Πολεμικές συγκρούσεις – The Analyst
ΓΕΩΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΚΡΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Πολεμικές συγκρούσεις

ΕΙΚΟΝΑ---πυρηνικά-όπλα

Το ευρώ καταρρέει, επειδή θεωρείται πως οι ημέρες της νομισματικής ένωσης είναι μετρημένες – ενώ η Ρωσία αντέδρασε στην προοπτική δημιουργίας στρατού στην ΕΕ, λέγοντας πως στην εποχή των πυρηνικών όπλων ο στρατός δεν προσφέρει ασφάλεια

 .

Ο διοικητής της ΕΚΤ προσπαθεί μάταια να πείσει τις αγορές, όπως είχαμε προβλέψει όταν ανακοίνωσε το νέο πακέτο ποσοτικής διευκόλυνσης (QE) ότι, η Ευρωζώνη δεν θα διακινδυνεύσει από τυχόν στάση πληρωμών της Ελλάδας – όσον αφορά τη «μετάσταση» της κρίσης, στις υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

Το συμπέρασμα μου αυτό ενισχύεται από την ελεύθερη πτώση του ευρώ (γράφημα), η οποία δεν φαίνεται να έχει τέλος – εύλογα, αφού ο πλανήτης έχει κατανοήσει ότι, πρόκειται για ένα νόμισμα χωρίς αντίκρισμα και χωρίς πατρίδα (άρθρο). Επομένως όλες εκείνες οι χώρες, οι οποίες είχαν την ανοησία να το συμπεριλάβουν στα συναλλαγματικά τους αποθέματα, έχουν αρχίσει να το ξεπουλούν – αντιλαμβανόμενες επί πλέον ότι, εάν η Γερμανία συνεχίσει να συμπεριφέρεται σαν «ταύρος σε υαλοπωλείο», οι ημέρες της Ευρωζώνης είναι μετρημένες.

 .

ΓΡΑΦΗΜΑ - Ευρωζώνη, ευρώ, ισοτιμία ευρώ με δολάριο

 .

Περαιτέρω, ο διοικητής της ΕΚΤ προφανώς προσπαθεί να κρύψει το τεράστιο πρόβλημα του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ευρωζώνης (άρθρο), το οποίο εντάθηκε μετά την ανόητη επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία – καθώς επίσης από την κρίση στην Ουκρανία, την οποία προκάλεσαν αρχικά τόσο οι Η.Π.Α., όσο και η Γερμανία (άρθρο).

Επίσης μάταια, αφού τα πρώτα σημάδια έχουν αρχίσει ήδη να φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού – ενώ η άνοδος των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων επιβεβαιώνει το γεγονός, σύμφωνα με το οποίο αρκετοί επενδυτές προτιμούν να έχουν μετοχές στην κατοχή τους, παρά ένα νόμισμα που καταρρέει.

.

Η Ρωσία

Από την άλλη πλευρά, η Ρωσία αντέδρασε επιθετικά στην ανακοίνωση του προέδρου της Κομισιόν, σύμφωνα με την οποία η Ευρώπη θα δημιουργήσει στο μέλλον το δικό της στρατό – λέγοντας ότι, “στην εποχή των πυρηνικών όπλων ο επιπλέον στρατός δεν προσφέρει καμία ασφάλεια“.

Κατά την άποψη μου, δεν θα διστάσει να «πατήσει τη σκανδάλη», εάν απειληθεί ξανά με χρεοκοπία, λόγω του οικονομικού πολέμου (κυρώσεις, πετρέλαιο) που διεξάγει η Δύση εναντίον της – έχοντας στο παρελθόν υποφέρει τα πάνδεινα από το ΔΝΤ (ανάλυση).

Στο γράφημα που ακολουθεί φαίνονται οι χώρες που διαθέτουν πυρηνικά όπλα (μπλε), εννέα συνολικά, καθώς επίσης αυτές με πυρηνικά εργοστάσια (κίτρινο) – ενώ στο κάτω μέρος ο αριθμός των πυρηνικών όπλων που έχει το κάθε κράτος.

 .

 ΓΡΑΦΗΜΑ - κόσμος, πυρηνικά όπλα

.

Συνεχίζοντας, το ότι η Ρωσία τόνισε πως θα αντιμετωπίσει τον επί πλέον στρατό της Ευρώπης ως «συμπλήρωμα του νατοϊκού στρατού», είναι κάτι περισσότερο από σαφές, όσον αφορά τις προθέσεις της – όπως επίσης η νέα στρατηγική που εγκαινιάσθηκε στη Μεσόγειο, μετά την επίσκεψη του προέδρου Putin στην Αίγυπτο και στην Κύπρο.

Εκτός αυτού, η Ρωσία ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να σταματήσει την απαγόρευση εισαγωγών τροφίμων από ορισμένες χώρες της ΕΕ. Ειδικότερα, θέλει να ενισχύσει κράτη όπως η Ελλάδα, η Κύπρος και η Ουγγαρία, τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα με την Κομισιόν – χωρίς όμως να τους δημιουργήσει δυσκολίες στις σχέσεις τους με την Ευρώπη.

Φυσικά επιθυμεί να βοηθήσει ταυτόχρονα και τον εαυτό της, επειδή η κατάρρευση της ισοτιμίας του ρουβλίου έχει εκτοξεύσει στα ύψη τις τιμές των τροφίμων – εις βάρος του βιοτικού επιπέδου των Πολιτών της, οι οποίοι όμως δεν κατηγορούν τον πρόεδρο τους, όπως θα επιθυμούσε η Δύση, με στόχο την ανατροπή του.

Αντίθετα, οι αμερικανοί θέλουν να εμποδίσουν ακριβώς τις τρεις παραπάνω χώρες να εμβαθύνουν τις σχέσεις τους με τη Ρωσία – ενώ δεν επιθυμούν να χωριστεί ξαφνικά η Ευρώπη σε δύο στρατόπεδα, με διαφορετικές τοποθετήσεις στο θέμα της Ρωσίας.

Πόσο μάλλον όταν η Ελλάδα έχει πρόσφατα απορρίψει τις επί πλέον κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, ενώ η Κύπρος συνεχίζει να επιτρέπει τη στρατιωτική παρουσία της. Όσον αφορά την Ουγγαρία, οι στενές σχέσεις της με τη Ρωσία έχουν εξοργίσει ήδη τις Η.Π.Α. – με αποτέλεσμα να επιβληθούν και στη συγκεκριμένη χώρα κυρώσεις.

Ολοκληρώνοντας, οι Η.Π.Α. κατηγορούν τη Ρωσία για συνέχιση της αποσταθεροποίησης στην Ουκρανία, καθώς επίσης για αθέτηση της συμφωνίας του Minsk, απειλώντας την με νέες κυρώσεις – γεγονός που έχει φέρει σε αντιπαράθεση την υπερδύναμη με τη Γερμανία, για πρώτη φορά μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, εκπλήσσοντας τη διεθνή κοινότητα.

.

Υστερόγραφο: Νοιώθω την ανάγκη να πω εκ μέρους όλων των συνεργατών της σελίδας ένα μεγάλο μπράβο στον κ. Κοτζιά, στον υπουργό εξωτερικών της Ελλάδας, για τη στάση του απέναντι στους Γερμανούς διαφθορείς (άρθρο) – οι οποίοι καλύπτουν ανενδοίαστα τους ενόχους των σκανδάλων της Siemens, δίνοντας ασυλία σε άλλους. Επίσης, για την τοποθέτηση του στο θέμα των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας – η οποία ήταν απόλυτα σωστή.

Παράλληλα, θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση, για την υπόθεση των γερμανικών κατοχικών δανείων και επανορθώσεων – ελπίζοντας πως ο υπουργός δικαιοσύνης θα υπογράψει πράγματι την απόφαση του Αρείου Πάγου, επιτρέποντας την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της Γερμανίας, όπως έκανε και ο Ιταλός συνάδελφός του.

Τέλος, ελπίζω πως η κυβέρνηση θα καταχωρήσει τουλάχιστον το κατοχικό δάνειο στον προϋπολογισμό του κράτους, ενώ η Γερμανία θα σεβαστεί το χρέος της απέναντι στη χώρα μας, μετά από 73 σχεδόν χρόνια – κάτι που μάλλον δεν θα συμβεί, εάν δεν διασυρθεί, ως οφείλουμε, στα διεθνή δικαστήρια.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Don`t copy text!