Η ρωσική προειδοποίηση – Σελίδα 2 – The Analyst
Χωρίς κατηγορία

Η ρωσική προειδοποίηση

Συνεχίζοντας στη Φιλανδία, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου του Ρώσου χάλασε το μικρόφωνο για σαράντα περίπου λεπτά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ακούει κανείς – χωρίς όμως να τολμήσει κάποιος να το αναφέρει, γεγονός που τεκμηριώνει τον φόβο των Φιλανδών απέναντι στους Ρώσους.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας κατηγόρησε επί πλέον τους Ευρωπαίους, λέγοντας ότι ψεύδονται στο θέμα της Ουκρανίας, ισχυριζόμενοι ότι ο σημερινός πρόεδρος της (Porosjenko) εξελέγη δήθεν με ελεύθερες και έντιμες διαδικασίες – συγκρίνοντας τις ουκρανικές εκλογές με αυτές στη Συρία. Όσον αφορά δε τη λύση της κρίσης στη χώρα, θεώρησε πως θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο μέσω μίας συνομοσπονδίας των ανατολικών περιοχών.

.

Ο παγκόσμιος πλούτος

Όταν κανείς αναφέρεται σε εκατομμυριούχους ή σε δισεκατομμυριούχους, θεωρεί τις περισσότερες φορές ότι είναι αμερικανοί, κινέζοι ή βρετανοί – επίσης σε όρους «ατόμων εξαιρετικά υψηλής καθαρής περιουσίας» (ultra high net worth individuals), όπου ως τέτοιοι θεωρούνται εκείνοι οι άνθρωποι, η καθαρή (αφαιρουμένων των δανείων) περιουσία των οποίων υπερβαίνει τα 100 εκ. $.

Εν τούτοις, οι τρεις πρώτες χώρες με τους περισσότερους εκατομμυριούχους, ως ποσοστό επί του πληθυσμού, είναι το Κατάρ, η Ελβετία και η Σιγκαπούρη – ενώ οι χώρες με τα περισσότερα «άτομα εξαιρετικά υψηλής καθαρής περιουσίας» (ultra high net worth individuals), είναι το Χονγκ Κονγκ, η Ελβετία και η Αυστρία (γράφημα).

 .

Γράφημα

.

Ο συνολικός αριθμός των νοικοκυριών που είναι εκατομμυριούχα, σε όρους δολαρίων, υπολογίσθηκε στα 16,3 εκ. το 2013 – από 13,5 εκ. το 2012 (1,1% των συνολικών νοικοκυριών παγκοσμίως). Όπως φαίνεται, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σημαντικά μέσα σε ένα μόλις έτος – γεγονός που σημαίνει ότι, η κρίση λειτούργησε θετικά για τα άτομα αυτά.

Οι Η.Π.Α. έχουν το μεγαλύτερο αριθμό εκατομμυριούχων σε απόλυτα μεγέθη (7,1 εκ.), καθώς επίσης το μεγαλύτερο αριθμό νέων εκατομμυριούχων (1,1 εκ.) – γεγονός που σημαίνει πως δεν έχει πεθάνει ακόμη το αμερικανικό όνειρο (αν και πεθαίνει αργά αλλά σταθερά, όπως φαίνεται από το γράφημα που ακολουθεί).

 .

ΗΠΑ - εξέλιξη της προδιάθεσης για αγορά ακινήτου

ΗΠΑ – εξέλιξη της προδιάθεσης για αγορά ακινήτου

.

Η μεγαλύτερη αύξηση διαπιστώθηκε στην Κίνα (από 1,5 εκ., το 2012 στα 2,4 εκ. το 2013), ενώ η μεγαλύτερη πτώση στην Ιαπωνία (από 1,5 εκ. στο 1,2 εκ., κυρίως λόγω της πτώσης της ισοτιμίας του γεν).


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.