάσης φύσεως συναλλαγών.

  • Υλοποίηση

Βάσει του υπάρχοντος προκαταρκτικού σχεδιασμού, θα απαιτηθεί προμελέτη, σύμφωνα και με τον σχεδιασμό εκμετάλλευσης που θα επιλεγεί.

Το πρόγραμμα επίλυσης του ιδιάζοντος transportation problem, καθώς και οι προδιαγραφές της βάσης χωρικών δεδομένων, προβλέπεται να σχεδιασθούν και συνταχθούν από ομάδα έμπειρων επιστημόνων, αμειβόμενων με ποσοστό επί των εσόδων.

Η βάση χωρικών δεδομένων, για όλη την Ελληνική Επικράτεια, θα συνταχθεί από κατά τόπους αντιπροσώπους συναδέλφους Αγρονόμους Τοπογράφους Μηχανικούς, αμειβόμενους επίσης με ποσοστό επί των αντίστοιχων εσόδων. Ιδιαίτερα θα αμείβονται για την ένταξη (στην χωρική βάση δεδομένων) αντίστοιχων σημείων προορισμού (π.χ. τουριστικά καταλύματα, χώροι εστίασης και διασκέδασης κ.λ.π.), απ’ ευθείας από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.

  • Κόστος

Το κόστος αναβίωσης της υπ’ όψιν τεχνικής εταιρείας εκτιμάται σε 1.000.000 ευρώ και είναι εφικτό να αποσβεσθεί πλήρως από την είσπραξη μέρους οφειλών φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα – κατά τα γνωστά.

Οι προκαταβολές έναντι κερδών προς τους επιστημονικούς συνεργάτες και τους κατά τόπους αντιπροσώπους Αγρονόμους Τοπογράφους Μηχανικούς προεκτιμώνται σε 2.000.000 ευρώ.

Δεν απαιτείται ιδιαίτερη διαφημιστική προβολή, λόγω ελκυστικότητας της παρεχόμενης υπηρεσίας.

Άλλα σημαντικά θέματα, όπως π.χ. ζητήματα νομικής φύσεως, μπορούν να καλυφθούν εκ των ενόντων.

Συνεχίστε στη 2η σελίδα (…)

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Discover more from The Analyst

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading