Η διάδοχος αυτοκρατορία – The Analyst
ΑΠΟΨΕΙΣ & ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η διάδοχος αυτοκρατορία

Νέος-Κόσμος

Έχει ήδη δημιουργηθεί ένας δεύτερος οικονομικός κόσμος στον πλανήτη, από τον οποίο λείπει ακόμη μόνο το δικό του παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα – ενώ έχει ξεκινήσει η καθοδική πορεία των Η.Π.Α., η οποία θεωρείται πια μη ανατρέψιμη   

 .

Η ουκρανή σύντροφος του δολοφονημένου ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης B. Nemzow δήλωσε ότι, δεν μπόρεσε να δει το δράστη, επειδή όλα διαδραματίσθηκαν πίσω από την πλάτη της – με τη Δύση να ισχυρίζεται πως η ενέργεια θυμίζει μεθόδους της μυστικής υπηρεσίας (KGB), ενοχοποιώντας ουσιαστικά τον πρόεδρο Putin.

Από την άλλη πλευρά ο πρώην πρωταθλητής στο σκάκι G. Kasparov, ο οποίος ζει εξορισμένος στις Η.Π.Α., έχοντας ιδρύσει μαζί με τον Nemzow το κόμμα της «Αλληλεγγύης» (Solidarnost), δήλωσε πως ο συνεργάτης του έλπιζε ότι, η Ρωσία θα επιστρέψει στην ομαλότητα, αποκτώντας μία πολιτισμένη και δημοκρατική κυβέρνηση. Ο ίδιος όμως δεν πιστεύει πως η χώρα θα απαλλαγεί από τη στυγνή δικτατορία του προέδρου Putin, ενώ προβλέπει μία μαζική εξέγερση του πληθυσμού, όταν φτάσει ο κατάλληλος χρόνος.

Περαιτέρω ζήτησε από τη Δύση, με άρθρο του στη WSJ, να καταδικάσει τη ρωσική ηγεσία ως εγκληματική, ευχόμενος να ανατραπεί ο Putin πριν βυθιστεί η χώρα στο χάος. Την ίδια στιγμή ένας ακόμη αντίπαλος του Ρώσου προέδρου, «ο άνθρωπος με το ρούβλι» όπως αποκαλείται ο M. Chodorkowski, αναφέρθηκε στην ανάγκη της χώρας για μία δημοκρατική κυβέρνηση, ακόμη και αν χρειαστεί ένα πραξικόπημα για να επιβληθεί – χωρίς το οποίο θεωρεί αδύνατη την ανατροπή του Putin.

Ο ίδιος ο πρόεδρος Putin βέβαια πιστεύει πως η Δύση προετοιμάζει μία «επανάσταση των χρωμάτων», με στόχο την ανατροπή του – ενώ η Γερμανία τον θεωρεί έμμεσα υπεύθυνο για τη δολοφονία του ηγέτη της αντιπολίτευσης, όπως επίσης οι Η.Π.Α., μέσω του J. Mc Cain. Τέλος, ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανέφερε ότι, ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης ήταν έτοιμος να αποκαλύψει κάποια στοιχεία για ρωσικά στρατεύματα που δραστηριοποιούνται στη χώρα του, οπότε έπρεπε να δολοφονηθεί.

Από όλα τα παραπάνω, καθώς επίσης από πολλά άλλα γεγονότα, φαίνεται πως ο πρόεδρος της Ρωσίας συνεχίζει να είναι στο στόχαστρο της Δύσης, ενοχοποιούμενος για όλα όσα συμβαίνουν εντός και εκτός της χώρας του.

Άλλοι πάλι έχουν την άποψη ότι, μέσω των επιθέσεων στη Ρωσία, γίνεται προσπάθεια να σταματήσει η κατάρρευση της αμερικανικής αυτοκρατορίας, καθώς επίσης η διάδοχος κατάσταση της: οι BRICS, υπό την ηγεσία της Ρωσίας και της Κίνας.

Θεωρούν λοιπόν πως η υπερδύναμη έχει γίνει αδίστακτη, όπως κάθε άλλη «ετοιμοθάνατη αυτοκρατορία» στο παρελθόν, χρησιμοποιώντας κάθε είδους τέχνασμα ή εγκληματική ενέργεια, για να εμποδίσουν το μοιραίο. Η άποψη αυτή τεκμηριώνεται από το γεγονός ότι, από την αρχή της νέας χιλιετίας οι Η.Π.Α. εισέβαλλαν σε περισσότερες χώρες του πλανήτη, από οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ιστορίας τους – ευρισκόμενες πλέον σε μία κατάσταση διαρκούς πολέμου.

Ο πόλεμος δε που διεξάγουν είναι τόσο στρατιωτικός, όσο και οικονομικός, με κυριότερο αντίπαλο τη Ρωσία – εναντίον της οποίας έχουν εξαπολύσει τρομακτικές χρηματοπιστωτικές επιθέσεις με τις κυρώσεις που επιβάλλουν, με τη χειραγώγηση των τιμών της ενέργειας κοκ. Παράλληλα, έχουν κατασκευάσει μία τεράστια εστία πυρκαγιάς στα σύνορα της, στην Ουκρανία, ενώ με τη βοήθεια του ΝΑΤΟ έχουν περικυκλώσει στρατιωτικά τη χώρα – προσπαθώντας να την υποχρεώσουν να αντιδράσει.

Φυσικά επεμβαίνουν και στο εσωτερικό της, με στόχο να προκληθεί κάποια επανάσταση, έτσι ώστε να ανατραπεί ο πρόεδρος Putin – χωρίς να διστάζουν να προβούν ακόμη και σε δολοφονίες, με τη βοήθεια των μισθοφόρων της Black Water, της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στην Ουκρανία.

Οι Η.Π.Α. βοηθούνται σε μεγάλο βαθμό από την αφύσικη συμμαχία τους με την ΕΕ, υπό την ηγεσία της Γερμανίας – ενώ πολλές άλλες χώρες, προβλέποντας το Βατερλό της δυτικής συμμαχίας, προσπαθούν ήδη να λάβουν τα μέτρα τους.

Συνεχίζοντας, με την ηγεμονία του δολαρίου να κινδυνεύει, οι ασιατικές χώρες, ιδίως δε αυτές του κόλπου, προσπαθούν να αποστασιοποιηθούν από τα πετροδολάρια (άρθρο). Οι Η.Π.Α. βέβαια, ελέγχοντας το σύστημα Swift που εδρεύει στις Βρυξέλες, μέσω του οποίου εκτελείται η συντριπτική πλειοψηφία των εμβασμάτων ολόκληρου του πλανήτη, απειλούν να απαγορεύσουν τη χρήση του σε όλους τους «αντιφρονούντες» – κάτι που θα είχε σαν αποτέλεσμα να μην έχουν πλέον τη δυνατότητα οι τράπεζες να μεταφέρουν χρήματα, οπότε να καταρρεύσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας που εδρεύουν.

Παραστατικά, είναι σαν να απειλούν τις τράπεζες με το βγάλσιμο της πρίζας, οπότε με τον ακαριαίο θάνατος τους, όπως συνέβη με το Ιράν. Εν τούτοις, η Ρωσία αντέδρασε, θέτοντας σε λειτουργία ένα δικό της σύστημα Swift, το οποίο θέλει να επεκτείνει και σε άλλες χώρες. Εάν τα καταφέρει και εάν λειτουργήσει σωστά το σύστημα, είναι βέβαιο πως πολλά άλλα κράτη θα το χρησιμοποιήσουν, θέλοντας να μην εξαρτώνται αποκλειστικά και μόνο από τις Η.Π.Α. – κάτι που θα μείωνε κατά πολύ την ισχύ των οικονομικών όπλων της υπερδύναμης.

Από την άλλη πλευρά η Κίνα, η οποία συνιστά την πραγματική απειλή για τις Η.Π.Α., συνεργάζεται όλο και πιο στενά με τη Ρωσία – έχοντας ιδρύσει μαζί της, καθώς επίσης με τις υπόλοιπες χώρες των BRICS, μία εναλλακτική Παγκόσμια Τράπεζα, με κεφάλαιο 100 δις $, καθώς επίσης ένα καινούργιο ΔΝΤ. Επομένως, έναν δεύτερο οικονομικό κόσμο (γράφημα), με τους δικούς του «Θεσμούς» και με τα δικά του εργαλεία (Swift).

 .

Κόσμος – οι χώρες που έχουν ενσωματωθεί στον «δεύτερο οικονομικό κόσμο».

Κόσμος – οι χώρες που έχουν ενσωματωθεί στον «δεύτερο οικονομικό κόσμο».

 .

Εάν τώρα ο κόσμος αυτός αποκτήσει και το δικό του παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, ένα χρυσό ρούβλι ενδεχομένως (άρθρο) ή ένα ισχυρό γουάν, τότε οι Η.Π.Α. θα χάσουν τον πόλεμο – ενώ θα έχει ιδρυθεί μία καινούργια αυτοκρατορία, η οποία θα τις διαδεχθεί. Όλοι ελπίζουν βέβαια πως δεν θα προηγηθεί ένας παγκόσμιος πόλεμος – ο οποίος θα ήταν ο τελευταίος στον πλανήτη, κατά τη γνωστή ρήση του Αϊνστάιν.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.