Επιστροφή στην ευημερία – Σελίδα 2 – The Analyst
ΑΠΟΨΕΙΣ & ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Επιστροφή στην ευημερία

Αντίθετα, σε κάποιες άλλες, κυρίως στις χώρες του Νότου, οι πραγματικές αμοιβές των εργαζομένων αυξήθηκαν πολύ περισσότερο από την παραγωγικότητα τους – με αποτέλεσμα να χαθεί η ανταγωνιστικότητα τους, να πάψουν να παράγουν, να εισάγουν περισσότερα από ότι εξάγουν, να αυξηθεί ο δανεισμός τους και να υπερχρεωθούν (γράφημα)

 .

Η εξέλιξη των πραγματικών μισθών στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α.

 .

Στο παραπάνω γράφημα φαίνεται η εξέλιξη των πραγματικών μισθών στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α., όπου το 2000 θεωρείται ως «χρόνος μηδέν» – με τους μισθούς των Γερμανών να είναι ξανά στην τελευταία θέση, παρά το ότι είναι σημαντικά χαμηλότεροι από τους αντίστοιχους στην Ελβετία ή στις Η.Π.Α.

Μόνο η Γαλλία διατήρησε τις αμοιβές των εργαζομένων της σε κάποιο βαθμό ανάλογες με την παραγωγικότητα τους – ενώ η σημερινή της κρίση οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στη γερμανική πολιτική εκμετάλλευσης των εργαζομένων, η οποία αύξησε την ανταγωνιστικότητα της Γερμανίας εις βάρος όλων των άλλων «εταίρων» της και κυρίως της Γαλλίας.

Το ζητούμενο λοιπόν δεν είναι τίποτα άλλο, από τη διόρθωση των «διαστρεβλώσεων»  τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο Ευρωζώνης – επίσης, σε παγκόσμιο επίπεδο. Ουσιαστικά λοιπόν η επιστροφή στην περίοδο της ευημερίας, η οποία γνωρίζουμε πολύ καλά πώς λειτουργούσε και τι απαιτείται για να επιτευχθεί.

Υπάρχουν όμως ορισμένα μεγάλα εμπόδια στο δρόμο μας – θηρία ουσιαστικά που δυστυχώς εκθρέψαμε μόνοι μας. Πρώτο και μεγαλύτερο, σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι οι χρηματαγορές, κυρίως δε η ελίτ που τις χρησιμοποιεί εις βάρος μας και η οποία δεν μας επιτρέπει να τις κλείσουμε ξανά στο κλουβί τους.

Η συμμετοχή εδώ των κεντρικών τραπεζών στο έγκλημα, ειδικά της ιδιωτικής Fed, είναι πέρα από κάθε αμφιβολία – αφού η αύξηση της ποσότητας χρήματος εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα υψηλότερα εισοδηματικά στρώματα, τις τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις (ανάλυση).

Ακολουθούν τα πλεονασματικά κράτη (Γερμανία, Κίνα), τα οποία πρέπει να μάθουν να έχουν ισοσκελισμένα εμπορικά ισοζύγια – εξαγωγές ίσες με εισαγωγές. Να μην ζουν δηλαδή εις βάρος των άλλων, αυξάνοντας τους μισθούς και ενισχύοντας την εσωτερική τους κατανάλωση.

Αμέσως μετά έρχεται η σωστή αναδιανομή των εισοδημάτων σε εθνικό επίπεδο – μεταξύ άλλων, με τη βοήθεια του κράτους πρόνοιας, κατά το πρότυπο της Σκανδιναβίας. Αυτό δεν σημαίνει πως ισχύουν εκείνες οι ανοησίες, σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να αυξηθούν «de facto» οι μισθοί – αλλά ότι οφείλουν να συμβαδίζουν με την παραγωγικότητα.

Απλούστερα, εάν η παραγωγικότητα αυξάνεται, τότε οι πραγματικοί μισθοί πρέπει επίσης να αυξάνονται – έτσι ώστε να αναδιανέμεται δίκαια το επί πλέον εισόδημα, μεταξύ των επιχειρηματιών και των εργαζομένων. Εάν όμως η παραγωγικότητα μειώνεται, τότε πρέπει να μειώνονται και οι μισθοί – για να παραμένει δίκαιη η αναδιανομή. Διαφορετικά η ανταγωνιστικότητα ενός κράτους περιορίζεται δραματικά, οι επιχειρήσεις του κλείνουν, οι βιομηχανίες χρεοκοπούν, τα δημόσια ελλείμματα αυξάνονται και η οικονομία του καταρρέει.

Όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται, ακόμη και η διαφθορά ορισμένων πολιτικών ή Πολιτών, μπορεί να επιδεινώνουν σημαντικά ένα υφιστάμενο πρόβλημα, αλλά δεν είναι αυτά που το προκαλούν – γεγονός που σημαίνει πως πρέπει να καταπολεμούνται οι πραγματικές αιτίες και όχι να επικεντρώνονται οι προσπάθειες στα συμπτώματα ή σε ορισμένες «παραβατικές» συμπεριφορές, οι οποίες δυστυχώς πάντοτε θα υπάρχουν.

 .

Υστερόγραφο: Υπενθυμίζουμε εδώ την παρακάτω αναφορά: “Για πρώτη φορά στην μακραίωνη ιστορία της Ελλάδος υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η χώρα μας να εξαφανισθεί σαν έθνος – όπως συνέβη και με άλλους λαούς στο παρελθόν.

Σύμφωνα με πολλούς, επιχειρείται ένας «βίαιος αφελληνισμός» – αφενός μεν μέσω της «διευκόλυνσης» της παράνομης μετανάστευσης, αφετέρου με τη σκόπιμη, συνεχή και επίμονη «διαστρέβλωση» της ιστορίας μας, σε συνδυασμό με την «επιδοτούμενη» κατάρρευση της παιδείας.

Παράλληλα, ευρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η ραγδαία μείωση του πληθυσμού της Ελλάδας είτε λόγω της υπογεννητικότητας, είτε επειδή είναι μία από τις προσφιλέστερες «μεθόδους εξυγίανσης» του ΔΝΤ (ρίχνονται οι μισοί στη θάλασσα, έτσι ώστε να επιβιώσουν οι υπόλοιποι), είτε επειδή «καταργείται» η δημόσια υγεία – τόσο για να κερδοσκοπήσει ανενόχλητη η ιδιωτική (άρθρο), όσο και για να μειωθεί το προσδόκιμο ηλικίας,

Επιχειρείται επίσης η κατάκτηση εδαφών της χώρας, μέσω της λεηλασίας της δημόσιας περιουσίας, καθώς επίσης της εξαγοράς της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων, σε εξευτελιστικές τιμές – με τη βοήθεια των κατασχέσεων, των πλειστηριασμών και άλλων μεθοδεύσεων.

Αν και οι παραπάνω φόβοι που διατυπώνονται είναι μάλλον υπερβολικοί, θεωρίες συνωμοσίας ενδεχομένως, η διαφαινόμενη τάση των Ελλήνων να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους στους ξένους εισβολείς, λόγω της οδυνηρής κρίσης, στην οποία έχει οδηγηθεί σκόπιμα η Ελλάδα, είναι κάτι που σίγουρα συμβαίνει – ειδικά η μαζική φυγή των νέων, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε μία μακροπρόθεσμη, τραυματική ανεργία, χωρίς καμία προοπτική για το μέλλον τους.

Ολοκληρώνοντας, η αυξημένη μετανάστευση των Ελλήνων, η οποία θυμίζει τη δεκαετία του 1960, όπου ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού εγκατέλειψε την Ελλάδα, ενθαρρύνεται παραδόξως από πολλά ΜΜΕ – τα οποία συστήνουν στους νέους να «γυρίσουν την πλάτη στην πατρίδα τους», για τους λόγους που αναφέραμε”.

.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Don`t copy text!