Ο Μπάφετ κάνει λάθος αυτή την φορά – The Analyst

Ο Μπάφετ κάνει λάθος αυτή την φορά

159 total views, 3 views today

Επενδύσεις,-επιχειρήσεις-τεχνολογίας,-3d-εκτυπωτές

Λίγοι έχουν πραγματικά κατανοήσει πόσο πολύ η τεχνολογία της 3D εκτύπωσης θα αλλάξει τον κόσμο μας. Πόσο τεράστια θα είναι αυτή η αλλαγή. Αυτή η απίστευτη τεχνολογία θα μετατρέψει τα πάντα στην οικονομία. Τόσο σε επίπεδο μεθόδων παραγωγής, όσο και καταναλωτικών συνηθειών

(To άρθρο αποτελείται από 2 Σελίδες)

.

Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές, λειτουργούν με την ίδια λογική που λειτουργούν οι σημερινοί συνηθισμένοι εκτυπωτές. Μόνο που στη θέση του μελανιού χρησιμοποιείται άλλο υλικό, όπως πλαστικά, βασικά μέταλλα, μετάλλων υψηλής ποιότητας, όπως το τιτάνιο, κεραμικά, ξύλα.

Στην αρχή φτιάχνεται ένα λεπτό στρώμα, μετά άλλο ένα λεπτό  στρώμα από πάνω του, μετά άλλο ένα, μέχρι που προκύπτει ένα τρισδιάστατο αντικείμενο. Η τεχνική μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε προϊόν, από μηχανικά μέρη μέχρι κοσμήματα.

.

Τα πλεονεκτήματα

Ενθαρρύνει την καινοτομία. Με την εξάλειψη των καθυστερήσεων και των δαπανών που δημιουργούνται από τους περιορισμούς της παραδοσιακής παραγωγής, οι 3D εκτυπωτές επιτρέπουν στους σχεδιαστές να εφαρμόσουν μια νέα ιδέα, ανά πάσα στιγμή.

Η καθυστέρηση μεταξύ του σχεδιασμού και της κατασκευής είναι πλέον λίγες ώρες αντί για μερικές εβδομάδες ή μήνες. Το πρωτότυπο κοστίζει όσο και τα υπόλοιπα.

Δίνει την δυνατότητα δημιουργίας για κατασκευές με την μέγιστη δυνατή ακρίβεια. Πλήρως παραμετροποιημένη μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.

Η παραδοσιακή μεταποιητική διαδικασία έχει το μειονέκτημα της σπατάλης σε πρώτη ύλη. Με την 3D εκτύπωση δεν χρειάζεται να ξοδέψεις ούτε εκατοστό ή γραμμάριο, παραπάνω από αυτό που απαιτείται για την παραγωγή του προϊόντος.

 .

Σύγχρονος επαγγελματικός εκτυπωτής της εταιρείας Stratasys

Σύγχρονος επαγγελματικός εκτυπωτής της εταιρίας Stratasys Corp.

.

Οικονομία γίνεται επίσης, επειδή οι εταιρείες που χρησιμοποιούν 3D εκτύπωση δεν χρειάζεται να δίνουν πολλά χρήματα σε ακριβά εργαλεία μιας χρήσεως.

Επιτρέπει ένα επίπεδο προσαρμογής των προϊόντων και εξατομίκευσης που ποτέ στο παρελθόν δεν ήταν δυνατή. Οι καταναλωτές μπορούν να παραγγείλουν τα προϊόντα της αρεσκείας τους, φτιαγμένα με τις ακριβείς προδιαγραφές τους.

Ενίσχυση τοπικών οικονομιών. Δεν θα έχει νόημα να φτιάχνουν εργάτες στην Κίνα ή κάπου αλλού, εκατομμύρια αντίγραφα του ίδιου προϊόντος. Τα χρήματα θα δίνονται στους τοπικούς σχεδιαστές για να δημιουργήσουν σχέδια για προϊόντα στο ακριβές μέγεθος και το στυλ που θα τους παραγγέλνουν.

.

Μειονεκτήματα

Η αξιοπιστία του συστήματος παραγωγής και η επαναληψιμότητα της διαδικασίας, είναι οι προκλήσεις που καλείται να ξεπεράσουν οι εταιρίες 3D εκτυπωτών. Η παρακολούθηση της διαδικασίας σε πραγματικό χρόνο χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμη.

Ο περιορισμός της ταχύτητα κατασκευής και το μέγιστο μέγεθος που μπορεί να κατασκευάσουν τα μηχανήματα, είναι επίσης σημαντικοί παράγοντες.

Μια άλλη πρόκληση είναι οι προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί γύρω από την τεχνολογία. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν πως η 3D εκτύπωση είναι μια ανώτερη μέθοδος παραγωγής. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μια βιώσιμη εναλλακτική λύση στις συμβατικές μεθόδους, αλλά όχι κάτι περισσότερο την παρούσα στιγμή.

To άρθρο αποτελείται από 2 Σελίδες (…)

Advertisements

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.
Don`t copy text!