Εξωγήινη εναντίον αρπαχτικού – The Analyst
ΓΕΩΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΚΡΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Εξωγήινη εναντίον αρπαχτικού

Εξωγήινη-εναντίον-αρπαχτικού

Η Γερμανία, έχοντας τη βοήθεια των Η.Π.Α. που θεωρούν την Ευρώπη προτεκτοράτο τους, δεν είναι εύκολος αντίπαλος για τη Ρωσία – η οποία συνεχίζει μεθοδικά την «προσάρτηση» πολλών μικρών χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης

(To άρθρο αποτελείται από 2 Σελίδες)

.

“Ο θόρυβος της μάχης γίνεται συνεχώς πιο δυνατός. Κατά τη συνάντηση κορυφής στην Αυστραλία, συγκρούσθηκε ακόμη μία φορά ο W. Putin με την A. Merkel – τα δύο πολιτικά ζώα, τα οποία κυριαρχούν σήμερα στο ευρωπαϊκό θέατρο του παραλόγου.

Τον πρώτο πρέπει να τον φαντασθούμε σαν ένα σαρκοβόρο θηρίο, το οποίο έχει βγει αναζητώντας το θήραμα του – έτσι τουλάχιστον τον θέλουν οι αναφορές μας στα γεγονότα. Η άλλη είναι η μεγάλη άγνωστη, παρά τα τόσα πολλά έτη που έχουν περάσει από την εμφάνιση της – προσεκτική, υπομονετική, αλλά όχι λιγότερο επικίνδυνη.  

Ένα καινούργιο επεισόδιο της ατελείωτης γεωπολιτικής τηλεοπτικής σειράς, με τον τίτλο «εξωγήινος εναντίον αρπακτικού», ξεκίνησε ξανά: με τον Putin να στέλνει τα αεροπλάνα και τα πλοία του σε ολόκληρο τον πλανήτη, καθώς επίσης με τη Merkel να απογειώνεται γεμάτη αυτοσυγκράτηση.

Ο ένας υποδαυλίζει της σύγκρουση με την ομιλία του, αναφερόμενος στους κινδύνους για την ειρήνη στην Ευρώπη, ενώ η άλλη προειδοποιεί τη Ρωσία, λέγοντας πως η ΕΕ δεν θα υποχωρήσει. Αυτά συμβαίνουν συνεχώς, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Ασφαλώς ο εξυπνότερος πρέπει να υποχωρεί πρώτος – θα ήταν όμως η μοναδική φορά στην ιστορία” (Spiegel με παρεμβάσεις).

.

Άρθρο

Ο Ρώσος πρόεδρος φοβάται τυχόν διάδοση στη χώρα του, «μετάσταση» καλύτερα των κοινωνικών αναταραχών που παρατηρούνται σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης – θεωρώντας πως είναι σκόπιμες, υποκινούμενες από τις Η.Π.Α. Τονίζει λοιπόν πως θέλει να εμποδίσει με κάθε τρόπο τις λαϊκές εξεγέρσεις στη Ρωσία, οι οποίες χαρακτήριζαν τα τελευταία χρόνια της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Βλέπουμε ποιές είναι οι τραγικές συνέπειες του κύματος της ονομαζόμενης έγχρωμης επανάστασης και που οδηγούν“, είπε χαρακτηριστικά στη σύσκεψη του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας. Υπενθύμισε δε στους παρευρισκομένους την «πορτοκαλί επανάσταση» στη γειτονική Ουκρανία, η οποία την οδήγησε στην καταστροφή, καθώς επίσης την αντίστοιχη στη Γεωργία – τονίζοντας πως τα γεγονότα αυτά θα πρέπει να αποτελέσουν δίδαγμα και προειδοποίηση για τη Ρωσία.

Ο εξτρεμισμός πρέπει να απαγορευτεί“, συνέχισε, “Χρησιμοποιείται στο σύγχρονο κόσμο ως ένα γεωπολιτικό μέσον, για να μετατοπίζονται οι σφαίρες επιρροήςμε τη βοήθεια του διαδικτύου, με το οποίο οι εξτρεμιστικές οργανώσεις στρατολογούν οπαδούς“.

Προφανώς λοιπόν σχεδιάζει την απαγόρευση ή τον αυστηρό έλεγχο του διαδικτύου, καθώς επίσης την επιβολή της «τάξης» στη χώρα του με κάθε τρόπο – αφού δεν θα είναι δύσκολο να χαρακτηρίζει μελλοντικά τους εχθρούς του ως τρομοκράτες, όπως άλλωστε συνηθίζεται και από την κυβέρνηση των Η.Π.Α.

Η δικτατορική διακυβέρνηση επομένως, δήθεν προς όφελος της ασφάλειας του λαού, είναι θέμα χρόνου, έξυπνης χειραγώγησης και σωστής προετοιμασίας – όπως συνηθίζεται από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, τα οποία χρησιμοποιούν τις οικονομικά ή γεωπολιτικά κρίσιμες εποχές, για να επιβάλλουν την πολιτική τους.

Περαιτέρω, ο Ρώσος πρόεδρος συνεχίζει μεθοδικά την «προσάρτηση» πολλών μικρών χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης στην «αυτοκρατορία» του, με διάφορους μεθόδους.

Για παράδειγμα, αφού κήρυξε εμπάργκο στις εισαγωγές κρασιού από τη Μολδαβία, προσθέτοντας στη συνέχεια φρούτα, λαχανικά και κρέας, την ανάγκασε ουσιαστικά να συνθηκολογήσει, με την έννοια της ανόδου στην εξουσία ενός δικού του υποψήφιου – αφού πρόκειται για μία πολύ φτωχή χώρα, το 43% των εξαγωγών της οποίας κατευθυνόταν προς τη Ρωσία. Πόσο μάλλον όταν είναι απόλυτα εξαρτημένη από το φυσικό αέριο, όπως και η Ουκρανία, το οποίο πληρώνει πιο ακριβά από οποιοδήποτε άλλο κράτος (400 $).

Κάτι ανάλογο συμβαίνει σε πολλές άλλες χώρες, όπως στη Βουλγαρία, όπου τοποθετήθηκαν Ρώσοι μυστικοί πράκτορες – οι οποίοι στη συνέχεια ισχυρίσθηκαν πως αποτελούν ρωσική μειονότητα που πρέπει να προστατευθεί από τη Μόσχα. Στο Μαυροβούνιο η Ρωσία αγοράζει μεγάλες εκτάσεις γης, η Γεωργία υποχρεώθηκε να υποταχθεί μετά τον πόλεμο, ενώ ορισμένα άλλα κράτη έχουν τοποθετηθεί στο στόχαστρο, με την πολιτική της «ειρηνικής εισβολής» – όπως η Εσθονία, η Λετονία, η Λιθουανία, η Λευκορωσία, η Ουγγαρία, η Ρουμανία, η Αρμενία, η Σερβία και η Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Ακριβώς για το λόγο αυτό, η καγκελάριος είπε πως ο W. Putin σκέφτεται σε σφαίρες επιρροής, καταπατώντας και με τα δύο πόδια το διεθνές δίκαιο – χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων το όπλο της ενέργειας (ανάλυση), ειδικά τον αγωγό South Stream (εικόνα), καθώς επίσης εξαγοράζοντας πολλές επιχειρήσεις στις χώρες που θέλει να διευρύνει τη ρωσική παρουσία.

 .

Χάρτης-–-ο-αγωγός-φυσικού-αερίου-South-Stream

 .

Με δεδομένο δε το ότι, η Βουλγαρία εξαρτάται κατά 90% από το ρωσικό φυσικό αέριο, η Σερβία κατά 100%, ενώ όλες οι υπόλοιπες χώρες σε πολύ μεγάλο βαθμό, ο αγωγός, ο οποίος δεν θα διέρχεται από την Ουκρανία, θα λειτουργήσει ως το κυκλοφοριακό σύστημα της ρωσικής αυτοκρατορίας – χωρίς το οποίο δεν θα μπορεί να επιβιώσει καμία «επαρχία» της.

To άρθρο αποτελείται από 2 Σελίδες (…)

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.
Don`t copy text!