Η ελίτ της ελίτ – The Analyst
ΑΠΟΨΕΙΣ & ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ελίτ της ελίτ

Πλούσια-Ελίτ-και-ανακατανομή

Η πιο πλούσια οικογένεια του πλανήτη παραμένουν οι Rothschild, οι κυρίαρχοι του σύμπαντος είναι οι κεντρικές τράπεζες, οι οποίες καθορίζουν το μέλλον όλων μας, ενώ η περιουσία του ανώτατου 0,1% του πληθυσμού, φτάνει ξανά στο ρεκόρ του 1929

(To άρθρο αποτελείται από 2 Σελίδες)

.

“Δεν με ενδιαφέρει ποιά μαριονέτα κάθεται στο βασιλικό θρόνο της Αγγλίας. Όποιος ορίζει την τροφοδοσία της χώρας με χρήματα, ελέγχει τη Βρετανική αυτοκρατορία. Αυτός που ελέγχει δε την τροφοδοσία είμαι εγώ” (Nathan Rothschild, 1815).

.

Άποψη

Εάν θεωρήσουμε σωστά, εάν πάρουμε δηλαδή μετρητοίς τα παραπάνω λόγια του «ιδρυτή» της πλουσιότερης οικογένειας του πλανήτη, η οποία παραμένει στην πρώτη θέση ακόμη και σήμερα, ξεπερνώντας κατά πολύ τους Rockefellers, θα αναρωτηθούμε εύλογα ποιός ελέγχει την τροφοδοσία του πλανήτη με χρήματα σήμερα – έτσι ώστε να μπορέσουμε να διαπιστώσουμε ποιός είναι ο κυρίαρχος του σύμπαντος.

Η απάντηση, τουλάχιστον για τις Η.Π.Α., είναι πολύ εύκολη: αφού είναι παγκοσμίως γνωστό πως η Fed, μέτοχοι της οποίας είναι οι μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες των Η.Π.Α. (ανάλυση), ελέγχει πλήρως την κυκλοφορία του δολαρίου, το οποίο όμως είναι ταυτόχρονα το κυρίαρχο παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα. Στα πλαίσια αυτά οι «ενορχηστρωμένες» επιθέσεις εναντίον του, από τους διεκδικητές της παγκόσμιας ηγεμονίας, από τη Ρωσία και την Κίνα (άρθρο), είναι απόλυτα λογικές – ειδικά στο «status» των πετροδολαρίων, στο οποίο βασίζεται η ισχύς του αμερικανικού νομίσματος.

Γνωρίζοντας τώρα την ισχύ της Fed, καθώς επίσης των μετόχων της, σε συνδυασμό με το νόμισμα που εκδίδει και ελέγχει, η ηγεμονία της στον πλανήτη είναι σχεδόν απόλυτη  – πόσο μάλλον σε συνδυασμό με τους δυτικούς δορυφόρους της, την ΕΚΤ, την Τράπεζα της Αγγλίας, την Τράπεζα της Ιαπωνίας κοκ., παράλληλα με την αναμφίβολη επιρροή της στην κεντρική τράπεζα των κεντρικών τραπεζών (BIS).

Στα πλαίσια αυτά η συνεχής αύξηση της ποσότητας χρήματος, με δική της πρωτοβουλία, ως αντίδοτο για την καταπολέμηση της κρίσης χρέους, είναι καθοριστική για το μέλλον του πλανήτη – ενώ αποτελεί ίσως μία μεγάλη παγίδα για την κεντρική τράπεζα της Κίνας, η οποία διεκδικεί την παγκόσμια ηγεμονία. Στο γράφημα που ακολουθεί φαίνεται η εκθετική κλιμάκωση της παγκόσμιας ρευστότητας τα τελευταία χρόνια – η οποία μας οδηγεί σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

 .

Παγκόσμια ρευστότητα – η αύξηση της ποσότητας χρήματος (τύπωμα) εκ μέρους των κεντρικών τραπεζών του κόσμου.

 .

Το πρώτο και βασικό μας συμπέρασμα είναι πως οι κεντρικές τράπεζες της Δύσης, συμπεριλαμβανομένης της ελβετικής (SNB), έχουν πενταπλασιάσει συνολικά την ποσότητα χρήματος, με αφετηρία το 2002 – ενώ η κεντρική τράπεζα της Κίνας (PBoC), στο ίδιο χρονικό διάστημα, την έχει δεκαπλασιάσει.

Ένα δεύτερο συμπέρασμα πηγάζει από την απάντηση στο ερώτημα, σχετικά με το ποιόν ωφελεί η συνεχής αύξηση της ποσότητας χρήματος – σύμφωνα με την οποία, με τον τρόπο αυτό μεταφέρεται ο πλούτος των χαμηλότερων εισοδηματικών τάξεων στις ανώτερες και από εκεί στην κορυφαία ελίτ, η οποία γίνεται συνεχώς πλουσιότερη και ισχυρότερη.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ειδικότερα, στα τέλη της δεκαετίας του 1920, η συνολική περιουσία του κατώτατου 90% των Αμερικανών αντιστοιχούσε μόλις στο 16% της συνολικής – ενώ η ελίτ (0,1%) έλεγχε το 25% περίπου του συνόλου, λίγο πριν το κραχ του 1929. Μετά τη Μεγάλη Ύφεση και ιδιαίτερα την περίοδο που ακολούθησε το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, η τάση είχε αντιστραφεί – οι φτωχοί γίνονταν πλουσιότεροι και οι πλούσιοι φτωχότεροι.

.

Φτωχοί-στις-ΗΠΑ-1920

Φωτογραφία: “Τραβηγμένη” το 1920, αιχμαλωτίζει την επικρατούσα φτώχεια την περίοδο εκείνη και μας υπενθυμίζει πως κινδυνεύουμε να κάνουμε ξανά τα ίδια λάθη σήμερα.

.

To άρθρο αποτελείται από 2 Σελίδες (…)

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.