Η εξέγερση εναντίον του Spiegel – The Analyst
Χωρίς κατηγορία

Η εξέγερση εναντίον του Spiegel

προπαγάνδα,-χειραγώγηση

Το περιοδικό κατηγορείται από μία σειρά εντύπων της Γερμανίας πως υποδαυλίζει τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας – ενώ το ίδιο δηλώνει ότι πρέπει να δοθεί οριστικό τέλος στην (άνανδρη) δειλία, η οποία χαρακτηρίζει το λαό της χώρας του!

(To άρθρο αποτελείται από 2 Σελίδες)

.

Στο άρθρο μας «Η διπλή, μαύρη επέτειος», είχαμε αναφερθεί σε μία σειρά εξωφύλλων και άρθρων του γερμανικού περιοδικού, τα οποία είχαν προφανή στόχο τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης – έτσι ώστε να τοποθετηθεί εναντίον του προέδρου της Ρωσίας, με την αυθαίρετη ενοχοποίηση του για την κατάρριψη της πτήσης ΜΗ17.

Αμέσως μετά, ξέσπασε στη Γερμανία κυριολεκτικά μίας διαδικτυακή μάχη – μία εξέγερση καλύτερα εναντίον του περιοδικού το οποίο, τόσο με το «μακάβριο» εξώφυλλό του (όπου κανείς απορεί που βρήκε τις φωτογραφίες των θυμάτων ή πώς πήρε την άδεια δημοσίευσης τους από τους συγγενείς τους), όσο και με τα κείμενα του, προσπαθεί να «υποδαυλίσει» τον πόλεμο με τη Ρωσία – εν πρώτοις τον οικονομικό (κυρώσεις), ο οποίος όμως ανέκαθεν, με κριτήριο την ιστορία, ακολουθείται από έναν καταστροφικό συμβατικό.

Το περιοδικό, διαπιστώνοντας τις τεράστιες αντιδράσεις της κοινής γνώμης, η οποία φυσικά γνωρίζει πως ο οικονομικός πόλεμος στοιχίζει εκατομμύρια θέσεις εργασίας, ενώ οδηγεί σχεδόν νομοτελειακά στο στρατιωτικό, θεώρησε σωστό να αμυνθεί – ισχυριζόμενο, στη διαδικτυακή του έκδοση, πως αναφέρθηκε μόνο σε οικονομικές κυρώσεις (πηγή), με μη στρατιωτικά μέσα.

Προφανώς ξέχασε τη «φυσική ροή των πραγμάτων», η οποία διαπιστώνεται από πολλές περιπτώσεις όπως, για παράδειγμα, από το Ιράκ – όπου προηγήθηκαν οι κυρώσεις εναντίον του Σ. Χουσεΐν, με την ψευδή κατηγορία της ύπαρξης ή χρήσης χημικών όπλων. Μετά από ορισμένα χρόνια, ακολούθησε η «άνανδρη» ουσιαστικά στρατιωτική εισβολή των Η.Π.Α., από τον «θαρραλέο» τότε G. Bush – σε μία χώρα που ήταν αδύνατον πια να αμυνθεί.

Η αιτία της αδυναμίας του Ιράκ να αμυνθεί, ήταν κυρίως οι προηγηθείσες κυρώσεις – οι οποίες οφείλουν πιθανότατα να λειτουργήσουν με τον ίδιο τρόπο και στην περίπτωση της Ρωσίας. Να την  αδυνατίσουν δηλαδή, έτσι ώστε να είναι επιτυχημένη η στρατιωτική εισβολή που θα ακολουθήσει. Ακριβώς εδώ συμβάλλει το γερμανικό περιοδικό, όπως συμπεραίνεται τουλάχιστον από τον τίτλο του «Τέλος στη δειλία» – με τον οποίο κατηγορεί ουσιαστικά τους Πολίτες ή την κυβέρνηση της χώρας του για δειλία.

Η κατηγορία του στηρίζεται στην άρνηση των Γερμανών Πολιτών να συμμετέχουν στο «θέατρο του παραλόγου»: στη μετατροπή της Ευρώπης σε ένα πεδίο μάχης των Η.Π.Α. οι οποίες, ευρισκόμενες σε καθοδική πορεία, με τεράστια οικονομικά προβλήματα (μεταξύ άλλων, 77.000.000 αμερικανοί αποτελούν στόχο εισπρακτικών εταιρειών – γράφημα, πηγή), προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να διατηρήσουν την ηγεμονική τους θέση στον πλανήτη.

 .

πως-λειτουργεί-το-σύστημα-στις-Η.Π.Α.,-με-τη-βοήθεια-του-οποίου-λεηλατείται-ουσιαστικά-το-99 τις εκατό-του-πληθυσμού,-από-το-1 τις εκατό

 .

Στο προηγούμενο γράφημα φαίνεται πως λειτουργεί το σύστημα στις Η.Π.Α., με τη βοήθεια του οποίου λεηλατείται ουσιαστικά το 99% του πληθυσμού, από το 1% – ένα σύστημα που πιθανότατα προγραμματίζεται να εγκατασταθεί και στην Ελλάδα.

.

Ο παρίας της διεθνούς κοινότητας

Η Ευρώπη θα πρέπει να υποχρεώσει τον Putin να απολογηθεί για την κατάρριψη της πτήσης ΜΗ17” γράφει το περιοδικό, συνεχίζοντας “Το σημείο της πτώσης του αεροπλάνου είναι ένας εφιάλτης, ο οποίος έχει επισκεφθεί την Ευρώπη. Ακόμη υπάρχουν «κομμάτια» πτωμάτων, μεταξύ των ηλιοτροπίων, όπου 298 αθώοι δολοφονήθηκαν – ενώ ο πλανήτης έγινε μάρτυρας των επιδρομών των ένστολων ληστών, οι οποίοι έκλεβαν τους πεθαμένους,  ληστεύοντας τους την αξιοπρέπεια“.

Η απίστευτη δημαγωγία, καθώς επίσης οι ανεύθυνες προσπάθειες δημιουργίας, καθώς επίσης κλιμάκωσης του μίσους των Γερμανών απέναντι στους Ρώσους, φαίνονται καθαρά από το παραπάνω κείμενο, καθώς επίσης από το επόμενο:

Εδώ, στην άγονη ανατολική Ουκρανία, έδειξε ο Putin το πραγματικό του πρόσωπο. Ο Ρώσος πρόεδρος έχει αποκαλυφθεί πως δεν είναι ένας αξιοπρεπής πολιτικός, αλλά ένας παρίας της παγκόσμιας κοινότητας. Οι πεθαμένοι της πτήσης ΜΗ17 είναι επίσης οι δικοί του πεθαμένοι, αφού είναι συνυπεύθυνος για την κατάρριψη. Έχει έλθει πλέον η στιγμή που πρέπει να τον αναγκάσουμε να αλλάξει αμέσως πορεία – επιβάλλοντας σκληρές οικονομικές κυρώσεις“.

Εκτός από το «αποφασίζουμε, διατάσσουμε και εκτελούμε χωρίς δίκη», στο σημείο αυτό το Spiegel μας θυμίζει το εξώφυλλο ενός άλλου περιοδικού, το οποίο χαρακτηρίζει παραδόξως, με την ίδια ακριβώς έκφραση, το Ρώσο πρόεδρο – ως τον «παρία» δηλαδή του πλανήτη (εικόνα).

 .

Εξώφυλλο-Newsweek,-Πούτιν

Το εξώφυλλο του περιοδικού Newsweek

 .

To άρθρο αποτελείται από 2 Σελίδες (…)


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.