Χρυσός και επιτόκια – The Analyst
Χωρίς κατηγορία

Χρυσός και επιτόκια

EXTRA - Financial Reporter.

Ο χρυσός συνεχίζει να κινείται σε χαμηλά επίπεδα (1,150 – 1,300) για αρκετούς πλέον μήνες, υπό το φόβο της πιθανής αύξησης των επιτοκίων εκ μέρους της FED.

Αρχικά ακούγονταν “σούσουρα”, με κέντρο την αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο-Ιούλιο (η τιμή τότε είχε πέσει στα 1,150 δολάρια), κάτι που όμως στη συνέχεια διαψεύσθηκε. Η τελευταία ανακοίνωση έκανε λόγω για μετατόπιση της ημερομηνίας, λόγω του ότι η παγκόσμια ανάπτυξη (και ειδικά της Κίνα), δεν φαίνεται να ανακάμπτει (βλέπε γράφημα στο τέλος).

Αύριο στις 2 Απριλίου, ημέρα Πέμπτη, στις 15:30 ώρα Ελλάδος (8:30 πμ ET, +5 ώρες), η κα. Yellen έχει προγραμματίσει την συνηθισμένη ομιλία της, με τους ενεργούς επενδυτές και τα χρηματοοικονομικά δίκτυα, να έχουν στραμμένη όλη την προσοχή τους για τυχόν ενδείξεις.

Παράλληλα, ο τρέχον πόλεμος (ή η αναταραχή καλύτερα) μεταξύ Υεμένης και Σ. Αραβίας, ενδέχεται να επηρεάσει θετικά τη τιμή του χρυσού (άνοδο τιμής). Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η διπλωματική διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, σχετικά με τα πυρηνικά σχέδια της δεύτερης. Σήμερα μάλιστα, επενέβει και η κυβέρνηση του Ισραήλ, η οποία δηλώνει πως δεν είναι ευχαριστημένη με τις εξελίξεις.

Τέλος, σημειώνω πως όταν αναφερόμαστε στη τιμή του χρυσού, συχνά παραβλέπουμε το ότι υπολογίζεται σε δολάρια Αμερικής. Γνωρίζοντας πως το δολάριο έχει ισχυροποιηθεί σημαντικά σε σχέση με όλα τα λοιπά νομίσματα, η μείωση της τιμής του χρυσού είναι εύλογη.

.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Baltic Dry Χρυσός και επιτόκια

Δείκτης Baltic Dry – η διακύμανση του δείκτη από τα μέσα του 2014 έως σήμερα. Χονδρικά, ο δείκτης Baltic Dry παρουσιάζει τις συνολικές εμπορικές μεταφορές δια θαλάσσης.  Όπως λοιπόν γίνεται αντιληπτό, η σημαντική μείωση της μεταφερόμενης αξίας, καταδεικνύει πως η παγκόσμια οικονομία κινείται υφεσιακά και πως η κατανάλωση έχει μειωθεί δραματικά.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Γίνε Μέλος
Αγοράζοντας μια συνδρομή, στηρίζεται τη προσπάθειά μας και γίνεστε ενεργό μέλος της ομάδας μας (κίνημα). Θα λάβετε και τα δύο παρακάτω πλεονεκτήματα:

1. Θα μπορείτε να μελετάτε τα άρθρα/αναλύσεις χωρίς να βλέπετε διαφημίσεις (χωρίς περισπασμούς δηλαδή).

2. Θα μπορείτε να τα εκτυπώνετε ή/και να τα αποθηκεύετε σε μορφή PDF (για να τα έχετε πάντα δικά σας).

Αντιαμβανόμαστε πως δεν μπορεί ο καθένας να γίνει συνδρομητής. Για το λόγο αυτό, όσοι από εσάς είσαστε σε θέση να υποστηρίξετε το όραμά μας, θα βοηθάτε και εκείνους που δεν μπορούν να συνδράμουν άμεσα.
×
Don`t copy text!