Οι μάχες των πόλεων – The Analyst
ΑΠΟΨΕΙΣ & ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι μάχες των πόλεων

ΕΙΚΟΝΑ---διαδηλώσεις,-αστυνομία

Θα βιώσουμε αιματηρούς εμφυλίους πολέμους εντός των αστικών κέντρων, όπου από τη μία πλευρά θα βρίσκονται οι άνθρωποι που είναι καταδικασμένοι να ζουν στο περιθώριο, ενώ από την άλλη το αστυνομικό κράτος του οικονομικού καθεστώτος

 .

“Όλο και περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι πλέον απαραίτητοι στο οικονομικό μας σύστημα, με αποτέλεσμα να αποκλείονται από την κοινωνία – να «απελαύνονται», οριστικά κατά κάποιον τρόπο, από το ίδιο το σύστημα. 

Αυτό συμβαίνει σε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Ελλάδας ή της Ισπανίας, λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης, αλλά και σε άλλες χώρες, όπως στις Η.Π.Α. – με τους πάνω από 2 εκ. κρατουμένους στις φυλακές να έχουν εντελώς ξεχαστεί, με τους μακροχρόνια ανέργους να παύουν πλέον να καταγράφονται στις επίσημες στατιστικές, να έχουν γίνει «αόρατοι» δηλαδή, καθώς επίσης με 30 εκ. πολίτες να έχουν εκδιωχθεί δικαστικά από τα σπίτια τους.

Μία άλλη μορφή κοινωνικού αποκλεισμού είναι η αγορά τεραστίων εκτάσεων γης παγκοσμίως από τις πολυεθνικές, με στόχο την εκμετάλλευση του υπεδάφους, καθώς επίσης την παραγωγή «γεωργικής ενέργειας» – γεγονός που σημαίνει ότι, εκατομμύρια άνθρωποι στις χώρες του «τρίτου κόσμου» αδυνατούν πλέον να τραφούν και πεθαίνουν.

Η τρίτη σύγχρονη πληγή είναι η συνεχής επέκταση του αστυνομικού κράτους, με αφορμή την τρομοκρατία, όπου χιλιάδες άνθρωποι στερούνται τα βασικά ατομικά τους δικαιώματα και την ελευθερία τους – έχοντας μετατραπεί σε «αντικείμενα παρακολούθησης», έτσι ώστε να κερδοσκοπεί η «Βιομηχανία Ασφαλείας», με έναν τζίρο δισεκατομμυρίων στις Η.Π.Α.: σε μία χώρα που βαδίζει ολοταχώς προς τον τέλειο φασισμό” (Sassen)

.

Άποψη

Η χθεσινές διαδηλώσεις στη Φρανκφούρτη, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του πανάκριβου δίδυμου πύργου της ΕΚΤ, όπου τραυματίσθηκαν 94 αστυνομικοί και 130 διαδηλωτές, έδωσαν την εντύπωση ενός εμφυλίου πολέμου μεγάλων διαστάσεων – πόσο μάλλον όταν πετούσαν ελικόπτερα επάνω από το προκλητικό κτίριο, ηχούσαν σειρήνες παντού, καιγόταν αστυνομικά αυτοκίνητα, δακρυγόνα και πυκνοί καπνοί είχαν καλύψει την ατμόσφαιρα, η συγκοινωνία είχε νεκρωθεί, τα σχολεία έκλεισαν, ενώ διεξάγονταν μάχες στήθος με στήθος, οι οποίες θύμιζαν άλλες εποχές.

Μέσα στο γυάλινο παλάτι ο διοικητής της ΕΚΤ, ο νέος αυτοκράτορας της Ευρώπης, ο οποίος γύρισε πρόσφατα τον αντίχειρα προς τα κάτω, όσον αφορά τα ελληνικά ομόλογα, δήλωσε πως είναι άδικο να κατηγορούν οι Πολίτες την κεντρική τράπεζα, η οποία προσπαθεί να απαλύνει τα δυσμενή αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης!

Δυστυχώς όμως για αυτόν, δύσκολα μπορούν να πεισθούν τα εκατομμύρια ανθρώπων που έχουν καταδικαστεί στην ανεργία, από την πολιτική της τράπεζας του – επειδή επιτρέπει την εκτύπωση νέων χρημάτων, τα οποία δεν κατευθύνονται στην πραγματική οικονομία αλλά στα χρηματιστήρια, μεταφέροντας ουσιαστικά τα χρήματα των μικρομεσαίων εισοδηματικών τάξεων στις ανώτατες.

Δεν μπορούν να πεισθούν ούτε οι μικροί καταθέτες των τραπεζών, οι οποίοι νοιώθουν πως τιμωρούνται από τα μηδαμινά επιτόκια που, σε συνδυασμό με την εκτύπωση νέων χρημάτων, «περιορίζουν σιωπηλά» την αγοραστική αξία των εισοδημάτων τους – με αποτέλεσμα να νοιώθουν θύματα μίας βίαιης νομισματικής πολιτικής, η οποία εξυγιαίνει τους ισολογισμούς των τραπεζών, διευκολύνει την υπερχρέωση των κρατών εις βάρος των φορολογουμένων Πολιτών τους, ενώ μειώνει παράλληλα τις καταθέσεις και τις συντάξεις τους.

Περαιτέρω, αρκετοί θεωρούν προς επρόκειτο για μία ακόμη απλή διαμαρτυρία της αντικαπιταλιστικής, αντιτραπεζικής, αριστερής κίνησης «Blocupy», η οποία συμπεριλαμβάνει περίπου 90 οργανώσεις – όπως την Attac, ορισμένα συνδικάτα, τις αντιφασιστικές ομάδες, τους γερμανούς αριστερούς της «Die Linke», αντιρατσιστικά και φεμινιστικά κινήματα, την κομμουνιστική ένωση κοκ., με δεδηλωμένο στόχο την οικοδόμηση της δημοκρατίας, καθώς επίσης της αλληλεγγύης, «από τα κάτω προς τα επάνω».

Ομάδων που είναι εναντίον της πολιτικής λιτότητας που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις, κατά των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, καθώς επίσης εναντίον των οργανισμών τύπου Τρόικας, οι οποίοι λειτουργούν κάτω από τις εντολές του χρηματοπιστωτικού κτήνους – της «μαφίας των Βρυξελλών», όπως την αποκαλούν η οποία, συνεργαζόμενη με τους «γκάγκστερ της Ουάσιγκτον» (ΔΝΤ), εισβάλλει σε εκείνες τις χώρες που αδυνατούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους, με στόχο την κλοπή της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας τους.

Έχοντας δε ενημερωθεί για τα καινούργια σχέδια της απολυταρχικής διοίκησης της Ευρώπης, σύμφωνα με τα οποία, όποιες χώρες στο μέλλον υπογράφουν προγράμματα διάσωσης, μνημόνια δηλαδή, θα πρέπει να συμμετέχουν με χρήματα των Πολιτών τους (δήμευση τραπεζικών καταθέσεων κλπ. κατά το δεδικασμένο της Κύπρου), έχουν εξαγριωθεί – με αποτέλεσμα να προσπαθήσουν χθες 3.000 διαδηλωτές να εισβάλλουν στους πύργους της ΕΚΤ, με στόχο να τους κάψουν.

Εν τούτοις, έχω την άποψη ότι δεν επρόκειτο για τις διαμαρτυρίες μίας απλής οργάνωσης, οι οποίες θα σταματήσουν σύντομα – αλλά για μία «νέα τάξη πραγμάτων», η οποία θα μας απασχολήσει πολύ συχνά στο μέλλον, εάν συνεχιστεί η ίδια πολιτική εκ μέρους των κρατών.

Ειδικότερα, θεωρώ πως θα βιώσουμε αιματηρές μάχες εντός των μεγάλων πόλεων της Ευρώπης και των Η.Π.Α., όπου από τη μία πλευρά θα βρίσκονται εκείνοι οι άνθρωποι που είναι καταδικασμένοι να ζουν στο περιθώριο, χωρίς μία θέση εργασίας και με καμία δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης, ενώ από την άλλη η πραγματική κυβέρνηση των κρατών – το αχόρταγο χρηματοπιστωτικό κτήνος, το οποίο θέλει να επιβάλλει, μέσω ενός αστυνομικού κράτους, ένα παγκόσμιο οικονομικό καθεστώς στον πλανήτη (άρθρο).

Με απλά λόγια, πιστεύω πως νομοτελειακά θα εξεγερθούν σύντομα οι σκλάβοι χρέους, οι οποίοι πολλαπλασιάζονται γεωμετρικά στον πλανήτη – αφού μία τέτοιου είδους σκλαβιά (άρθρο), είναι ότι χειρότερο και ότι πιο ύπουλο μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο ή σε μία κοινωνία.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Don`t copy text!