Ο ΣΤΟΧΟΣ – The Analyst
Χωρίς κατηγορία

Ο ΣΤΟΧΟΣ

Υποθετικό σενάριο

Κρίνοντας από όλα όσα διαδραματίζονται έχουμε την άποψη ότι, στόχος της «υπόθεσης των υποκλοπών» θα μπορούσε να είναι ο πρωθυπουργός – όχι βέβαια το κόμμα του, αλλά ο ίδιος προσωπικά. Ωφελημένη δεν θα είναι η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία δεν είναι απίθανο να αποτελεί επίσης στόχο – έμμεσο, αν και δυστυχώς δεν φαίνεται να το κατανοεί.

Υποθέτουμε λοιπόν ότι, ο πρωθυπουργός θα φορτωθεί όλα τα βάρη της «πολιτικής των μνημονίων», αφού αναγκασθεί να παραιτηθεί – υπό το βάρος ή/και το φόβο των νέων αποκαλύψεων, με «εκβιαστικές αναφορές».

Ο στενός του συνεργάτης πάντως, ο οποίος μίλησε τόσο επιπόλαια μπροστά στην κάμαρα, καθώς επίσης σε ένα όχι και τόσο έμπιστο ακροδεξιό άτομο, παρά το ότι είναι έμπειρος δικηγόρος, θα μπορούσε να παίζει επίσης κάποιον ειδικό ρόλο στο σενάριο της διαδοχής. Τόσο ανόητος πάντως δεν φαίνεται και σίγουρα δεν είναι – κρίνοντας και από τις «αποκαλύψεις» του στο ραδιόφωνο. Από την άλλη πλευρά, όλοι και όλα αγοράζονται και πουλιούνται – αρκεί να βρει κανείς τη σωστή τιμή.

Η ακροδεξιά φυσικά φαίνεται πως συμμετέχει ως «Δούρειος Ίππος» στο παιχνίδι που κάποιος άλλος οργάνωσε – με «έπαθλο» την ποινική της «αμνήστευση» ή/και κάτι άλλο. Τόσο έξυπνη πάντως δεν φαίνεται – κρίνοντας και από την στάση της στη Βουλή, πριν τη «δίωξη» της. Ακριβώς για το λόγο αυτό ενισχύεται από τους γνωστούς κήρυκες της μιζέριας – οι οποίοι νομίζουν πως μπορούν να χειραγωγούν τους Έλληνες.

Εάν ισχύουν όλες ή κάποιες από αυτές τις υποθέσεις, τότε ο διάδοχος του πρωθυπουργού (για παράδειγμα ο υπουργός άμυνας ή κάποιο άλλο «καθαρό στέλεχος» της κυβέρνησης), θα αναλάβει την προεδρία του κόμματος –ζητώντας από τους εκλογείς να «αμνηστευθεί» τόσο ο ίδιος, όσο και η παράταξη του «εθνάρχη», από τα «αμαρτήματα» των μνημονίων, καθώς επίσης από τις λανθασμένες πολιτικές του παρελθόντος.

«Πολιτικές που επέβαλλε η «παρέα» που κυβερνούσε, η ανοιξιάτικη πολιτική, η οποία δεν έχει καμία σχέση με το «ένδοξο κόμμα του λαού» – αφού όχι μόνο το πρόδωσε  στο παρελθόν, αλλά και είχε ιδρύσει δικό της καινούργιο«, υποθέτουμε πως θα ισχυρισθεί ο «διάδοχος».

Εάν τα καταφέρει ο «διάδοχος», ενδεχομένως με την εκλογική ενίσχυση της ακροδεξιάς από το παρασκήνιο, όπως στην Ουκρανία για παράδειγμα, τότε οι όποιοι εντολείς του θα έχουν καταφέρει την κίνηση ματ:

αφενός μεν να τοποθετήσουν το δικό τους πιόνι στη παραδοσιακή τους σκακιέρα, αφετέρου να οδηγηθεί ξανά η αξιωματική αντιπολίτευση στο προηγούμενο της ποσοστό.

Φυσικά όλα τα προηγούμενα στελέχη, τα οποία ίδρυαν τα δικά τους δεξιά κόμματα, θα επιστρέψουν στα «πάτρια εδάφη», κάτω από το νέο αρχηγό – λαμβάνοντας έναντι υπουργεία ή άλλες «καρέκλες».

Το σχέδιο, εάν υποθέσουμε πως δεν είναι τόσο «φαντασιόπληκτο», επείγει – αφού θα πρέπει να προηγηθεί των ευρωεκλογών. Εάν δε θεωρήσει κανείς πως ο ξένος σύμμαχος του πρωθυπουργού είναι η καγκελάριος, η ήττα θα είναι και δική της – με νικητή τη σκιώδη εξουσία που θα βρίσκεται πίσω από το νέο «ηγέτη» της σημερινής κυβέρνησης.

Θα καταφέρει να αντιδράσει ο πρωθυπουργός, διαθέτοντας την απαιτούμενη εξυπνάδα; Θα πεισθούν οι Πολίτες από το θέατρο του παραλόγου, «αμνηστεύοντας» στις συνειδήσεις τους το εθνικιστικό κόμμα, το οποίο από «εγκληματική οργάνωση» παρουσιάζεται πλέον σαν «Θεούσα»;

Θα αντιληφθεί η αξιωματική αντιπολίτευση το παιχνίδι που παίζεται; Θα αντέξει τις προσπάθειες απαξίωσης της η Ελληνική Δικαιοσύνη, το τελευταίο προπύργιο της Δημοκρατίας στην Ελλάδα; Μήπως η απορρύθμιση του συστήματος που προκαλείται, θα οδηγήσει στην κατάρρευση και στο πραξικόπημα;

.

Ο ταξιτζής

«Ο υπουργός υγείας έχει το «ακαταλόγιστο», οπότε δεν θα έλεγα τίποτα, εάν το έκανε αυτός – μάλλον θα γελούσα, όπως συνήθως όλοι οι Έλληνες. Το δεξί χέρι του πρωθυπουργού όμως, ο οποίος είναι άριστος νομικός, από όσα άκουσα, είναι κάτι άλλο – αδύνατο να το καταλάβει κανείς.  

Ακόμη και αν δεν δώσουμε σημασία στην απίστευτη προσβολή της δικαστικής εξουσίας, εάν δεν μπορεί να υπεξαιρέσει με άλλον τρόπο τους ψήφους της ακροδεξιάς η κυβέρνηση, εάν δεν παίρνει τα μέτρα του το ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος υποψιασμένο, όπως οφείλει, για την καταγραφή των συνομιλιών του, τότε τι μπορεί να περιμένει κανείς από το κόμμα που κυβερνάει; Πως είναι δυνατόν να διαπραγματευθεί με τους δανειστές;

Αυτοί θα της (μας) πάρουν «ακόμη και τα παντελόνια», με τόση ανοησία και ερασιτεχνισμό που αποδείχθηκε πως έχει η κυβέρνηση. Ας μην αναφερθούμε καλύτερα στις συνέπειες αυτών που συνέβησαν – αφού στο εξής ο κάθε αναρχικός, εγκληματίας ή τρομοκράτης θα ισχυρίζεται εύλογα ότι, είναι θύμα παγίδας της αστυνομίας, της κυβέρνησης ή όποιου άλλου. Είμαστε σίγουρα στον προθάλαμο του χάους«.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Συντάξτε την άποψή σας

Σχόλια

Don`t copy text!